Eşiniz ile evlilik sözleşmesi yapacak olsanız ilk maddesi ne olurdu? Kesinlikle yazılması gereken madde nedir sizce?

Eşiniz ile evlilik sözleşmesi yapacak olsanız ilk maddesi ne olurdu? Kesinlikle yazılması gereken madde nedir sizce?

Öyle bir şeye gerek duymam, duymadim. Benim maddi varlıklarım daha fazla onun bir şeyine ihtiyacım yok. O da benden bir şey almaz hee almak istese de alamaz miras kısaca sıkıntı yok.
Evlilikte sevgi ve saygının bitip yerini kötü alışkanlıklara (kumar vb olabilir), baskı ya da psikolojik ve fiziksel şiddete başlanması durumunda zorluk çıkarmadan ortak kararla ayrılma maddesi. Eğer çocuk varsa ayrıldık diye sanki tek başıma yapmışım gibi davranmak/baştan savmak yerine sorumluluklarını yerine getirme maddesini de eklerdim. Ben kötü bir evlilik yaptıysam boşanıp belli bir derecede bu durumu çözebilirim ama çocuklar bunu yapamaz onun babaları olmasını değiştiremez maalesef
Ben evlendiğim zaman evlilik sözleşmesi yaptırmam tabi ki de.. çünkü evlilik güven demektir.. yani gerek duymam aşık olduğum kadına zaten kalbimi vermişim demektir ona her şeyden çok güveniyorum demektir bu yüzden de böyle kurallar ya da sözleşmeleri istemem evliliğimde.. her şey gönlünüzce olsun..
🙏😊
" Evlilik öncesine alınan ev, araba vb. varlıklara ortak olmayacağım. " Bu madde yeterli.
Onca emeğin çalışmanın birikimini böyle kolay şekilde vermem.
Bu zaten kanunda var çok şükür.
Var ama arada açıklar var. Mesela araba kredisi evlilik yaptıktan sonra da devam edebiliyorsa ortak olabiliyormuş.
Mesela ben krediyle araba aldım ve üstüme yaptım ama o arada evlendim. Arabaya evleneceğim eşim de ortak mı oluyor?
Evet. Belli bir mal paylaşımı kıstası varmış onla ilgili.
barandogan.av.tr/.../mal-paylasimi-bosanmada.html şu sitede de yazıyor. Avukat arkadaşa da sordum doğruymuş da. Hani hak talep edilebiliyormuş.
Cevap
9Cevap
Eğer evlilik öncesi sözleşme gereği duyuyorsam evliliğin sürdürülebilirliğine dair kuşku duyuyorum demektir.
Boşanma tarafında evlenmeden önce sahip olunan mal ve mülk taraflarda kalacak, taraflar birbirine nafaka ödemeyecek.
Ayrılırken donuna kadar almak helal para sayılıyor mu?
Hiç bir kadın yapmıyor. Bir çok kadına sordum hep aynı bahaneler 😂
Mal varlığıma dokunulmaması. Enayi değiliz aw
Sözleşme denilen şeyi kağıtlara değil beyinlere gönüllere yazmak lazım..
Evleneceksek kefilsiz şartsız evlenelim, sözleşme falan gelemem böyle şeylere
Aldatan kisi karşı tarafa bütün mal varlığını verecek
Ailesiyle ilgili maddi manevi beklentin olmayacak derdim açıkça.
1 bütün mal varlığını alırım büde üstüne yüklü bir nafaka zaten bu maddeyi duyunca tamamen kalpten giderr malımı tanırım 😂😂😂
Sen bana evlilik sözleşmesi bile teklif etmeyi aklından dahi geçiremezsin. En fazla ailen teklif edebilir
Evlilik sözleşmesi kişiye yapılan büyük hakaret olduğu için yapmam!!!
Ne uzağımda ne çok yakınımda olsun, sık boğaz etmesin
Ayda bir defadan fazla başın ağrımıcak ilk maddesi yapardım.
İçinden ne geliyorsa onu söyle içten olan sözler süslü cümlelerden daha iyidir
Cocuk yapmam asla tamamsa tamam...
5 öğün ilgim alakam eksik edilmeyecek! 😂
cocugu erkek doğuracak!
Ailesinin sıkıntılarıni bana yansitmamasini
Sevgi ve ilgi eksik etmemek.
Teklif ettin mi? O zaman bitmiştir 😂
Vazgeçmek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?