Mutfak eşyalarının hepsini kız tarafı mı almalıdır? Sizin oralarda nasıl oluyor? Mutfaktaki eşyaların hepsi kız tarafına mı ait olmalı evlenirken?

Mutfak eşyalarının hepsini kız tarafı mı almalıdır? Sizin oralarda nasıl oluyor? Mutfaktaki eşyaların hepsi kız tarafına mı ait olmalı evlenirken?

Allah aşkına bırakın şu kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu alır kiliselerini Kur'an da mi yaziyo bu hayir. Evlendim beyaz eşyaların taksidini ödedim mutfağını düzdüm mobilyalarında karşı taraf almıştı noldu öyle ya da böyle yuva kuruldumu evet he bosanirken hepsi bana kaldı o ayrı tabi 😂😂😂😂💃💃💃
Şahsen ben şunu erkek tarafı şunu kız tarafı alsın diyenlerden değilim kesinlikle de saçma bana gore ben şahsen meslek sahibi güzel bi para kazanan kizim evlencek kişinin de maddi durumu iyi olacak o da güzel para kazanacak ki ikimizde herseyi ortak alırız daha mantikli
Evlilik ortaklıktır paylaşmaktır hayatın her alanında birlikte yaşamaktır , yalnızlıkta olacaktır özel alanlar gibi, mutfağa gelirsek hayır, her şeyi kız tarafına yüklemek anlamsız olacaktır, erkek kişide yardımcı olmalı.
Egeli kızlar bütün ev eşyalarını ne varsa alıyorlarmış. Erkeğin sadece ev almasını ya da yapmasını istiyorlar. Bizim güneydoğuda ise bütün masraf ev almaktan çay kaşığına kadar erkeğe kilitlenir.
Baylar güneydoğuda özelliklede urfalı kızlardan uzak durun. Hem ev hem a dan z ye ev eşyası alırsınız üstüne birde kendileri için altın şovalye zırhı misali altınla kaplanmak isterler. En azından Mardinli kızların Urfalı kızlar kadar altın takıntısı yok.
Cevap
5Cevap
Eşimle evlenirken sizin taraf bizim taraf olmadı, hiç bir evlilikte de olmamalı. Kimin durumu neye yetiyorsa onu karşılamalı.
Bizde de kız tarafı alır. Mutfak eşyaları kız tarafının lanetidir. Al al bitmez, bezdirir insanı.
Boyle bir ayrim yok, gercekten yuva kurmak isteyen insanlar böyle şeyleri mesele etmezler. Benim gördüğüm bu çünkü.
Erkek tarafı belli bir miktar para bırakır çeyiz parası mutfak ihtiyaçları alınır benim 10. Bin bıraktılar
Ne anladık o işten sonuçta erkek almış oldu sen sadece seçmiş oldun
Mutfak eşyaları falan bir de yatak odasını kız tarafı alır diye biliyorum.
burada evet kız tarafı alıyor ama bana kalırsa saçma çünkü o evde hem erkek hem kadın yaşayacak gücünün yettiği kadarıyla ortak alınmalı her şey.
bu arada her şeyi erkek alıyor gibi gösteriliyor ama çoğu şeyi kadın alıyor dikkatli düşünürseniz
Ben şahsen durumu varsa kız tarafının alması ve beğenmesi taraftarıyım.
Ben böyle seylere karşıyım iki tarafta elinden geldikçe almalı
Ulan zaten herşeyi erkek yapıyor bide 2-3 eşyanın peşine düşmeyin ne görgüsüzlük bu
Valla bence erkek ve kadın birlikte almalı herşeyi erkek almamalı ben erkeklerin tarafındayım herşeyi erkek almak zorunda değil
Elden gelen arda konmasın senin benim olmasın.
Her bölgenin kendine göre adetleri var, senin nerede yaşadığınla alakalı bu sorunun cevabı...
Düğünden eşyaya kadar her şey ortaklaşa alınıyor bizim burada
Hiç anlamam bu işlerden
Yani genel olarak öyledir
mutfak ve yatak odası kıza ait..
Her şey ortak alınmalı.
iki taraf da almalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?