Nelere dikkat edersiniz? Vücut analizinden bahsediyorum daha çok..
Göz kaçırmak neyi söyler?

Nelere dikkat edersiniz? Vücut analizinden bahsediyorum daha çok..
Göz kaçırmak neyi söyler?
Kesinlikle öncelikle duygularını, hislerini düşüncelerini nasıl paylaştığına, nasıl ifadeler kullandığına bakarım. Bütünleyici birimi, yargılayıcı birimi. Sahiplenici mi yoksa dışlayıcı mı. Çizgileri çok mu keskin yoksa ortaklığa, karşılıklı değişimlere açık, esnek biri mi. Çünkü travmatik biri mi yoksa duyarlı biri mi bunları önce anlamalıyım.
Doğrusu biriyle bir süre düşünsel ve duygusal açıdan konuşmalarımız olmadan asla buluşmam. Ne çıkarsa şansımıza diyerek birine öylesine vakit ayıramam. Çünkü gerçekten bomboş insanlara kanmak, aldanmak veya onların hikayelerini dinlemek istemiyorum. Çünkü şu var. Bir insan çok iyi derecede kendisini saklayabilir. Mesela mutludur ama göstermez, üzgündür ama belli etmez. Karşımda ki insan ilk görüşme ve buluşmalarda duygularını mutlaka saklamaya eğilimlidir diye düşünürüm. Hoşlanır ama söylemez, sever ama belli etmez. Sıkılır ama göstermez gibi veya hepsinin tam tersi. Yani duyguları ile davranışları aynı düzlemde olmayabilir. Dolayısı ile biriyle hiç bir konuşmam ve öncesi olmadan o kişiyle buluşmak beni açıkça çok yanıltır. Sonuçta kimse bir yabancıya kendisini öylece açmayacak, paylaşmayacak. O nedenle biriyle buluşmadan önce bir süre görüşüyor olmayı isterim. Görüşmelerimiz olumlu ve karşılıklı gelişiyorsa, birbirimizi anlıyorsak ve gerçekten yakından da bunu sürdürmek istiyorsak o zaman buluşmayı isterim. Böylece onu daha derinlemesine tanıma fırsatı bulurum. Böyle olduğunda tek odaklandığım şey, düşünceleriyle davranışlarının, bana söyledikleriyle hayatının bir olup olmadığıdır. Duygularını davranışlarıyla tutarlı şekilde gösterip gösteremediğidir. O nedenle tek bakacağım şey artık bu tutarlılıktır. Ve sonra ki her buluşmada da sözleriyle davranışlarının tutarlı olup olmadığına bakarım. Böylece ona tutarlı olduğu ölçüde daha çok güvenmeye ve inanmaya başlarım. Bence bu gayet kontrollü ve karşılıklı bir ilerleme yöntemidir. Hem zamana yayılır hem de birbirimizi tanımayı sevdikçe hayatlarımız karşılıklı daha çok ilerler. Daya yapıcı ve kalıcı olur.
Bir insanla beş dakika konuşsam ne mal olduğunu hemen anlarım çok iyi bir gözlemci ve detaylara dikkat eden birisiyim oturup kalkmasından konuşma üslubundan kurduğu cümlelerden arada birde yem atarım ki nasıl tepki veriyor onu test ederim hislerime çok güvenirim şuana kadar da beni hiç yanıltmadı en ufak bir detay gözümden kaçmaz 😂
kıyafeti ayakakbıları özeni
sonra gidilen mekanda garsonlara tvrı, sipariş verme tarzı
telefonuyla ilgilenip ilgilenmediği
göz teması kurması
nasıl yemek yediği sofra adabı
Cevap
20Cevap
Konuşma tarzına ve benimle olan göz temasına çok dikkat ederim eli işte gözü oynaşta ise sal gitsin
Ben ilk buluşmada davranışlarına bakarım sorular sorarım bu şekilde
Gözleri kaçırmak utanmak ve özgüven eksikliğini gösterir. Vücut analizinden çok göz teması önemlidir
Reflekslerime bıraktım ben o işi onlar işini bilirler.
Beyler kendimizi ifşa etmeyelim. Buradan aldıkları bilgileri kamuflaj için kullanacaklar 😂
önce giyim sonra tavırları sonra konuşma şekli
Hiç ilk buluşma deneyimim olmadı ki nasıl analiz ederim bilmiyorum
İlke milke bakma sen hep rol. Üç 5 ay sonra bak asıl
Öncelikle bakımlı olup olmadığına dikkat ederim sonrasında ise fiziğine
Her şeyine bakarım. Tek tek yazamam şimdi
Söyleyemem supriz 🤣
daha ilk buluşmam olmadı ki analiz edeyim
Sallamam pek karşı tarafı 😌
Sürpriz 🤫😊
Konuşma biçimi önemli bir detay
Tavır ve sorularla
Hiç bakmam