"Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur.
Can da inci mercan da..."

"Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur.
Can da inci mercan da..."

Çok manidar bir söz.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Sevgi, emek ister. Emek olmadan, fedakârlık olmadan, bir yengeç gibi kolunu koparmadan, seninle aynı yolu yürüyorum diyemezsin. Aynı yolda olabilirsin ama asla yanında olmazsın...
Tabii ki, mesela karaktersiz karaktersizle olsun, şeref yoksunu şeref yoksunuyla olsun. Karakterli düzgün insanlardan uzak dursunlar, bizlerden onlara karakter bulaşmaz. İstesek de mümkün olmuyor maalesef. Onursuz gurursuz insanlar var bir de, bir de dengimizi arıyoruz diyorlar, güldürüyor insanı :D bazıları cidden tencere kapak misali olsun ya, aşk zaten yürek işi emek istiyor, fedakarlık istiyor. Totosu başı ayrı oynayan insanlara göre değil. Boyundan büyük laflar söylemekle de olmuyor. Kimseyi değiştirme umuduyla bir ilişkiye başlamayacaksın, senden önce nasılsa aynı şekilde devam edecektir bu insan. Yanaşmayacaksın! Yanmaktan korkuyorsan ya-naş-ma-ya-çak-sın.
Ne kadar doğru söylemiş aşk yürek, emek , fedakarlık ister. Senden önce nasılsa aynı şekilde devam eder yaşandı onaylandı beni kimseyle karıştırma ben kimseye benzemem icraat olmayan cümleler benden sonra döndüğü çöplükte aynı karaktersizligine devam etti Allah kurtardı çekil kabuğuna İnci ol varsın derinden nefesi yeten çıkarsın...
Kendilerine kukla, soytarı, köle (adını ne koymak istiyorsanız koyabilirsiniz) arıyorlar. Karşılıksız sevmeyi bilmiyorlar, göz önünden kaybolunca hemen arayış içine giriyorlar, birinde birine özel kalmayı bilmiyorlar vs.
Beni de, ben de; “ Allah kurtardı çekil kabuğuna İnci ol varsın derinden nefesi yeten çıkarsın...”
Aynen öyledir
Evet öyle. Birbirine çoğu yönden benzeyen insanlar daha iyi anlaşır.
Kesinliklee
Cevap
12Cevap
Bence davul dengi dengine değildir.. yani bazen insan tamamen uyumlu olmak zorunda hissediyor kendini ama doğru değil. zıt olanlar da çok nadir de olsa anlaşabilir tüm özelliklerinin bence aynı olmasına gerek yok.. ama eğer aşırı zıt kutuplarsa mesela diyelim ki erkek çok çapkın kadın daha sessiz sakin o zaman bu ilişki olmaz.. ya da birisi çok kıskanç birisi daha rahat ise o zaman yine bu ilişki olmaz hiç bir şekilde.. zaten gördüğüm kadarıyla uyumlu olmayanların sonu maalesef boşanma oluyor hatta daha ortada evlilik bile yokken ayrılıyorlar veya tartışıyorlar bunun nedeni de zaten uyumsuz olmaları bu kadar basit.. ben mesel evleneceğim kadının benimle uyumlu olmasına dikkat ederdim her konu da olmasa bile çoğu konu da uyumlu olmalıyız..
bunların dışında denge olarak meslek ya da para konularını ben dikkate almam yani bunlar farklı da olabilir biri daha çok kazanabilir sorun değildir benim için.. aşk olduktan sonra bu tür şeylere takılmıyorum zaten..
Kesinlikle öyle.. Aşk, sevgi bir yere kadar götürür insanı.. Sonra içten içe kaynayan suların buharı kaplar aşkın da sevginin de üzerini.. Daha önemli mevzular sarıp sarmalar ilişkiyi.. Ve anlarız ki dengine denk gelmeyen denklemler asla dengede duramazlar..
Ziyan edenler utansın.. sığındığın limanda fırtınalar çıkaranlar utansın.. tutunduğun dalda hamken seni koparanlar utansın.. gül bahçeni çöle çevirenler.. Yaz günü saçlarına karlar yağdıranlar utansın.. içinde dağlar yakanlar.. viraneye çevirenler utansın..
Burada denkten kasıt insanların genel düşüncesi nedir bilmiyorum ama benim düşüncem kafa yapıma uyan bir insan benim dengim demektir.
Öylemi bilmiyorum ama insanlar ne istediğini bilmiyor.
Kafa dengi şart, senin kafanı düşüncelerini anlaması, zıt olduğun konularda bile bir şekilde o uyumu yakalamak diye bir şey de var.. ve isterse tüm dünya senin tam karşı tarafında olsun, kimse anlamasın, bir tek o senin dengin olsun ama..
Ben şöyle anlıyorum. Mesela ilişkilerde dengini bulmak gerek çevreye göre ve toplumun dayattığı birtakım değerlere göre değil.
Abi siz içiniz birbirine ısındıysa beraber gülüyorsanız birlikte üzülüyorsanız taamdır işte. Para mal mülk yakışıklı güzel hiçbir şey fark etmez. İşte gerçek denklik..
Evet tencere yuvarlanmış kapagını bulmuş hesabı
Evet kesinlikle öyledir. Çünkü belirli bir zaman geçtikten sonra arkadaşının bir benzeri, aynası olmaya başlıyorsun ve ondan farklı olan özelliklerin git gide azalır.
@herhangibir1 oluru yoksadaaa bosyere yorulmayalimmmm
yanıyorum aahh her dolunaya birde sanaa
Seni dolunayla aldatıyoo 👀
Bundan sonra davulu ben çalıcam ama dengi dengine ama değil...😀Korkmak silmek yok sonuna kadar devam..
Hikayede ehline denk gelmeyip ziyan olan ben oldum...
Aynen amcam der ki b.. k b... ku kenefte bulur 😅
Her konuda olmasa da bazı konularda denk olmak lazım.
Vallahi öyledir tam da ben de bu soruyu soracaktım?
Geç kaldın :d
Alakası yok sevenler birlikte olsun zaten davul mavul kalmaz o zaman
Davul bile dengi dengine atmaca vermiş kolunu değirmene hesabı :)
Öyle bence yaa kimse aksini söylemesin yani hayatın gerçekleri
Kesinlikle detay cevaplamış zaten.
Evet 😂
Fotoğrafa bak 😂😂
Kesinlikle evett
Evet
Öyledir
Evet öyle
mutlaka dengi dengini bulur bir sekilde
Evet öyle
Öyle zaten herkes kendi dengiyle
Çokk doğru