İlişkide hangi evreyi seviyorsunuz flört süreci mi sevgili dönemi mi?

İlişkide hangi evreyi seviyorsunuz flört süreci mi sevgili dönemi mi?
İnsanların maddi donanımına ve ahlaki niteliklerine göre değişir.
Flört dönemi, belirsizlik içerir. İki taraf da kendini birbirlerine daha ideal sunmak ister. Kendilerini farklı niteliklerle tanıtır ya da daha üstün bir noktada konumlandırabilirler. Böyle kişiler, flört aşamasını geçse de sevgililik dönemi bu tıp insanlar için turnusol kağıdı olur. İyot gibi açığa çıkarlar bu dönemde. Bunlar için flört dönemi zor, sevgililik evresi daha meşakkatlidir.
Tâbiki bu yazdıklarım kimlik arayışındaki insanlar için geçerli. Hem kendine hem de karşındakine karşı dürüst, güven telkin eden, gelecek vaat eden, maddi/karizmatik nitelikleri yeterli ve karakter olarak da yetişkin bireyler için flört dönemi yemek yeme kadar, çay içme kadar kolay ve temiz atlatılan bir süreç olup sevgililik dönemi ise ağır aksak bile olsa evliliğe yükselen bir rampaya dönüşür.
Hayatımda tanıdığım tanıştığım hiçbir kadına kendimi olduğumdan farklı tanıtıp sunmadım. Kendimle ilgili yalanlar söylemedim. Kendimle ilgili olumlu olumsuz hiçbir şeyi gizlemedim. Karşımdaki kişiye ne kadar değer verirsem vereyim onunla ilgili aklımdan geçen olumlu olumsuz hiçbir düşüncemi/kanaatimi gizlemedim. Yeri geldi iltifat/övgü, günü geldi eleştiri/tenkit... Bunu yapmanın sebebi kesinlikle hırs ya da mağlubiyet psikolojisi değildi. Kendime ve karşımdakine yönelik olması gereken dürüst bir tavır, net bir duruştu. Şeffaflık kavramı gereği...
Tâbi ki pratik hayatta uygulanması gereken metod, takip edilmesi gereken müspet hareket tarzı bu değildi elbette. Her şeyin farkındaydım ama kendimi de iyi tanıyordum. Hedeflere ulaşma uğruna değerlerimi ayaklar altına alarak kendimi mutluluk tuzağına çekecek bir tip değilim.
Şunu iyi biliyorum. Ulaştığımız her hedef, bize varmamız gereken başka hedefleri işaret edecek. Vazgeçtiğimiz bir değer kalmadığı anda içine düştüğümüz mental yorgunluk, bir gün bizi başladığımız noktanın da gerisine götürüyor.
Bir erkeğin bir kadına ulaşabilmesi için, onunla bir flört dönemini atlatabilmesi için sahip olması gereken somut/soyut niteliklerin yanında strateji, taktik, oyun bilmesi gerektiğinin farkındayım.
Ben en temel olmazsa olmaz temel niteliklerden bile sınıfta kaldım çoğu kez. Bunlardan sınıfı geçsem bile iyi bir strateji taktik oyun yürütebilen esnek bir karakterim yok. Tamamen olduğum gibiyim, hiç olmamam gerektiği kadar kendimim.
İşte bu yüzden yalnızım, mutsuzum. Kadınlarla olan iletişimim de, genel insani ilişkilerim ve iş hayatım da bu yüzden fiyaskoyla noktalandı her defasında.
Yalnızım, mutsuzum ama vicdanım rahat. Çünkü muhatabım olan insanları manipüle ederek kendime bir çekim alanı yaratmak hem yeteneklerimi aşan bir konu, hem de etik bulmuyorum. Etik bulmuş olsam bu konuda yeterli donanıma ulaşırdım.
Onun için hep şöyle derim. Mümkünse flört aşamasından muaf tutsunlar. Karşılıklı güven, saygı, arzu duyabileceğim kişi her kimse direkt ikinci aşamaya geçeyim.
Söyleyeceklerim bundan ibarettir.
Flört etmek çok daha rahat. Yani baktığın zaman o kadar da sorumluluk sahibi olmuyorsun. Sevgililik öyle değil. Daha fazla sorumluluk almak ve sadece bir kişiye odaklanma durumu var.
Gerçekten istediğin kişi ile olursa keyifli ikisi de ama zaman geçsin şans vereyim diye olursa ikiside yük oluyor
Eic vereyim bitaneme ')
Teşekkürler çiçekime🌺🤍
💖🌷😘
Cevap
53Cevap
Flört dönemi benim için maks 1 ay kadar. Birbirini tanımak güzel bir şey o sıra.
Daha doğrusu “ ön tanıma “
Ama sevgililik en kralı. :)
Hani böyle ikiniz de birbirinizden hoşlanıyorsunuzdur ama açılamıyorsunuzdur böyle bakışırsınız kısa bakışmalar olur tatlı tatlı utanmalar falan bana o çok daha hoş geliyor.
Evet bu çok masum ve tatlı bir duygu
Sevgili olma çok daha harika bir evre bambaşka bir şey
En güzeli sohbet etmek , eğlenmek, kahkahalara boğulmak. Sıkmadan, yorulmadan, sıkılmadan. Sonrası ağır 😂
Buda biraz gönül eğlendirmeye giriyor ama nereye kadar eğleyecen gönlünü
Yok valla ben her zaman aile olmaktan yanayım, evlenip yuva kuracan )
Sıra bizde sen dönerken biz gidiyoz 😄
İnşallah 😄
Flörttöz biriyim lakin benim flörtözlüğüm anlıktır.
Belirsizlikleri sevmediğim için uzun süre flört etmek bana göre değil.
Benim için ilişkinin adını koyup kendimi ona bıraktığım anlar daha kıymetli.
F/b olmak en keyiflisi. İlişkinin yükü, sorumluluğu olmaz, keyfine odaklanirsin sadece.
Benim sorumda öyle bir seçenek yok
Bencede ismi cinsi belli olmalı ')
Ne flört ne sevgili direkt söz kesme taraftarıyım.
Direkt nasıl olacak tanımadan 😅
Söz arefesinde tanışırız zaten 😀
Wow helal 😌
Her kızı bir babanın evladı olarak görmek gerekiyor. O yüzden empati yapmayı seven biriyim 😇
"Her kızı bir babanın evladı olarak görmek gerekiyor". Bu söze kalbimi bırakıyorum 💜
Teşekkür ederim 😇
Flört etmek daha keyifli çünkü insan ozaman olmayan yüzünü gösterir, sevgili olduktan sonra zaten benim bu diyerek kendini salıyor gerçek yüzü ile tanışıyoruz ve buda kişiden soğumamıza neden oluveriyir.
Sevgili olmak… flört ne ya istemem yan cebime koy der gibi 🙄
Başkalarına bakabilme izni de diyebiliriz flört için 🥸
Adamsın sen 😌
İki olayı da yaşamadım ama, sevgili olmak daha iyi gibi geliyor bana.
Aa sevgilin olmadı mı hiç
Umarım doğru kişiye denk gelirsin , temiz biri olduğun belli laylaylom peşine düşmemişsin👑
O flört dönemindeki heyacan ayrı güzel ama sevgililik dönemindeki o sevgi güven de bir başka, sevgililik dönemi diyorum
Sevgili olmak aşırı güzel.
Flört olayları aşırı yorucu ve insanın kalbini köreltiyor.
Hep aynı monotonluk maratonu.
Benlik değil.
Flört dönemi çok daha heyecanlı. Sevgili dönemi de fena değil. Flört evresinde kalp gümgür gümbür atıyor.
Kavramlara değil karşı tarafı severim ben
oraya odaklı olurum duyguya veya statüye değil onlar aşama aşama doğal gelişir tadı hepsş ayrıdır
sevdiğinle her olay her kavram her an özeldir
Flört dedikleri şey aşırı sevimsiz geliyo. Tanıştıktan sonra evlilik aşamasına geçmek en güzeli gibi duruyo.
buna cevap veremem veren kişilerin listesi epey kabarık demektir.. verilecek en iyi cevapta Evlenmek olurdu
Sevgili olunca işler saçma sapan bir hal alıyor : ))
Ikisi de değil. Özgürlük bağımsızlık kadar güzel şey mi var? Sadece arada bir vuruşmak için gerekir
Flörtte nizam vardır.
Taraflar en intizamlı hallerini koyar ortaya.
Flört ve sonrası ciddiyet aradığım beklediğim ilişki tipi… 😅
Flörtmüş sevgiliymiş geçin o işleri biri gelir yüreğimizi veririz evleniriz olur biter
Önce 0 dan baslamak gerek
Yani flörtü bulmak 🤣
Sonrasını sonra düşüneyim
Drive gördüm geldim şimdi de kavinsky nightcall dinlemeye gidiyorum hatırlattığın için sağol dude
İyi dinlemeler hacı
Filmi izledin değil mi
Skdhsj he film miydi o iyi seyirler
KS şaşırt beni bi kere de be! Neyse bişey demıyorum alıştık
Soruyu bir kez daha oku sen filme çok kaptırmışsın kendini alakasız görüş olarak damladin soruma bende kafa buldum seninle şimdi şaşırabiliirsin hayde 💅
Alakasız görüş olarak şikayet et dude jfjfj
Dude ne ya hahaha dostum aramıza dön çık şu film sahnelerinden
Aranıza dönüp flört, ilişki mı konuşayım? Hayata dair konuşacak başka bişeyler bulursanız haber verin dude. Pek sanmam ama ahah
Valla biz kafana silah dayamadik sen geldin 😄
Aynen bu nobellik soruyu kim sormuş ya diyerek heyecanla geldim ahah
Amaan boş boş muhabbet işte 🤣
Flört, tek kelimeyle🤨
Flört olayını çözemedim hiç bana göre biraz konuşulur varsa his devam edilir yoksa da söylenir
Ben ciddi ilişki ardından evlilik bölümünü seviyorum
En güzeli 🌷
Aynen öyle 😍
Tek başına olup takılmak keyifli 😂
Bence de ya 😃
Flört neymiş.. direk sevgillikten başlarım 😅
Sevgiliyken tanırım ben.😊 flört filan yeni yeni icatlar..
O kadar da değil 😅
Flört😌
Bizde flört olmaz ergen degiliz
Flört etmek daha keyifli daha heyecanlı
Adını koymak güzeldir herseyin
Sevgili... daha cok samimi.
Flörtteki o çabanın heyecanı iyi hissettiriyo
Karşı taraf açılana kadar ki dönem bence
Sevgili süreci sıkıcı olabilir
Flört sevgili işi dert
Bu saatten sonra ikisine de tövbeliyim
Artık hiçbiri çekilmiyor, en güzeli tek olmak
Sevgili iyi ya. Bizden geçti flört işleri.
Bilmem benim hiç flörtüm de sevgilim de olmadı
O kişiyi bulduğunuzda hepsi keyifli
Bak bu da doğru
hiç sevmiyorum flört
Evet sen sevmiyon biliyom 😄
bana heyheyler geliyo flört diyince 😀
Benimde sinirden nabzın yükseliyor bu kelimeyi duyunca , soru sorarken bile tansiyon ölçtüm önce djshf
benim de tansiyonumu valla tekrar flörtün ne kadar iğrenç bişeyler olduğundan bahsetmeyelim 😀
sana bir şey sorucam bebişkom sen bilirsin
tansiyon aleti alıcam annem ve babişe bilekten ölçenlerden vardı bozuldu bende şey alayım diyorum koldan ölçen ama otomatik ölçenler var ya onlardan alayım diyorum sence hangisi iyi koldan olan mı bilekten olan mı?

Bak bendeki de koldan ölçerden , koldan ölçenler her zaman daha iyidir nabzı daha doğru ölçer
de mi ben de bunlardan düşünmüştüm işte hem bunlar el ile ölçülenlere daha çok benziyor
Bende kalbim için kullanıyorum bunu, kahve çok içtiğim için kanat taktım kalbime uçuyor 😅
kahve çok içme kız zararlı çok :/
Durduramiyorum kendimi😐
al işte bağımlılık yapmış gördün mü :/
En iyisi uzaktan platonik, her şey kafana gore
Sevgii olmaktir
uzun süreli ilişki
Hiç birini sevmiyorum
zıt degil bu kelimler birbirine.
No sevgili. no flört direk evlilik
Kesinlikle 😊
Sevgili olmak
İkiside güzel değil