Eski sevgili ile arkadaş falan kalınamaz. Daha önce ilgisini çekmiş birini ne oldu da arkadaş olarak görmeye başladı , istediği kadar ayrılmış olsun zamanında duygu beslediği biriyle arkadaşça iletişim kurabildiğine inanmam. Olmazdım
Çok istisnai durumlarda olabilir. Mesela uzun süre sevgili olmamışlardır ve ayrılık üzerinden uzun zaman geçmiştir. Artık gerçekten iki taraf da birbirine bir şey hissetmiyordur. O şekilde ciddi bir zaman farkı ve gerçekten arkadaşlık bağı varsa kabul edebilirim.
Eski sevgiliyle arkadaş olmak demek ileride bir gün sevişme ihtiyacım olursa kenarda kal ben sana yazarım demek gibi bir şey. Ben böyle birisiyle ilişkimi sürdürmem ama yalan söyleyebilir, belki eski sevgilisidir fakat arkadaşım diyebilir onu bilemem.
Arkadaş olmaları sorun değil de bu arkadaşlık devam ederken hala eskilerden konuşuluyorsa olmaz. Yani sevgilimin eski sevgilisiyle paylaştığı anıları konuşmasını istemem.
Anormal bir şekilde ayrılık olmadıysa sıkıntı olmaz. Yani arkadaş olabilir eğer ters bir durum sezersem ayrılırım sonuçta sevgilim diye de ozel alanını işgal etmeye hakkım yok