İnsan hayatı boyunca sadece 1 kez mi aşık olabilir? İkinci defa aşık olduğunda ilki gibi güçlü olmaz mı?

İnsan hayatı boyunca sadece 1 kez mi aşık olabilir? İkinci defa aşık olduğunda ilki gibi güçlü olmaz mı?

Aşk, kişiden kişiye değişen karmaşık bir duygudur ve herkesin aşkı farklı şekillerde deneyimlediği genel bir kabul görür. Bazı insanlar hayatları boyunca birkaç kez aşık olabilirken, bazıları sadece bir kez aşık olabilir.
Bazı insanlar, hayatları boyunca sadece bir kez gerçek aşkı deneyimlediklerini iddia ederken, diğerleri birden çok kez aşık olabileceklerini belirtir. Bu, kişinin kişisel deneyimlerine, duygusal kapasitesine ve aşka bakış açısına bağlıdır.
Önemli olan, aşkın ne olduğunu ve nasıl hissettiğini anlamaktır. Aşk, karşılıklı saygı, güven, anlayış ve bağlılık gerektirir. Bir kişi, bu unsurları birden çok kez deneyimleyebilir.
Bence bir kişinin hayatı boyunca kaç kez aşık olabileceği tamamen kişisel bir deneyime bağlıdır ve herkesin bu konuda farklı görüşleri olabilir. Aşk, kişisel bir deneyimdir ve herkesin aşkı farklı şekillerde deneyimlemesi doğaldır. Bu nedenle, bir kişinin hayatı boyunca sadece bir kez mi, yoksa birden çok kez mi aşık olabileceği konusunda kesin bir yanıt vermek zordur. Her iki durum da mümkündür ve her ikisi de normaldir.
Hayır alakası yok bence.. yani insan bir çok kez aşık olup sevebilir eğer öyle olsaydı o zaman insan ilk sevgilisiyle evlenirdi. doğru kişi kim bilmediğimiz için de insan zaman tanıyor karşısında ki kişiye ama her zaman anlaşamayız bu yüzden de bazen ayrılık gerekir ya da karşıda kişi aldatır karaktersizlik yapar ilişki biter.. sonra zaman geçtikten sonra da başkası başlar. ama her bittikten sonra da insanın aynı duyguları hissetmesi zorlaşır bence
Gerçek aşkın tahminen 25-30 yaşlarından sonra yaşanacağını düşünüyorum.. Aşık olmak için de ortalama bir yıl geçiyor.. Birkaç yıl da beraber olunduğunu düşünelim.. İlişki bitince de hemen unutulmayıp bir süre de öyle geçiyor.. Yaş da 40'a yaklaşıyor..
İkinci aşkta da aynı kronoloji.. Yani 2, en fazla 3 diyebilirim.. 😄
Teşekkür ederim..
Rica ederim.
Sadece bir kez olduğuna inanmıyorum ben. İnsanı bu kadar yükselten ve mutlu eden bir duygu bir defalık yaşanmaz muhtemelen. Karşına çıkan kişiler belirler bunu.
Cevap
5Cevap
Sanmıyorum. İmkansız değildir ama zor elbet aynı şansı yakalamak.
Bir defa aşık olunmaz bir kaç kez aşık olursun.
İnsan gerçek aşkı bir kezde olsa yaşaya bilse keşke bu hayatta
Bence öyle yaaa bi zamana kadar klimseyi sevemez bağlanamazsn biri gelir biri gider ama evet aşık olduğum insan bu dediğin zaman başkasını görmez gözün gün gelip ayrıldığında bile hep o olur aklında gelip geçici olmaz yani
Bakıyorum millet habire aşık oluyor bir bize zor sanırım bu aşk işleri
Bu yaşıma geldim hala 1 kez oldu bende
İnsan bir kaç defa aşık olabilir.
Bir kez değil
hayır yalan o ben bir kere aşık olmadım mesela
Hayır en fazla üç bence.
Hayır.
Evet
Muhtemelen doğru
Hayır
henüz olamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?