Sevgiliniz var ve uzun yıllardır berabersiniz. Evlilik kararı almak istiyorsunuz, tabi bunun için belli şeylerin hazır olması gerek.
Evlilik kararı almanız için hangi şartların sağlanması gerek?

Sevgiliniz var ve uzun yıllardır berabersiniz. Evlilik kararı almak istiyorsunuz, tabi bunun için belli şeylerin hazır olması gerek.
Evlilik kararı almanız için hangi şartların sağlanması gerek?
Maddi ve manevi boyutu var. Manevi olarak deli divane aşk şarttır diyemem. Karşılıklı güven uyum anlayış saygı ve sevgi gerekli. Zor zamanlarında birbiriyle atlatacak sabır ve sağduyu da gerekli. Ailelerin birbirini tanıyıp benimsemiş olmaları da gerekli. Aileler ikinci planda desek bile aslında aileler de evleniyor. Her ne kadar maddiyat önemsiz desek de günümüz dünyasında parasız adım atmamız mümkün değil. Bu yüzden evin kirası giderleri gibi şeyler için yeterli para olmalı.
Nişanlıyım şu an. Evliliği asla düşünmediğim düşünceğimi de sanmadığım biriydi. Hoşlandık sevgili olduk ama çok hovarda duruyordu. Çok süreceğini düşünmedim. Ama tanıyınca asıl kişiliğini gördüm içindeki çocuğu gördüm ve bu aşk mı bilmiyorum ama her zerresi gözüme çok başka gelmeye başladı. İlk defa birinin yanında gözlerimin parladığını gördüm, çocuk gibi eğlenebildiğimi fark ettim. Yalansız dolansız beni ben olduğum için sevdiğini gördüm. Her zaman ellerimi sıkı sıkı tuttu ben düştüğümü sandığım anda bile onun sayesinde hemencecik ayağa kalktım. Bilmiyorum ama doğru kişi olduğu zaman onu anlıyorsun ya, yani o bambaşka bir his. Sanki ondan önce yaşamamışsın , her rengi görmemişsin gibi.
Çok güzel bir açıklama. :) Ömür boyu mutluluklar dilerim o zaman.
Amin çok teşekkür ederim. :)
Ben bu insanla ömür boyu aynı çatı altında yaşayabilirim dedirtmeli bana. O insanın yanında kendimi evimde gibi hissedebilmeliyim yani bu şartlar sağlandıktan sonra diğer türlü şeyler bir şekilde halloluyor yani
Önce birbirimizi gerçekten sevdiğimize inanmamız gerekiyor
Cevap
9Cevap
Bu saatten sonra bu kararı verirsem ya arsızımdır ya da akılsız..
Güven zemini kurulması gerek en sağlamından.
Akıl sağlığımı kaybetmiş olmam gerekir, başka şartım yok..
Tabi ki de aşk ve para gerekiyor.. bunlar olduğu sürece evlilik benim için kolaydır.. aynı zaman da güven de olmalı
Hiç sevgilim olmadı. Eğer ki sevgilim olup ve uzun süreli bir ilişki yaşasaydık, içimden: "Doğru insan bu." deseydim, evlilik zamanı da gelseydi, ondan, -asla ve asla fiziksel görünüşüne bakmaksızın, gönlüne bakarak- sevgi, saygı ve güven isterdim. Tabii ki, onun için de bilmukabele.
Öncelikle maddi imkanlar anlaşacağım bir insan olacak gönüllü bir insan olmasını tercih ederim ailemin anlaşabileceği bir aile olması da güzel olur.
Öncelik ile kafa ve gönül dengi olmalı.. Kariyer ve ev sahibi olmak ise olmaz ise olmazı.
Bir şarta gerek yok, sevgisini ilgisini saygısını eksik etmesin yeterli
Ailelerin tanışması ve ikimizin de en azından bir evi gecindirecek düzeyde çalışmamız gerek.
Aklı olan evlenmez. 😃
kocam olacak şahsın çocuk doğurmasi gerek
Akıl sağlığımı yitirmem yeterli.
Yaşayacağımız ev hazır olmalı.
Bana aşık olduğundan emin olmaliyim
Tek eksik olan şey para
Güven olması gerekiyor en temel gerekçe
Hiçbir şart jfjd
Sevilmek ilgi vs
boş ver böyle iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?