Soruma verilen cevap sayısından ötürü mü ilk cümleniz? :)) Evet böyle şeyleri önemsemiyorlar. Olsun. Zaten benim bu tarz sorularda muhatabım da onlar değil.
Bu sizin üç sorunuzu daha önce bahsetmiştiniz sanırım. Tekrar ederseniz sevinirim.
Insanin kendini anlamasına imkan veren , düşünme gerektiren sorular pek ragbet görmüyor sorunuzda olduğu gibi.
Bu adam her şeyini (sağlık, kariyer, servet vb..) kaybetse ben yine de bu adami sevmeye devam edebilir miyim? Her şekilde sıkılmadan sohbet edebiliyor muyuz?(sorun çözebilecek bir iletişim kalitesi var mi?) Değer yargılarımız, ahlak seviyemiz, egitimiz, hayata bakıs açımız vb örtüşüyor mu?
Törpülemem gereken tarafları sıralayabilirsiniz. Sizin Inatcilik gibi.😊 Burç sorularını fazlaca cevaplamam aslında ancak genel özellikleri bilirim. Tanıştığım insanların burçlarını tahmin ederim. Sadece ona bakarak yol alacak biri değilim elbette. Siz uzaksınız sanirim bunu sorduğunuza göre
Estağfurullah. Hiç öyle bakmadım. Törpüleme konusunda söz söylemek haddim değil. Ama sanırım siz de en az benim kadar inatçısınız fakat, bu yerinde verilen bir tepki de olabilir. Onu tam kestiremedim.
Burçlara gelince, böyle bir şeyin ne ilmî, ne dinî bir yanı var. Burçlar var ancak bu daha çok tarım, mevsimlerin tanımı gibi bir şey.
İnsan karakterine doğduğu günün tesiri olmasının hiçbir mantıklı izahı yok.
İnsanın duygularına bulunduğu an, hava şartları etkili olabilir. Ancak doğduğu günün karakterine etkisi olsaydı, Allah Resulü (asm) muhakkak buna değinir, belli bir zamanda da insanların doğum yapmasını tavsiye ederdi..
Çünkü buna isabet ettirmek mümkün.
Magazinsel ve hiçbir eğitim gerektirmeyen burçlara itimat etmek kâr-ı akıl değil.
Aslinda dunyanin nizamiyla alakali bilgilerden ibaret takim yildizlari ve onlarin geneel adlari sanirim cok emin olmamakla beraber. Bu donemlerde bir isimle aniliyor 12 burc bu sekilde aniliyor. Hayatta ayet de var sanirim. Buruc suresinde geciyor ancak gunumuzdeki populer anlamiyla degil elbette.
"Dünya öküzle balık üzerinedir.(İbn-i Kesir) hadisi şerif müsteşabih hadistir. (Bu hadisi kafirler dalga geçmek için çok kullanır)
Bediüzzaman Said Nursi bunu üç şekilde yorumlamıştır.
1) Dünya öküzle balık üzerinedir derken, öküzün tarım ve hayvancılığı işaret ettiği, balıkla da balıkçılığı işaret ettiğini gösteriyor. Yani insanlar geçimini bu ikisi ile sağlar diyor.
2) Bu hadis, bir Bedevi geliyor dünya ne üzerinedir diye soruyor Allah Resulüne. O (asm) da "balık" üzerinedir diyor. Ve iki ay sonra tekrar soruluyor ve bu sefer "öküz" üzerinedir diyor. Bildiğimiz üzere balık burcu Mart ayi, boğa burcu da Mayıs ayıdır. İki ay var arada.
3) öküz yani "Sevr" adında bir melek ve balık yani "Hut" adında bir başka melek olduğuna işarettir. Bu da yine dünyanın mevsimlerini dizayn eden melekler.
Üçünde de insan karakteriyle alakalı bir durum yok. Özetle atmasyon yani.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Site için ağır bir soru bu. 3 günlük ilişkilerin sevgi aşk diye reklam edildiği bir cağdan bahsediyoruz.
Cevabim : 3 soru soruyorum kendime ve bu sorulara verilen cevapların tamamı evet mı, evetse tamamdır.
Soruma verilen cevap sayısından ötürü mü ilk cümleniz? :)) Evet böyle şeyleri önemsemiyorlar. Olsun. Zaten benim bu tarz sorularda muhatabım da onlar değil.
Bu sizin üç sorunuzu daha önce bahsetmiştiniz sanırım. Tekrar ederseniz sevinirim.
Insanin kendini anlamasına imkan veren , düşünme gerektiren sorular pek ragbet görmüyor sorunuzda olduğu gibi.
Bu adam her şeyini (sağlık, kariyer, servet vb..) kaybetse ben yine de bu adami sevmeye devam edebilir miyim?
Her şekilde sıkılmadan sohbet edebiliyor muyuz?(sorun çözebilecek bir iletişim kalitesi var mi?)
Değer yargılarımız, ahlak seviyemiz, egitimiz, hayata bakıs açımız vb örtüşüyor mu?
Evet anımsadım. Güzel kriterler. Sizin gibi biri buna layık. Sizin gönlünüzü de başka türlü kimse fethedemez zannımca. :)
Son cumleniz iyi bir gozleme dayaniyor zannimca tesekkur ederim doğru çünkü.
Evet gözlemlediğim bir üyesiniz. Bunu daha önce de belirttim. Müsade ettiğiniz sürece de buna devam edicem.
Rica ederim.
Başka tespitlerinizi de dinlemek isterim.
Olduğunda söylerim. Merak ettiğiniz bir şey varsa söyleyebilirim ama şunlar şunlar diye sıralayamam.
Aklıma takılan tek şey var, burçlarla çok ilgileniyor gibisiniz. Buna itimat ediyor musunuz cidden?
Törpülemem gereken tarafları sıralayabilirsiniz. Sizin Inatcilik gibi.😊
Burç sorularını fazlaca cevaplamam aslında ancak genel özellikleri bilirim. Tanıştığım insanların burçlarını tahmin ederim. Sadece ona bakarak yol alacak biri değilim elbette.
Siz uzaksınız sanirim bunu sorduğunuza göre
Estağfurullah. Hiç öyle bakmadım. Törpüleme konusunda söz söylemek haddim değil. Ama sanırım siz de en az benim kadar inatçısınız fakat, bu yerinde verilen bir tepki de olabilir. Onu tam kestiremedim.
Burçlara gelince, böyle bir şeyin ne ilmî, ne dinî bir yanı var. Burçlar var ancak bu daha çok tarım, mevsimlerin tanımı gibi bir şey.
İnsan karakterine doğduğu günün tesiri olmasının hiçbir mantıklı izahı yok.
İnsanın duygularına bulunduğu an, hava şartları etkili olabilir. Ancak doğduğu günün karakterine etkisi olsaydı, Allah Resulü (asm) muhakkak buna değinir, belli bir zamanda da insanların doğum yapmasını tavsiye ederdi..
Çünkü buna isabet ettirmek mümkün.
Magazinsel ve hiçbir eğitim gerektirmeyen burçlara itimat etmek kâr-ı akıl değil.
Sınırlarımı koruma konusunda inatçı sayilabilirim belki.😊
Marifetnamede burclarla alakalı bilgiler geciyor.
Burçlar Hadiste de var ancak bu günün tabiriyle değil. İnsan karakterine etkisinden bahsediyor mu marifetnamede?
Aslinda dunyanin nizamiyla alakali bilgilerden ibaret takim yildizlari ve onlarin geneel adlari sanirim cok emin olmamakla beraber. Bu donemlerde bir isimle aniliyor 12 burc bu sekilde aniliyor.
Hayatta ayet de var sanirim. Buruc suresinde geciyor ancak gunumuzdeki populer anlamiyla degil elbette.
Size kavramanızı sağlayacak bir örnek vereyim:
"Dünya öküzle balık üzerinedir.(İbn-i Kesir) hadisi şerif müsteşabih hadistir. (Bu hadisi kafirler dalga geçmek için çok kullanır)
Bediüzzaman Said Nursi bunu üç şekilde yorumlamıştır.
1) Dünya öküzle balık üzerinedir derken, öküzün tarım ve hayvancılığı işaret ettiği, balıkla da balıkçılığı işaret ettiğini gösteriyor. Yani insanlar geçimini bu ikisi ile sağlar diyor.
2) Bu hadis, bir Bedevi geliyor dünya ne üzerinedir diye soruyor Allah Resulüne. O (asm) da "balık" üzerinedir diyor. Ve iki ay sonra tekrar soruluyor ve bu sefer "öküz" üzerinedir diyor.
Bildiğimiz üzere balık burcu Mart ayi, boğa burcu da Mayıs ayıdır. İki ay var arada.
3) öküz yani "Sevr" adında bir melek ve balık yani "Hut" adında bir başka melek olduğuna işarettir. Bu da yine dünyanın mevsimlerini dizayn eden melekler.
Üçünde de insan karakteriyle alakalı bir durum yok. Özetle atmasyon yani.
Bu konuda ciddi bir arastirmaya sahip degilim bu sebeple aciklamaniz icin tesekkur ederim.
Rica ederim.
Ağır başlı yerini bilen