Bu bir aldatma mıdır?

Eşimle 5 yıldır birlikteyiz. Eşimin liseden kız arkadaşı ile eşim halen görüşüyor ancak görüşmeleri şu şekilde x eşimi arar nasılsın iyimisin şeklinde ara ara ayda bir veya iki defa mesaj atar eşim x ona mesaj attığında veya aradığında bana genel olarak söyler yani x aradı bugün konuştuk gibi detay sormam daha doğrusu sormamak için uğraşırım şöyle ki x eşimi eskiden bu yana aşık ancak eşim tarafından bir ilgi olmadığını biliyorum çok fazla içine kapanık biri x dediğim kız. Ancak ben x ile görüşmesinden dolayı anlamsız bir şüphe içinde hareket ediyorum telefonunu kontrol etme ihtiyacı hissediyorum acaba bana söyliyecekmi şeklinde eşiminde x e karşı bir davranışı var şöyle biz zamanında zor zamanları atlattık benim onla görüşmeme durumum olamaz örnek eşimin babası vefat etmiş x onu bu durumda hep ayağı kaldıran olmuş benden önce yani ancak bende bu bir problem oluşturur vaziyette. Eşimin x e olan yakınlığı x inde eşime olan aşkı bende tamamen erezyon oluşturuyor. Bu arada eşimle olan duygusal veya fiziksel anlamda herhangi bir problemimiz yok. Ama içimdeki endişeye engel olamıyorum. X aradığında anında suratım düşüyor.

Bu bir aldatma mıdır?