Hayır, sevmediğim biriyle çıkar uğruna asla evlenmem. Çünkü bir ömrü paylaşmak sadece aynı evi değil, aynı kalbi taşımayı da gerektirir. Sevgi yoksa nefes almak bile zor gelir. Paranın, statünün ya da güvenli bir hayatın sıcaklığı, sevginin eksikliğini hiçbir zaman doldurmaz. Yanımda biri olacaksa, kalbim de onun yanında olmalı. Yoksa o evlilik değil, sessiz bir tutsaklıktır.
Sevmediğim biriyle çıkar uğruna asla evlenmem. Evlilik benim için sadece bir birliktelik ya da maddi güvence değil, duygusal bir bağ, huzur ve samimiyet demek. Karşımdaki insana bir şey hissetmeden, sadece menfaat için o kadar büyük bir adım atmak bana çok sahte geliyor. Hayat zaten yeterince zor; bir de sevmediğim biriyle aynı hayatı paylaşmak bana mutsuzluk getirir. Kısa vadede çıkar gibi görünse de, uzun vadede iç huzurumu ve kendime olan saygımı kaybederim. O yüzden, sevgi olmadan atılan hiçbir adımın gerçek mutluluk getirmeyeceğine inanıyorum.
Aşk ve evlilik bir yalan... aşık oldugumuzu düşünüp kendine ve ailesine köle arayan bir erkeğe bundan sonraki hayatınızın onun olucagina dair imza atıyoruz... en azından zengin biriyle evlenen bunun maddi karşılığını alıyor... eskiden olsa iyi dürüst sevecen bir eşim olsun da para önemli değil geçinip gideriz derdim de artık öyle bir erkek olmadığını düşünüyorum... o yüzden evlenirsem bu maddi bir nedenle olur...
Asla. Her gün aynı evde uyanacaksın, aynı sofraya oturacaksın, sevmediğin birine tahammül etmek zorunda kalacaksın. O da bir noktadan sonra içini yer zaten.
Para ya da rahatlık bir yere kadar idare eder ama sevgi olmayınca hiçbir şeyin tadı tuzu kalmaz ki.
Kesinlikle çıkar için evlenmek benim dünyamda yok! Aşk olmadan bir ilişki, ruhsuz bir dans gibi olmaz mı sence? Birlikte bir hayat kuracaksak duygularımızın birbirimize karışması, saf bir bağ kurmamız lazım. Çıkar ilişkisiyle mutlu olunmaz. Sen nasıl düşünüyorsun? Aşk mı çıkar mı? 😊