5 AYDA BOŞANDIK?

Merhaba arkadaşlar. Henüz 24 yaşındayım. Eski eşimle 6 yıllık bir sevgililik, 8 aylık bir nişanlılık ve 5 aylık bir evlilik süreci geçirerek ayrılma kararı aldık. Aşkımdan, sevgimden yaptığı birçok haksızlığa, kötü davranışlara boyun büküp ilişkiyi bu zamana kadar getirdim, hep sustum. Küfürleri, hakaretleri, aşağılamaları, kıskançlıkları hatsafada idi, durumu iyiydi ve zengin olduğu için herkesi aşağılıyordu. Bana zengin olduğu için çalışma diyordu, okuma diyordu ve ben mühendisim. Mesleğimi bırakmamı istedi, sosyal hayatımı bırakmamı istedi. Sadece onun hayatını yaşamamı istedi, benim ailemi küçük gördü, ve ufacık bir şeyde hep beni azarlardı.
Ve ben bunlara rağmen aptallık edip evlendim, lütfen aptalsın bile bile niye evlendin yazmayın, çok sevdim. Hala daha da seviyorum.

evlilik çok farklı bir şeymiş. Aynı evin içine girince hayatımı iyice kısıtlamaya başladı, şiddetlere de başladı, bu sefer ben de ona zarar vermeye, bağırmaya kriz geçirmeye başladım. O 6 yıl dayandığım şeyler 5 ayda dayanılmaz hale geldi. Hayatımı hep hiçe sayıyordu. Bir gün çok şiddetli bir şekilde dövdü ve ben ailemin evine geldim. Peşimden koşar, özür diler diye düşündüm ama istemedi. Ailesine gittim anlattım yardım istedim yardım etmedi, psikoloğa gidelim dedim reddetti, çift terapisti dedim reddetti. Ya onun görüşlerini kabul edip çalışma hayatını bırakıp tamamen ona hizmet eden bir ev hanımı olacaktım, ya da o olmayacaktı hayatımda.

Ben de ayrılmaya karar verdim ve boşandık. Şimdi acıdan kahroluyorum. Bana çok şey çektirdi, dövdü küfür etti hakaret etti ailemi hiçe saydı ve daha tonlarca şey, ama ben onunla geçirdiğimiz 6 yılı çok özlüyorum. Kötü zamanlarımız yanında iyi zamanlar da oldu ve ben hep iyi şeyleri hatırlıyorum. Kötü şeyler olmamış gibi ve sanki evliliğimi boşuna bitirmişim gibi düşüncelere kapılıyorum, kahroluyorum. Sanki 24 yaşında birdaha kimseyi bulamayacak, birdaha kimseyle aşk evliliği ya da aşk ilişkisi yapamayacakmışım gibi geliyor. Ne yapacağım bilmiyorum, psikolojim gerçekten iyi değil. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

5 AYDA BOŞANDIK?