Sevgilim eski sevgilisiyle çok yakın arkadaşmış, ne yapmam lazım?

Bahsi geçen eski sevgili olan kız benim yakın arkadaşlarımdan biri. Olayın daha rahat anlaşılması için ona x diyeceğim. Sevgilim ise y. X ve Y ben onlarla tanıştığım günden beri çok yakın arkadaş, ve ben de onların kalabalık arkadaş grubuna dahil oldum. Bu süreçte hayatımdaki pek çok zorluğu X ile paylaştım ve çok yakın bir arkadaşım oldu. Zaman geçtikçe Y ile de yakın bir arkadaşlığım oldu. Ve sonunda ondan hoşlanmaya başladım. Y de benden hoşlanıyormuş. Ve biz bir ilişkiye başladık. Birkaç aydır her şey yolunda giderken son zamanlarda arkadaş grubundaki kişilerin bana karşı tavır aldığını fark ettim. Ve aynı durumu y de fark etmişti. Ve arkadaşlarımıza sordu. Sebep olarak y'yi onlardan çok kıskandığımı ve toxic davrandığımı söylemişler. Kendi arkadaşlarımdan bunu duymak çok üzdü. Ta ki y, bu durumun sorumlusunun X olabileceğini söyleyene kadar. Nedenini sorduğumda çok eskiden bir ilişkileri olduğunu ama onun için tamamen bittiğinden ve yakın arkadaş olarak kalmayı seçtiğinden bahsetti. Y açısından gerçekten bir şüphem yok ancak x'in ben y ile sevgili olduktan sonra bana karşı tepkilerinden anladığım üzere x bu durumu aşamamış. Y'nin de teorisine göre arkadaşlarımızın bana karşı cephe almasına o sebep olmuş. Bu tarz olayları x'in daha önce y'nin hayatına giren diğer kişilere yaptığını da öğrendim. Ne yapacağımı bilmiyorum. İlk seçenek arkadaş grubundan çıkıp y'den ayrılmak. İkinci seçenek de durumu bilmediğimi düşünmelerini sağlayarak ilişkimi korumak ve göz göre göre aldatılmak, ve dışlanmak. Sevgilimi seviyorum ve aslında o benim için her şey. Onu ve arkadaşlarımı kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

Ayrıl ve uzaklaş.
Görmezden gel ve gizle.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
X ve Y'nin şu an mükemmel bir arkadaşlığı yok. Sürekli tartışıyorlar ve asla anlaşamıyorlar ama nedense y bir türlü bu arkadaşlığı bitirmiyor
Sevgilim eski sevgilisiyle çok yakın arkadaşmış, ne yapmam lazım?