Evet, ben ayrılırım
Hayır, ayrılmam ne alakası var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konuda kesin bir cevap vermek zor çünkü her durum farklıdır ve karar vermek için birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak genel olarak, bir ilişkide maddi durumun önemli bir etken olduğu kabul edilir. Evlilik, birlikte yaşamanız gereken finansal sorumluluklar ve zorluklarla doludur. Bu yüzden maddi durumunuzun iyi olması, çift olarak daha güvende ve rahat olmanıza yardımcı olabilir.
Ancak, aşk ve ilişkiler sadece maddi durumla ilgili değildir. Eğer gerçekten bu kişiyi seviyorsanız ve ilişkinizin diğer yönleri sizi mutlu ediyorsa, maddi durumu kötü diye evlenmekten vazgeçmek kesinlikle doğru bir karar olmayabilir. Önemli olan, ilişkinizdeki diğer unsurları da dikkate alarak karar vermektir.
Eğer evlilik yapacağınız kişinin maddi durumu hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşabilirseniz, belki de birlikte çözümler bulabilirsiniz. Belki de kariyerine yeni bir yön vermesine veya finansal konularda yardım almasına yardımcı olabilirsiniz. Bu konuda iletişim kurmak ve birlikte çözüm aramak çok önemlidir.
Ancak, aynı zamanda maddi konuların ilişkiye getireceği zorlukları ve stresi de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer partnerinizin maddi durumu gerçekten sizi rahatsız edecek bir düzeydeyse ve bu durum ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa, bu konuda karar vermeden önce iyice düşünmelisiniz, maddi durumun ilişkilerde önemli bir faktör olduğu açıktır, ancak aşk ve ilişkiler sadece maddiyatla ilgili değildir. Her durum farklıdır ve bu konuda karar verirken dikkatlice düşünmek ve partnerinizle açık bir iletişim içinde olmak önemlidir.
Fakat benim tercihimi soracak olursanız günümüzde maddiyat olmadan huzur ve evlilik söz konusu olmaz. Çünkü ileride çocuk veya geleceği önemli bir faktör olabilir. Bu yüzden kadınlar için cevap evet olabilir çünkü evi geçindirme yükümlülüğünün çoğu erkeklidir ama kadınlar için her zaman hayır.
Benim maddi durumum bir bayanın Maddi durumunu fazlasıyla karşılayacak imkanlara ve tecrübeye sahip böyle şeyi düşünmeye bile gerek yok tutar elinden doğru nikah dairesine götürürdüm
Koşa koşa gelir
hiçbir zaman paraya düşkün olmadım evlenirken vs görgüsüz gibi şeyler de istemem erkek tarafından hatta düğün yapmayı bile istemiyorum ama gözardı edilemeyecek gerçekler var. maddi durumu gerçekten kötüyse ilerde çocuklarımız olduğunda hayatlarını çok eksik yaşayacaklar, yeterli beslenemeyecekler, gelecek kaygısında olacaklar, istediklerini yiyip giyemeyecekler, bir yere gittiğimizde çok istediği ama istemeye çekindiği şeyler olacak, daima diğer çocuklara hayran hayran bakacak, küçücük yaşta azla yetinmeyi öğrenmek zorunda kalacak, meye yeteneği olduğunu asla keşfedemeyecek çünkü küçük yaşta onu çeşitli aktivitelere yönlendirecek maddi imkanımız hiç olmayacak bu yüzden gelecekte sevmediği bir işi yapmak zorunda kalacak, sağlıklı koşuşlarda büyümeyecek ben bunları düşünmek zorundayım bu yüzden ayrılırdım çocuğuma bunları yaşatmak istemiyorum. ama sevmediğim biriyle de sırf parası için asla evlenmezdim. eve ekmek getiremediği için intihar eden insanlar var bence çocuk isteyen ailelerin kısıtlı maddi imkanla evlenmeleri doğru bir şey değil.
evet haklısınız ben aslında distopik bir durum için yorum yapmıştım ‘maddi durum hiç düzelmeyecek’ koşulu üzerine konuşmuştum.
benim için sorun değil çocuklar olmasa sevdiğim adamla yaşardım sonsuza kadar zaten benim gelirim ikimiz için yeterli olurdu ama ben çok çocuk isteyen bir insanım o küçücük çocuklara bunu yaşatmaya hakkım olduğunu düşünmüyorum sadece.
boşanıp başkasıyla evlenmem de daha çok kazanmak için daha çok çabalarım zaten evlenmişiz yarıyolda bırakacak değilim
O kadar güzel yazmışsın ki dediklerinin hepsine katılıyorum. Çocuklari düşünmek zorundayız maalesef.
#adsızyorumcu ozaman sende bu soruyu cevapla Peki şöyle sorayım evlendikten sonra fakirleşseniz ve hiç düzelmeyeceğini bilsen boşanıp başkası ile evlenirmisin
ben soruyu yanlış anladığım için öyle cevap vermişim zaten o şekilde soruldu sandım distopik şekilde algılamışım soruyu yani onu demek istedim
Her ne kadar parayı sevsem de asla başkasının zenginliğinde malında mülkünde gözüm olmadı evet parayı severim ama kendi kazandığım parayı severim sevdiğim kişinin maddi durumu benim için önemli maddi durumu kötü olsun ya da olmasın çalışır bir şekilde kazanır zaten benim parasından çok sadakatine sevgisine ihtiyacım olur yoksa parayı bende kazanırım
Cevap
22Cevap
herkes kafasına göre konuşmuş yine aq, soruyu bile anlamamış çoğu. aşık olduğunuz diyor aşkın ne demek olduğunu bilmiyorlar daha.
İlişkileri sadece evlilik için yapıyorsanız boşa yaşıyorsunuz. Evlilik şart değil. Birlikte zaman geçirin yeterli. Evlilik sözleşmeli "..." zaten. :D Onu da sözleşme olmadan da yapabiliyorsunuz zaten.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözü tam bir kandırmacadır. İki çıplak bir hamama yakışır.
Maddiyat her şey demek değil ama olmadan da huzur olmaz. Fakirlik kutsaldır edebiyatını yemeyin.
Fakirliğin en dibinde tanıştık eşimle. Telefonu bile bilmem kaçıncı el kullanıyordu. Şimdi dükkanlarımız var. El ele tutunca her şeyi başardık biz
Zorlu bir hayat kimse yaşamak istemez kadın ya da erkek vazgeçebilir haklı yönü olabilir zorunda değil bir kuru soğan ile yaşam
Maddi durumu kötüyse nişan düğün yapmadan imzaları atıp geçelim
Kabul ederse tamam
Etmezse s.. tir olup gidebilir
Erkek kadının güzelliğine, zeka düzeyine, karakter ve ahlakına bakar. Maddi durumu erkek önemsemez.
Kadın bunları erkekte önemser.
En uzun ömürlü aşklar birlikte zengin olmanın başarıldığı aşklar bence..
Hayır gerçekten ayrılmam ama evlenmeyi ertelerdim
Maddi anlamda sömürüleceğimi anladığım an ben kaçar
Hayır tabiki ayrılmam onu seviyorsam her şeyin üstesinden gelebiliriz.
Geçici bir durumsa sıkıntı değil de hep böyle gidecek ise ayrılırım
Böyle aptallıklar bırakması lazım bizim erkek milletinin
yaw neden vazgeçeyim, anca beraber kanca beraber
Sevdiğim, hayatımın kadını yanımda olsun herşeyi sıfırdan yapmaya razıyım. parada pulda mülkte gelip geçici.
Hic vazgecmedim dert etmedim is bulmak icin didindim basardim birlikte yaparız dedim durumuda kotu degildi ama bazen yetmiyodu destek ciktim sonunda evlilikten vazgecti beni birakip gitti bazi insanlar haketmez arkadaşlar gerçekten...
Evet diyen kadınların nasıl golddigger olduğunu anladık.
Biraz ortaokul sorusu olmus sanirim
Para ile saadet olmaz
Hayır neden vazgeçeyim
Evet diyen kadınları sakami
Para hiç bir zaman aşkın önüne geçemez
tc kızı cüzdana bakar nokta
Hayır ayrılmam ne alakası var.
Evet çünkü ben ileri görüşlü bir insanım
Hayır asla ayrılmam
hem de hiç alakası yok