Evlenmeyi düşündüğüm kadının devam eden iki tane ilişkisi varmış biri 6 yıllık sevgilisi diğeri evli olan biri, affetmelimiyim?

Yaklaşık 15 yıl sonra yeninden karşıma çıkan ve çocukluk yaşlarından beri tanıdığım kişi, benim maddi ve manevi zorluk yaşadığım bir süreçte karşıma tekrardan çıktı. İş aile ve çevresel streslerle beraber, karşıma çıktığı için çok sevinirken aynı zamanda ben bu kadar stresli olduğum dönemde hayatıma almamın doğru olmadığını düşünerek üzüldüm. Ama istedim, çok istedim hemde. Sonra yaşadığım durumlardan ona bahsettim ve yanlış zamanda doğru insan olarak karşıma çıktın dedim. O bu bir geçiş süreci olduğunu zamanla her şeyin düzeleceği tesellisinde bulunmakla ikimizinde gönlü olunca, yaşlarımızın ileri olması hasebiyle de ciddi bir yola adım atmaya karar verdik. Ve ortalama 6-7 aydır sevgili hayatı yaşıyorduk zaten. Ta ki bir 8 Eylül cuma günü; hayatımda yer verdiğim, canımsa canım kanımsa kanım gitsin dediğim kadının devam eden 2 ilişkisi olduğunu öğrendim. Birincisi 6 yıldır devam eden bir ilişki, aralarında yüzük takmaya kadar gidildiği ciddiyetin korunduğu bir ilişkiydi. Diğeri ise evli bir adamdı. Çılgınlara döndüm öğrenince. Paylaştım önce inkar etti defalarca daha sonrasında ben kurtulmak istiyorum bana yardımcı olur musun dedi. Ben de sevdiğim değer kıymet verdiğim için yanındayım dedim. Zamanla büyük tartışmalar yaşandı psikolojik sorunlar yaşamaya başladım. Afedersiniz ama erkekliğimden bile şüphe eder hale geldim. Daha sonra kadın bu süreçte yavaş yavaş kopacağını ve benimde desteğimin olması gerektiğini söyledi. Bende yanında oldum. Daha sonra gün geçtikçe onda bir hareket görmedim sürekli baskı yapmaya başladım hayatından çıkar artık diye. Hep zamana yayacağını söyledi. Öncelikle evli olandan başladı zor da olsa mesaj attı istemiyorum hayatımda biri var vs. diye. Sonra biraz zaman geçince diğerine mesaj attı. İstemiyorum diye ikisi de koşulsuz sorgulamadan bitirdi. Sonra çıkarmasına rağmen aylar geçmesine rağmen sosyal medya hesaplarından kişileri çıkarmadı hep bir bahane uydurdu. Ya da işte 6 yıllık ilişkisinin ailesini falan çıkarmadı. Zaman geldi bu güne ben il dışındayım ve güvensizliğim o kadar fazla ki. Kendimi kemiriyorum. Midem bir şey almıyor. Huzursuzum. İştahsızım. Kadınlardan tiksiniyorum. Bu süreçte psikolojik terapi almaya başladım. Ve onunda bu terapiye dahil olmasını istiyorum. Zar zor da olsa ikna ettim. Sizce bu ilişki konusunda ne yapmalıyım? Bırakayım gidip hayatınamı baksın. Yoksa ondaki bu durumu da düzene sokup benimde psikolojik dağınıklığımı gidererek. İlişkimize devam mı edelim?

Evlenmeyi düşündüğüm kadının devam eden iki tane ilişkisi varmış biri 6 yıllık sevgilisi diğeri evli olan biri, affetmelimiyim?