Niye böyle oluyor ilahi adalet nerede?

Neredeyse çoğu eski sevgilim beni aldattı. Bakıyorum da onları aldatan kimse olmadı. Bir de bana ikisi sorunu kendimde aramamı biri de yetersiz dedi. Yetememe sebebimse evlilik dışı cinsel ilişkiyi doğru bulmamış olmamam. Onun da şu an bir ilişkisi var. Üç aydır sevgililer. En son dün konuştuk. O da mecbur kaldık. Önemli idi. Bir olay vardı da konuştuk. Sohbet arasında şu anki ilişkisinin de konusu oldu ve mutlu olduğunu dedi. Ben, ilişkin nasıl gidiyor demedim. O sadece benimle konuşurken ilişkisine zarar gelir diye düşündü ve "Benim ciddi olduğum bir ilişkim var. İyi de gidiyor." dedi. Sorunu kendimde aramamı diyenin birisi evli. Karısının onu sevdiğine de eminim. Tabii beni vaktinde üzdüğü şeylerin bazısını karısı da ona yapmıştı sevgiliyken. Misal beni ayrıyken içip içip arıyordu. Karısı da sevgiliyken bol bol içiyordu ve kaza yapacakmış az kalsın. Bir kez içkili iken aralarında konuşurken babasına küfretmiş. Babası ile arası iyi değildi. Aslında o ilk bana dedi askerden dönünce evlilik düşünmüş olduğunu. Benden yüz bulamadı, ben başkasıyla sevgili olduktan bir süre sonra bununla sevgili oldu. Bir başka bana sorunu kendimde aramamı diyen kişi ise üç yıldır hala ara ara arıyor, yazıyor. Buraya da bir kez geldi. Bir daha gelecekti ama benden umudu hâlâ olduğu içindi. Ben de istemedim yine ve gelmedi.

Şimdi soruyorum. İlahi adalete aslında inanmıyor da değilim ama niye aldatan da aldatılmaz diye sorup düşünüyorum. Ben de bu gidişle birini aldatmayı düşünüyorum. Zaten ben sadık kaldığım için yetersiz de oldum sorunlu da oldum. Belki aldatırsam sıradakini mükemmel ve yeterli olurum.

Niye böyle oluyor ilahi adalet nerede?