Öncelikle şöyle anlatayım düğün istemedim , kurutma makineme kadar tüm beyaz eşyamı yeni gittim kendim aldım ve artı olarak zaten komple bir çeyiz getircem o eve ( elektrik süpürgesinden tutunda tabak kaşığına kadar ) sevgilimin bodrum kat ufak bir dairesi var zamanında sevgilimin ailesi babası şöyle evlendirmeye hazır böyle hazır diyen insanlardı hatta düğün yapmayı da benden çok istiyorlardı… neyse evde önce ilk gelinleri oturmuş sonrasında o teras kata geçmiş
orası da 3 senedir kiradaydı yakın zamanda kiracı çıktı ve ben evi görmeye gittim. Aralık ayının sonuna doğru da söz-nişan olucak , ben ailesiyle sıkı fıkı değilim benim ailemde iletişimde değil olmasın da zaten , onlar silivri taraflarında yaşıyorlar ayrıca annesiyle de ilk zamanlar fazla samimiyet kurdum ağzıma etti bende geri çekildim. Babasıyla zaten telefonlarımız bile yok işte bayramdan bayrama sevgilimden arayıp kutluyordum , abisi deseniz benim için varla yok arası birisi bir kere bile evlerine davet edip de yemek yiyelim tanışalım dememiş bir insandır , 1 yılın sonunda araya bir ayrılık girdiğinde tanıştım onunla da.. o da mecburi oldu.
Eve gelecek olursam ev kutu gibi ve amerikan mutfak , mutfak dolapları konusuna gelirsek bir çekmece bölümü var komple içleri su almış soyulmuş bu arada mutfak dolabının modelinde falan bir sorunum yok neyse iç suntası mı ne derler onda da hasar vardı ve dolabın belli başlı yerlerinde darbeler çatlaklar sararmalar oluşmuş ben daha ilk başta yaptıralım dedim ama sevgilim yok işte tamir ettiririz dedi sonra ben o şekilde istemediğimi defalarca dile getirdim ve ailenle konuş dedim. Sonra tamam yaptıracağız diyerek geldi bana , şimdi ben gidip annesiyle bu durumu konuşsam annesi iş bitirici birisi değil maalesef ailede sözü çok dinlenilmiyor ve kimseyle de arası iyi değil bir de lafları çok farklı algılıyor , babası deseniz daha söz-nişan yok ne diyip babasına diyecektim. sevgilim de bir yandan tadilat yaptıracaksak yaptıralım diyordu. Neyse usta geldi fiyat verdi 30.000 e anlaştılar ve açıkcası onun ailesi yerine benim ailem devreye girdi pazarlık etti.. ekstra olarak kiler dolabı ve buzdolabı için de dolap istedim bunlar dahil o fiyatı verdi bu süreçte bizimkiler dedi ki madem öyle tezgahla tezgah arasını da değiştirelim ama biz karşılayalım o da bana şu an 20.000 e falan patladı evet ben bir şeyler istedim ama kendim de bu işin içindeyim ama abisinden tutun da babasına kadar hepsi laf etmiş niye fuzuli iş yapıyorsunuz diye. Hadi babası yine destek çıkarım demiş ama abisi bugün bile enişteme işte ne gerek var falan demiş eniştem de biz karışamayız onların kararı diyip çıkmış
Bu karşı çıkma olaylarını da yengesinden öğreniyorum. Sevgilim bana bunu yansıtmadı ama işte büyük patlak vermiş falan ve yengesi bile sanki niye yaptırıyorsun der gibi laf etti Bende dedim ah vah edip yaptırmasam bile bir şekilde yine ağzıma etcekler açıkcası kararımdan vazgeçmedim. Her şeyde laf ediyorlar. Her şeyde ilk gelinlerini öne atıyorlar ona ne yaptıysak o der gibi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yanlış anlama ama bu aileyle ne anlaşılır ne de yaşanır. Allah yardımcın olsun
Birini çok sevince ailesine de katlanıyor insan , şunu diyemiyorsun kolayca ya ailesi kötüymüş o zaman bırakayım.. çünkü en başında ailesiyle değil sevdiğin insanla yola çıkıyorsun aileler ise sonradan dahil oluyorlar ve tabii ki insanı bezdiren cinsten olanları da var elbette , araya mesafe koyarak yaşamak gerek ne derlerse desinler umursamamak gerek bence
Anlıyorum seni ama evlenince o tozpembelik siyaha bürünüyor. Gözünü korkutmak için söylemiyorum yanlış anlama ama gerçekler bu. Ablam da aynı şekilde evlendi ve düzelir sandı, düzeltirim sandı. Olmuyor canım. Biz ailesi olarak arkasında dursak da bırakıp gelemiyor, ortada bir de çocuk var. İnşallah korktuğum gibi olmaz.
İş bu boyuta geldiyse asla geri adım atma. İkincisi nisandan sonra keşke bublari konussaydiniz. Ama şahsi tavsiyem isteklerinden çok ödün verme anlayışlı gelin olunca kıymetin bilinmiyor sevgilinde dahil bir kaybetmekten korksun seni ki kıymetini bilsin. diger türlü her istediğimi kabul ediyor bu kız beni bırakmaz moduna giriyorlar.
Valla normalde işte diyordum keşke yaptırmasam mı diye ama şimdi bu konuşmalardan sonra hiç demiyorum. Düğün masrafı yerine bunu yapıyorlar gibi düşünsünler işte.. bir de yengesi komik bana gelmiş diyor ki işte misal 100 binlik yatak odası alamazlar.. yahu zaten kim o fiyata yatak odası alıyor.. hiç mi gidip fiyatlara bakmıyorsun diyesim geldi sustum
Bence de nişandan sonra olmalıydı ama sevgilimin tadilata girişcez demesiyle oldu yoksa ben mutfak dolabı olayını söz-nişandan sonra ailesiyle konuşcaktım ve direkt sevgilime laf ettirmeden çenelerini kapayacaktım
Biraz da aslında onun yüzünden böyle oldu
Umarım baban 20000lik masraf yaptıktan sonra iş bozulmaz. O sebeple bence babanın masrafını bir süre ertele. Evlenmiş boşanmış biri olarak söylüyorum her şeyi kabul ettiğime köpek gibi pişmanım. Sic ağızlarına kıymetin bilinsin bir şeyi söylerken iki defa değil elli defa düşünmeyi öğrensinler.
Babam hayatta değil , şu an bir emekli maaşı alıyoruz ve bir de annemin satılmış olan evinin faiz geliri var açıkcası bazen oradan kullanıyorum ve tabii ki annem de onay verdiği müddetçe çünkü arkamda dağ gibi bir ailem yok bir ablam var bir de eniştem sağolsunlar benim yetişemediğim yerde onlar da çeyiz alışverişlerime destek oluyorlar.. daha bunun takısı bileziği de var ve önceden evlenme düşüncem hiç olmadı hep ev geçindiriyordum ve hiç öyle kenara köşeye de altın bilezik koymadım. Bakın böyle bir halde bile bulup buluşturup beyaz eşyamı bile aldım kaldı ki bana ailesi neden aldın kızım biz alırdık bile demediler iyi ki aldın dediler.. bunun ankastre seti var televizyonu var yatak odası , oturma odası var daha.. ve Allah ı var set üstünü de kendim alcaktım ama tezgahı yaptırcaksam niye alayım dedim bıraktım. Bu sefer ben erkek gibi oluyorum ayrıca ailesi olan karşı taraf olmasına rağmen kem küm etmeye başladılar.
Yani anladım ki aile var aile var.. benim arkadaşımda şu an evlenme sürecinde bakıyorum her şeylerini söylüyor aldırıyor..
Erkek arkadaşın ses cikaramiyorsa ve bunlra mudahale edecek bir gücü yoksa (yani cebinde parası yoksa ekpnomik özgürlüğü yoksa) şahsi tavsiyem yol yakinken don çok zorlama.
Allah a çok şükür ki işi ve maddi gücü yerinde ama bazı şeyler için de aile desteğine tabii ki ihitiyaç var
Sen haklısın okumadım ama başını okudum düğün istemediysen her şey hakkındır b. okunu çıkarmadın surece
Özetle evin mutfak dolaplarını yaptırmak istedim ailesi de kem küm etmiş işte ne gerek var diye ekstra olarak kurutma makinesi de dahil beyaz eşyamı da kendim aldım bir de biliyorsun kız tarafı çeyiz adı altında her b. oku alıyor getiriyor eve..
Mutfak dolabı yaptırmam herkese batmış
Sen haklısın normalde kızları haklı bulmam ama bu senin ihtiyacın görsel olarak da hoşuna gitmiştir aileler buna karışamaz evlenince her şey ayrılır he ihtiyacı olur ailesinin yardım eder onun dışında ev sizin ozelinizidir karışamaz ve merak ettim bu dolap işini ailesine kim soyledi
Biz evli değiliz evlenme aşamasındayız bu süreçte evdeki kiracı çıktı ve bana da işte evi bak gör dediler gittim baktım ve mutfak dolapları gözüme çarptı zaten amerikan mutfak bir daire…
Ben evli sandım neyse evlenince yorum yapmazlar
Şimdi halihazırda olan mutfak dolaplarının yanı sıra köşeye bir kiler dolabı ve buzdolabı için de bir alan istedim bunlarla birlikte 30.000 tl tuttu , tezgah ve tezgah arasını da ailem biz karşılayalım dedi o da 20.000 e denk geldi ama sevgilimin ailesi ise bu ile karşı çıkmış eşya alırdık o paraya gibisinden.
Abi evlenen sizsiniz siz karar verin
Sorun şu ki destek vermek istemiyorlar zaten sevgilim de boynunu büküp onlardan destek bekler hale geldi düşünsene evleniyorsun ve kız tarafının istediği bir şey var hatta şöyle düşün düğün yerine bunu istedim gibi ama ailen buna para mı vercez ne gerek var öyle böyle yaptırırdık diyorlar
Ama sende hayatındaki insanı üzmek istemiyorsun yaptıralım diyorsun ve bu süreçte onun ailesi yerine kız tarafının ailesi seninle bu işte hep yanında oluyor pazarlık bile ediyor
Düğün yapsaydı 60 50 milyar gidicekti zatrn
Abii bu hiç gözlerinde yok biliyor musun işte.. her şeyi ben ödesem zil takıp oynayacak haldeler.. zaten kim param pulum var ise inanmamak gerek
Param pulum var dese*
Bence sen bı düğün yap 50 60 milyar kaçsın bı yerlerine
İnan ki bende aile olsa hiç acımam yapardım kim düğün yapmak istemez ki zaten bende baba yok , akraba yok bir annem var o da napsın garibim
Aga be valla çok üzüldüm kendini ezdirme. asls
Asla
Kim okuyacak bunu ya? Haklısın sen tamam.
Ben yazdım okuyan okusun okuymayan kendi bilir ne diyim şimdi
Haksız sin