Arkadaşımın eski sevgilisinden hoşlanıyorum, ne yapmalıyım?

Öncelikle merhabalar.Bendede herkeste olduğu gibi karışık aşk durumları var.Aslında olay başlıktaki kadar basit değil.Şöyle başlayayım.Ben lise son öğrencisiyim.Hoşlandığım kız ile 2 yıl önce tanıştık aynı sınıfa düşmemiz sonucu.Ben ondan hoşlanınca dostlarımla paylaştım bu durumu.Başlıktaki "arkadaşım" o kız hakkında kötü şeyler duydum vs. dedi.Ben inanmadım.Sonra 4-5 ay sonra bana "hoşlandığım kız" dan hoşlandığını söyledi ve çıkma teklifi etse sorun edip etmiceğimi sordu.Bende arkadaşlığımız bozulmasın diye sorun olmaz diyip geçiştirdim.Tabiki hoşlanıyodum kızdan.Neyse günler geçti bi gün sarhoş oldum ve kıza hislerimi açıkladım.Klasik "arkadaş olarak görüyorum" cevabını aldım.Tabi duygularımı internet üzerinden dile getirdim.O cevabı alınca ben yattım uyudum yatarkende arkadaşlara durumu toplarlamaya çalışın dedim.Bilgisayarın başına "arkadaş"ım geçmiş ve toparlamak yerine kendine doğru yol yapmış.Neyse 5-6 ay geçti olaylar gelişti kızla arkadaşım çıkmaya başladılar.1 sene çıktılar biz kızla arkadaş olduk.Ama hiç bi zaman yakın arkadaş olmadık mesafe koydum.Şimdi araları çok bozuk ve aramızda yine bi etkileşim olduğunu hissediyorum.Arkadaşım ve kız ayrılmanın eşiğindeler kız bişey hissetmiyo artık ve hep birlikte takılıyoruz.Ama dediğim gibi hiç bi zaman yakın arkadaş olmadık.Uzun lafın kısası, ben kızdan 2 yıldır hoşlanıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum özellikle bayan arkadaşlardan.
Arkadaşımın eski sevgilisinden hoşlanıyorum, ne yapmalıyım?