Hoşlandığım çocuk aşırı ateist. İnancı olsa durup Darwin'e tapacak. Ben ise aşırı aşırı inançlı olmasam da müslümanım ve Allahın varlığına inanıyorum. Onu unutmam için ne yapmam gerek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNeden vazgeçtiğini ve neye tercih edip vazgeçtiğini bir daha düşün tekrar tekrar düşün. Tercihin neyse ona yönel, kalbini O na teslim et. Ani duygu değişimlerini yönlendirmeyi, yönetebilmeyi öğren. Bazılarını yaşaman gerekiyorsa yalnız başına yaşa ve içinden at. Hayat dünü ve dünde kalanları içinde yaşatmak için çok kısa, bunu mümkün olduğunca az kullan. Hoşlanmışsın ve sadece hoş gelmiş bence hoş da gidebilir. Ne deli sevdalar körü körüne gömülüyor bir bilsen. İnsana çok şey hoş gelebilir ama sevda kolay kolay gelmez, şükret sevdalanmamışsın. boş ver gerçekten geçer. Hayatının hangi dönemindesin bilmiyorum ama insan hayatının her döneminde gelişime gidebilir. Kendini geliştir, iradeni geliştir. Başarılarına odaklan.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Yani sen bilirsin kizce bende cay kahve sigara din yok kimseyede bi zararim yok ben bi din varsa saygi dininden yanayim herkes birbirine saygi duyup birbirine karismasa bi sorun olmaz bence gercekten dini duygular icin birakip pisman olmam diyosan birak hee bide ilerde evleniriz pekii cocuk ne olcak ben cocugun kararini kendisinin vermesini kaldiramam ben ne dersem o olcak cocugun gorusude diyosan hic bulasma bu ise iki tarafta uzulur ama unutma karsindaki masum biriyse buyuk bi ask ve hayat arkadasi kaybetmis olursun dine bagli olup sana bagli olmayana catmada ne diyim hayattinda en guzel sans seninle olsun
00 Yorumla
+1 yılİletişimi kesmen ve sana onu hatırlatacak her şeyden uzak durup kendine meşguliyet bulman lazım. Aranızdaki bu uyumsuzluğu bilmene rağmen ilişki başlatayım deme sonucu üzücü olur her iki taraf içinde.
02 Yorumla- +1 yıl
İletişimi kesemem sürekli aynı ortamlarda bulunuyoruz :(
- +1 yıl
Yani o zaman iletişimini minimum düzeyde tutarsın. Ama ayan beyan bir uyumsuzluk varsa aranızda ilişki başlatma yeter.
Kolay gelsin işin zor. Yeni birini bulmayı dene. Ben de dinsizim. Karşıma genelde musluman çıkıyor coğrafya nedeniyle. Bu konu musluman erkek açısından pek sorun olmasa da musluman kız açısından dinen sorun yaratıyor. İki kişinin birbirine bu konuda saygısı şart. Yoksa özellikle dindar taraf çok kırılıyor.
27 Yorumla- +1 yıl
Evrensel ahlâk kurallarına uyuyorsan zaten bir dine ihtiyaç yok fakat Şarkta yaşıyoruz bize göre dindarsan ahlaklısın
- +1 yıl
Ben de onu demek istiyorum Herkes kendine göre doğru
- +1 yıl
Haklı olmak bişey ifade etmiyor Coğrafya kaderdir
- +1 yıl
Daha çok şeyler yaşıycaz
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
30Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılgeçer başka şeyler düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence din konusunda aydınlan ateist olmak kolay bir şey değil çok fazla kitap okuman lazım sana öğretilenlerinin dışına çık mesela Allah'ın Mekke de duran el ilah (ay tanrısı) putu olduğunu bilmekle başlayabilirsin Kuranın çakma bir Tevrat olduğunu öğrenebilirsin
00 YorumlaBaska musluman sevgili bulursan unutursun cunku sevgilin varken o ateist cocuga asla yanasamazsin sanada yanasamaz işte ozaman sıkar yanaşmak ateist cocugu bu sekilde kolayca unutursun o cocukta kendine baska sevgili bulur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeküler çocuk muhafazakar kız ilişkisi yürümez sence kendine göre tiplerle takıl
21 Yorumla- +1 yıl
Off
İkinizde birbirinize saygı duyabilecek insanlarsanız unutmana gerek yok bence. Hayatımızdaki insanla her fikrimiz uyuşacak diye bir şey yok. Farklılıklar olabilir. Bunları hoşgörebilmek önemli olan.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Bircan Yıldırım yazarı var onun kitapları oku inan sana iyi gelecek.. ilk kitabı Ben kazanmadan bitmez oku ben faydasını gördüm
10 Yorumla
+1 yılAşırı ateist nasıl oluyor?
Ya ateistdir ya değildir.13 Yorumla- +1 yıl
@İlker65 biliyorum beyefendi soru olarak yorum yazmadım 😏
- +1 yıl
Bahsetmek istediğim şey sürekli ateist oldupundan bahsetmwsi. En ufak bir konuyu bile ateizme çeviriyor. Sürekli tanrı inancıyla salga geçiyor.
+1 yılBu yüzden ayrılmanız saçma
İlla ki ayriluyoesan ve unutmak istiyorsan hemen yeni birisini bul
01 Yorumla- +1 yıl
Beraber değilis ki ayrılalom. Sadece çocuğun da baana ilgisi var gibi ama bu nedenden öyürü beraber olmak istemiyorum ama unutamıyroum da sürekli aklıma geliyor
Aşk İlişkileri konusunda 443 cevap paylaştı. 00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenve takılma peygamberimizin kızı da inançsız biriyle evliydi ve kocasını çok sevdiği için bırakmamıştı
09 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah en ckk sen biliyorsun galiba kezban basın örtünün altında kalmamtan oksihen almamış madem öyle neden kocası esir dustugunde fidye olarak peygamberimizin ona hediye ettiği kolyeyi gönderiyor peygamberimiz de bunu gonderilrnlerin arasında görünce üzülüyor ve kızına geri gonderiyor sahabijin huzurunda izin alarak bunu ayriiyo senin o nerenden uydurdun belli olmayan rivateyle uyusmiyo
- +1 yıl
Hangi kızı acaba? Ben olayı bilmediğim için soruyorum yanlış anlama lütfen
- +1 yıl
Dinsizler sizin gibi cahillerden daha çok araştırdigi için bilirler. Bir dindar bir dinsiz kadar bilgili olamaz. Dinsiz kitaplar ile okuyup araştırır. Dindar en fazla anne başından duyduğu ya da okulda öğrendiğin ile takılır. Masallarinda güzelce yaşa. Dur ben de örtümü takıp oksijeni engellemeye devam edeyim. 😂😂
- +1 yıl
Kes. sesini de dinlemeyi öğren cahil peygamberimizin kızı Hz zeynep ebul. as onu çok fazla seven bir damadi ama İslam'a inanmıyor tüm vaatlere rağmen esir düşüğünde kolyeyi gören peygamber huzunlenir ebul as bir şartla bırakır o da zeynebi mediyene göndermesi şartı bak gönder demek ne demek buna rağmen kocasının evindeymis demek kit kafalı bu bjir ikinciis ebul. as detaylara gitmicem aradan 5 ila 7 yıl gibi bir süre sonra İslam'i kabul. edip Medine'ye gelip eşine kavisiyor kaynak İSLAM ANSİKLOPEDİSİ ve kendi bilgim okey sağa sola saklamadan önce arastiran bilen insanlar ne diyor diye dinle o araştırmaya cahil dediğin kişinin kendin olduğunu zort olmussundur umarim
- +1 yıl
Allah'ın gzkalisi bunu bilen biri olsam zatdn en zengin kaynagin İslam ansiklopedisi olduğunu bilirisn
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu engel değil aslında ama olmazsa da unutmak için aklına o geldiği zaman bu engelleri düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes musluman olmak zorunda degil. dinde zorlama yoktur
116 Yorumla- +1 yıl
Dinde zorlama vardır bu arada. İslamiyette dinden çıkan kişi (mürted) öldürülmelidir. Direkt ayet ve hadisler var bu konu ile ilgili araştırabilirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılbilmiyordum ben muslumanim fakat herkes musluman olmak zorunda degil ama diger muslumanlar bunu anlamiyor
- +1 yıl
Tabii ki toplumsal olarak konuşursak herkes birbirinin dinine inancına saygı duymalı.
- +1 yıl
Ne alaka Müslümanlıkta dinde zorlama yoktur senin söylediğin mūnafık oluyor insanları birbirine düşüren haset ve insanlığı kötü yola saptıran şeytanın yardımcılarına söyleniyor onlar asla cennete girmiyecektir diye tıpkı şu an senin yalan ve bilmeden konuşarak bir insanı dininden soğutmaya çalıştığın gibi dinimize saygı gösterdiğiniz gibi insanları kandırmayı ve kendi inançsızlığınıza sürüklemeyi de bırakın o halde çünkü bir insan inanmadan hiç bir şey yapamaz inanç insanı ayakta tutan bir daldır maymunun neslinizi evrimleştirdiğine inanacak kadar seviyesiz bir zeka kapasitesi ile yorumuma cevap vermezseniz iyi edersiniz iyi günler... @AtesitMühendis
- +1 yıl
Ne dinini biliyorsun, ne dilini. Münafık müslüman olmadığı halde müslüman gibi davranan kişilerdir. Mürted ise önceden müslüman olup, sonradan dinden çıkan kişilere denir, ve katli vaciptir.
İnsan, maymundan evrimleşmemiştir. Maymun ve insan ortak atadan evrimleşmiştir ve bu bilimsel olarak ispatlanmıştır. - +1 yıl
Ateist inancına göre maymundan evrimleştiğiniz gerçeğini değiştirmiyor tüm hayvanların yaşamını yaşadıktan sonra maymundan mağara adamı ve sonra insan bunu inkar edemezsin gerçek ateistlik bunu anlatıyor nesilerden beri son zamanlarda bilim ile örtbas etmesi hiç bir şey değiştirmez o halde sana bir ayet söyleyeyim öncelikle ben çok dindar bir insan değilim ama bu senin için yeterli olur umarım bilim ile herşeyi yapabiliceğinizi düşünüyorsanız bir de kendi ölümünüzü durdurun da görelim ayet buna benzer bir şeydi tekrardan söylediğim gibi din ile çok içli dışlı değilim ama siz ateistler herkesi inançsızlaştırmak için her haltı yiyor ve İslam'ın olmayan açıklarını arıyorsunuz..
- +1 yıl
Ateist öncelikle bir inanç değil felsefedir. Maymundan gelmedik, hiçbir ateist kaynak maymundan geldik demez.
Şöyle yapalım, bir kez kuranı bastan sonra Türkçe oku. Bir tane de evrim kitabı oku. Sonra gel de ki şurada hatalısın. Ama hiçbir şey bilmeden böyle sallama insanlara. Yaşın küçük sanırım buna veriyorum. - +1 yıl
Abicim benim İslamı çürütmek gibi bir derdim yok, zaten çürük. İçerisinde matematik hatası olan bir kitabı var. Müslüman ülkelerin hali de ortada zaten.
Ben sadece İslamı reddetmiyorum ki. Hristiyanlık, Musevilik, Hinduluk dahil yüzlerce tanrıyı reddediyorum. Çürütmek gibi bir derdim de yok. - +1 yıl
Yaştan vurmaya çalışmıyorum, senin yaşındayken ben de müslümandım, o yüzden anlayabiliyorum seni.
- +1 yıl
Uslubüm için üzgünüm biraz çizgiyi aştım ama bu bi tık saçma mesela ben hiç bir din'e inanmıyor olsaydım şu an kendimi öldürürdüm o halde neden burdayım boş boş sınanıyorum öldüğüm'de sonsuz bir karanlığa hapsedilmiş olucam mantıksız ayrıca insanı sapkınlıga itiriyor bir kez hayata geldim her haltı yiyeyim gibisi bir bakış açısına iter ve hayatı boyunca pişmanlık duyacağı hatalara sürüklüyebilir. İnsanların hayatını mahfedicek bir sapık katil ya'da pislik bir insana döndürebilir insanları bir obje ve nakit parçası gibi gören ki günümüzde böyle fark edersen bu yüzden iyi taraf hangisi'ise onu seçiyorum şeriatın şiddetini onaylamiyorum tabi ama bir insanların hırsızlık ve igrençliklerden uzak durması için korku verici bir nedene ihtiyaç duyması gerekiyor ben bunu yaparsam bunun cezasını çekerim gibi tıpkı şu an ki adalet sistemi gibi suç işlersen hukuksal olarak cezasını ödersin..
- +1 yıl
Tam olarak dinlerin ortaya çıkış sebebini yazdın zaten. Polis jandarma mahkeme yokken insanları kontrol altında tutmak için bir güce ihtiyaç vardı, bu yüzden dinlerin hepsi çok eski.
Ahlak konusuna gelirsek, eğer sadece Allahtan korktuğun için bu saydıklarını yapmıyorsan büyük sıkıntı var demektir. Ama gerçek böyle değil. Her insanın vicdanı ve aklı var.
Bir kez dünyaya gelmişsin, başka hayatın yok. Neden intihar edesin ki? Ya da milyonlarca ateist neden intihar etmiyor yani.
Neyse ben kafanı çok bulandırmayayım. Sana tavsiyem, bir şeye inanmadan önce araştır oku. Müslümanım diyorsan Kuranı aç oku. Şimdilik mesafeli durmanı anlayabiliyorum. - +1 yıl
Dostum ihtiyacım yok ben %100 kalbim de hissediyorum zihnim'de öyle benim için inanç sınavı bitti zaten ben isteklerimin dua yolu ile gerçekleştiğini görebiliyorum ibadet etmesem bile zaten gerçeği biliyorum ve ibadet etmedim halde dualarımın gerçekleştiğini gördüm ve tesadüf olmadığının farkındayım sana mutluluklar dilerim.. bilirsin her koyun kendi bacağından asılır. By
- +1 yıl
Elbetteki müslüman olmak zorunda dğeil ama birisyle beraber olmam için ilk şartım müslğman olması gerekiyoe. Tipim öyle diyelim. Ama bu çocuk o kdar farklı ki benim tipimi. Her türlü farklı ama seviyorum işte :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi Müslüman içinde Allah sevgisi olmayan biriyle olmamalı
20 Yorumla
+1 yılbende ateistim kendinin aşırı müslüman olmadığını söylüyorsan ve hoşlandığın çocuk dinlere saygı duyuyorsa problem olmaz ama saygı duymuyorsa yardımcı olamam
03 Yorumla- +1 yıl
Aşırı müslğman olmasan da inancım var ve bahsettiğim çocuk her daim yanrı inancıyla dalga heöiyor ya da her açtıpı konuyu bir şekşlde ateisme getiriyor.
- +1 yıl
seninde dinle ilgili espiri yapmanı tavsiye ederim böylece bir ilişki inşaat edebilirsiniz
- +1 yıl
İnançlı olduğumu söylemiştim. Bunu yapmak benim açımdan uygun değil.
+1 yılBu belkide imtihanınızdır bence vazgeçmeyin naparsanız yapın hep birbirinizde kalıcak aklınız. Ortak yol bulmaya çalışın çünkü sevgi kolay kazanılabilinir bir şey değil
00 Yorumlagerçekten o da seni seviyorsa belki bu sizin imtihanınızdır? Ama ilk şart çok önemli
01 Yorumla- +1 yıl
Seviyoe mu ondan da emin dğeil ama aramızda bir çekim var. Seviyorum ama dinimce yasak. O yüzden uzak durmak istiyorum
+1 yılbence farklılıklara saygı duymaya çalışabilirsin ama eğer bunu yapamıyosan akışına bırak onun hakkında düşünmemeye çalış
00 Yorumla
+1 yılKendine uğraş bulabilirsin arkadaşlarınla takıl kimse vazgeçilmez değil ki hayirli ise olur zaten
00 Yorumla
+1 yılOnu unutmak için başka birini al hayatina düşünce bakımından uyustugun bi insan bul
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı. Uyum olmaz derhal ayril
22 Yorumla- +1 yıl
Zaten beraber dğeiliz ki be abi
+1 yılAşırı ateist diye bir şey de ilk kez duyuyorum 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen eksi yonleri gorunce hemen sogurum. keske sevdigim kiside de yanlislar olsa ve sogusam. unutmam lazim cunku ve bu mumkun degil gibi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. İmanın yeter sana daha ne olsun
10 Yorumla
+1 yılDüzgün kendine göre insanlarla görşmeye çalış
10 Yorumla
+1 yılAllah'a dua et kalpten yeterli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılGörusme ve onu hatundan şeyleri yon et
00 Yorumla Kendine bir uğraş edin unutursun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum varsa bi çözüm bende istiyorum
00 Yorumla Din düşmanı mı?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yenisini bul yoluna bak fazla düşünme
00 Yorumla
+1 yılbaska biri ile olursun dünyanın sonu değil ya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılinançlar neden birlikte olmanıza engel ki
01 Yorumla- +1 yıl
Dinimce yasak çünkü.
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allah'ı seviyorsan olmaz. Allah'a inanıyorsan olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKalbine gömecen bacım başka çaremiz yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok yanıyorsun Fuat abi
00 Yorumla
+1 yılNereden buluyorsun böylelerini
06 Yorumla- +1 yıl
Süaına soluna baksan her yer ateist zaten
- +1 yıl
Allah akıl fikir versin sana
- +1 yıl
Benim ne suçum var abi ya
- +1 yıl
Engelle gitsin ne uğraşıyorsun ailene yakışır mı böyle birisi böyle birinden hayır gelir mi insana
- +1 yıl
Haklısın abi ama o kadar tatlı ki. Sanki kalbim yerinden fırlayacak. Her akşam dua ediyorum ya ben ondan vaz geçeyim ya da o inançlı olsun diye ama olmuyor.
- +1 yıl
Sen resmen başına bela arıyorsun insanlar tercihlerine göre Yaşar Al başına belayı Ne halin varsa gör yani
Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. kader
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. Kaşıntın var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılUnut o zaman
00 Yorumla
+1 yılBaşka birisini bul
00 YorumlaNeden olamayacaksınız ki
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılPortakal suyu iç
00 Yorumla
+1 yılallah yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Beynini kullan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYapacak bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılAllaha siginacaksin
10 Yorumla
+1 yılUnut
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamana bırak
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Hoşlandığım çocuk ile asla sevgili olamayacağız, onu unutmam lazım. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler