Mutfak dolabı yaptırıyorum diye ailesinin tepkili olması?

Öncelikle şöyle anlatayım düğün istemedim , kurutma makineme kadar tüm beyaz eşyamı yeni gittim kendim aldım ve artı olarak zaten komple bir çeyiz getircem o eve ( elektrik süpürgesinden tutunda tabak kaşığına kadar ) sevgilimin bodrum kat ufak bir dairesi var zamanında sevgilimin ailesi babası şöyle evlendirmeye hazır böyle hazır diyen insanlardı hatta düğün yapmayı da benden çok istiyorlardı… neyse evde önce ilk gelinleri oturmuş sonrasında o teras kata geçmiş

orası da 3 senedir kiradaydı yakın zamanda kiracı çıktı ve ben evi görmeye gittim. Aralık ayının sonuna doğru da söz-nişan olucak , ben ailesiyle sıkı fıkı değilim benim ailemde iletişimde değil olmasın da zaten , onlar silivri taraflarında yaşıyorlar ayrıca annesiyle de ilk zamanlar fazla samimiyet kurdum ağzıma etti bende geri çekildim. Babasıyla zaten telefonlarımız bile yok işte bayramdan bayrama sevgilimden arayıp kutluyordum , abisi deseniz benim için varla yok arası birisi bir kere bile evlerine davet edip de yemek yiyelim tanışalım dememiş bir insandır , 1 yılın sonunda araya bir ayrılık girdiğinde tanıştım onunla da.. o da mecburi oldu.
Eve gelecek olursam ev kutu gibi ve amerikan mutfak , mutfak dolapları konusuna gelirsek bir çekmece bölümü var komple içleri su almış soyulmuş bu arada mutfak dolabının modelinde falan bir sorunum yok neyse iç suntası mı ne derler onda da hasar vardı ve dolabın belli başlı yerlerinde darbeler çatlaklar sararmalar oluşmuş ben daha ilk başta yaptıralım dedim ama sevgilim yok işte tamir ettiririz dedi sonra ben o şekilde istemediğimi defalarca dile getirdim ve ailenle konuş dedim. Sonra tamam yaptıracağız diyerek geldi bana , şimdi ben gidip annesiyle bu durumu konuşsam annesi iş bitirici birisi değil maalesef ailede sözü çok dinlenilmiyor ve kimseyle de arası iyi değil bir de lafları çok farklı algılıyor , babası deseniz daha söz-nişan yok ne diyip babasına diyecektim. sevgilim de bir yandan tadilat yaptıracaksak yaptıralım diyordu. Neyse usta geldi fiyat verdi 30.000 e anlaştılar ve açıkcası onun ailesi yerine benim ailem devreye girdi pazarlık etti.. ekstra olarak kiler dolabı ve buzdolabı için de dolap istedim bunlar dahil o fiyatı verdi bu süreçte bizimkiler dedi ki madem öyle tezgahla tezgah arasını da değiştirelim ama biz karşılayalım o da bana şu an 20.000 e falan patladı evet ben bir şeyler istedim ama kendim de bu işin içindeyim ama abisinden tutun da babasına kadar hepsi laf etmiş niye fuzuli iş yapıyorsunuz diye. Hadi babası yine destek çıkarım demiş ama abisi bugün bile enişteme işte ne gerek var falan demiş eniştem de biz karışamayız onların kararı diyip çıkmış

Bu karşı çıkma olaylarını da yengesinden öğreniyorum. Sevgilim bana bunu yansıtmadı ama işte büyük patlak vermiş falan ve yengesi bile sanki niye yaptırıyorsun der gibi laf etti Bende dedim ah vah edip yaptırmasam bile bir şekilde yine ağzıma etcekler açıkcası kararımdan vazgeçmedim. Her şeyde laf ediyorlar. Her şeyde ilk gelinlerini öne atıyorlar ona ne yaptıysak o der gibi

Mutfak dolabı yaptırıyorum diye ailesinin tepkili olması?