Bence hiç anlatma, o kadar saf olma. Seni meraklı meraklı dinler güzel fikirler ve tavsiyeler de verir. Bu ama durumun görünmez versiyonu. Gerçekleri sana şimdi anlatayım:
Bu adam her ailevi sorunlarını anlattığın an yavaş yavaş senden soğuyacak, bu yüzden seni de sorunlu olarak çağrıştıracak. En başta bundan bir şey farketmeyeceksin, bu duygularını da senden saklayacak.
Ama en sonda bir anda patlak verecek, mesela tartışma anında, sana herşeyi yüzüne vuracak.
Ve ailesini küçümseyen nasıl olursa olsun kendisini de aynı zamanda küçümsemiş oluyordur. Erkek olsun kadın olsun kendi karşısında güçlü ve hayat dolu birisi istiyo, depresyon deposu değil.
Dünya maalesef öyle. Ve diyelim anlattın, e ne eline geçti? Bu adam hangi babanın veya ananın yaşadığı veya yarattığı meseleyi çözecek.
Bence sen sen ol güzel bir hayat istiyosan daha iyi kara kutu ol ve günlük ve günü birlik şeylerden sadece bahset. İnsanların %99u öyle şeylere hazır değil, en iyi gördüğün insan bile kılığını değiştirir fazla iyi niyet ve zaaf gördümü.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır anlatılmaz. Bazen bazı şeyler özel kalmalı. Eşine anlatabilirsin, fikir alabilirsin. Ama sevgili ne olacağı belli değil gün gelir sana karşı kullanır
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılBirçok şey anlatabilirsin ama aile sorunları bunlardan birisi değil çünkü yarın bir gün bunları yüzüne vurabilir ya da bunu yapmasa bile senin ailen böyle senin ailen şöyle ailen bile sana bunu yapmıyor şeklinde psikolojik bir baskı uygulayabilir ve bu seni ruhsal anlamda gerçekten çok yıpratır yıkar anlatmanı tavsiye etmiyorum belki o böyle bir insan değil diye düşünebilirsin ama hiç kimseyi gerçekten tanıyamayabiliriz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence anlatma, sevgili dediğin güvendiğin her şeyi anlatıp danıştığın biri olmalı ama bunları sana karşı da kullanabilir, bu kıza zaten ailesi değer vermiyor ben mi vericem diye seni daha çok ezebilir yarın bir gün evlenirsen. İlişkinin daha çok başındaysan sakın özel şeylerini anlatma
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. İlişki uzun süreli ise anlatılabilir ama yeni başlandıysa anlatılması gerekmez bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 269,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence isteyen anlatabilir. ben gereksiz sorunlarla sevgilimi sıkmak ve bunaltmak istemem tabi ki de...
10 Yorumla
+1 yılAilenle ilgili konuları özelinde tutmanda fayda var. İnsan çiğ süt emmiştir diye boşuna demiyorlar. Senin içini döküp rahatlamak için anlattığın bir konuyu gün gelir sana karşı saçma bir şekilde gündeme getirebilir.
Unutma ki ne yaşarsan yaşa senden vazgeçmeyecek ve bir şekilde yanında olacak insanlar senin ailendir.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Gün içerisinde olan şeyleri anlatmam normal diye düşünüyordum. Kendisi çok farklı bir yapıya sahip..
Ablam çok sorunlu bir insan maalesef bazı şeyleri bozar diye çok korkuyorum bu korkuyu kardeşler olarak hepimiz yaşıyoruz o yüzden uzak tutmaya çalışıyoruz kendisini hep özelimizden.. bunu ilerde nişanlıma nasıl anlatayım bilmiyorum çok zor gerçekten!
- Aile & Toplum konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi şöyle deyim..
Ona anlatman için önce
-Ona Eğer güveniyorsan anlat.
-aile sorunlarını fazla dışa vuruyorsan, sevgilin aile sorunları yüzünden etkileniyorsa anlat halini anlasın.
-eğer ilişkin uzun süreli ve ciddi ise anlat
-Her sevgiliye de anlatılmaz bu durum çünkü fazla özel konu.. senden uzaklaşabilir, sorunda etmeyebilir.
Ama dediğim gibi anlatmak zorunda değilsin anlatmak istemiyorsan..
Bilmem anlatabildim mi sana. demek istediğimi.
10 Yorumla
+1 yılUzun süreli, ciddi bir ilişki içindeysek sevgilimizi artık arkadaşımız, sırdaşımız ve ailemiz olarak gördüğümüz için eminim anlayış gösterecektir ve bizimle bir çözüm aramaya yeltenecektir. Bu yüzden ciddi bir ilişki içindeysek, bence rahatlıkla anlatabiliriz durumun ne olduğunu. Ama eğer, yeni yeni birbirinizi tanıyorsanız ve ilişkinin daha başlarındaysanız, bu tür ailevi, özel konulara girmek biraz tuhaf olabilir. Farklı bir izlenim bırakabilir diye düşünüyorum...
00 YorumlaHayır saçmalamayın. Bazı sınırlarınız olsun. Her zayıf yönünüzü anlatırsanız gün gelir sizi manipüle etmek için kullanırsa hiç iyi bir duruma düşmezsiniz. Ama çok iyi yanılgısına da düşmeyin. Kimse kimseyle kötü diye sevgili olmuyor. Herkesin yüzü sonradan çıkıyor.
00 YorumlaKlasik Amerikan polisiye filmlerindeki bir cümle geldi aklıma;"söylediğin her şey aleyhinde delil olarak kullanılabilir"
Sevgilin dahil olmak üzere ailesel problemlerini kimseye anlatmaman en doğru olan eşine bile10 Yorumlaneden sevgili olunca altından pırlantadan mı oluyor,? normal halin ne ise o olun, anlatın paylaşın paylaşımcılık yemek içmek değil her halinle bilecek seni sende onu. günümüz ilişkikeri yapmacıklıktan doğallıktan uzakta kalmaktan ve sırf cinsellik odaklı yaklaşımdan dolayı çabuk tüketilip bitiyor..🤪
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey anlatılmaz hiç bir geçmiş yaşadığın yoksa nerelerden vuracağını seni kotuleyecegini gosteriyorsun bilmelisin o senin hiç bir şeyin ve bir gün iliski bittiginde yüzüne her şeyi vuracak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılanlatilmaz gün gelir senin lehine kullanir bunlari
arkadaṣ, sevgili hatta eṣinle bile aile sorunlarını konuṣmaman lazım. Bu yazılmayan bi kural.
00 Yorumla “Bir binanın camlarının çoğu kırıksa insanlar diğer camları kırmaktan çekinmez ve bunu suç olarak görmezler.”
o yüzden kimseye hayallerini yaşadıklarını anlatma10 Yorumla
+1 yılBence ailen ile olan hiçbir şeyi anlatma.
Çünkü bu kez seni sahipsiz gibi görüp manipüle edip seni üzer. Bu zaafı asla belli etme.015 Yorumla
Soran+1 yılAilem ile bir sorunum yok aslında ama pek iyi bir aileye sahip değilim yani dişarıya hep iyiler ama aile içinde bir sohbet dahi yok!
Sanırım artık daha dikkatli adımlar atacağım- +1 yıl
Seni iyi anlıyorum. Bak abi kardesin yüzüne vuruyor diyorsun. O yüzden elin oğlu inan acimaz. Bu gibi şeyleri anlatmayın
Soran+1 yılNe üzücü o halde artık yalnız savaşacağım.. Allah yardımcımız olsun
- +1 yıl
Amin. Allah iyilerle karşılaştırsın
Soran+1 yılAmin cümlemizi. Ailemin bu kadar acımasız olduğunu bilmiyordum. Bu sayfada yabancılar ile bu konuyu konuşmak pek uzaktı bana ama yalnız değilim onu anladım 🫶
- +1 yıl
Bu platform güzel aslında. Anonim olarak derdini paylaşabilirsin. Çevrende kimseye anlayamadığın sorunların çözümünü bile bulabilirsin.
Soran+1 yılNe güzel bir ayet ﴾107﴿ Yine bilmez misin ki göklerin ve yerin mülkiyet ve hükümranlığı yalnız Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost ne de yardımcı vardır.
- +1 yıl
Aynen öyle.
Soran+1 yılEvet bugün buldum iyi ki bulmuşum.
- +1 yıl
Bu tesadüf değil buna emin ol. allah ona yakın olmanı istiyor
Soran+1 yılSanirim o yüzden insanlardan her defasında yumruk yiyorum.. Allah ile olan bağımı biraz azalttım farkındayım dünyaya dalıp gittim
- +1 yıl
Ee bak hatayı farkettin. Reçete de belli. O zaman tedavi etmeye başla 🙂
Soran+1 yılEvet fark ettim rabbim ona yönelmemi istiyor hem iyi günde hem kötü günde insanlar birer birer sırtımdan vurdular
- +1 yıl
İyi günde şükür , kötü günde af dilemek gerek Allah'tan.
Soran+1 yılNe doğru
Kesinlikle anlatma kesinlikle sonra evdekilere cephe alır, açıklarızı vermeyin, ailenle aranı bozar sonra senden uzaklaşır sakın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence anlatma yoksa sevgilin de ailene karşı kinlenir olaylar içinden çıkılamaz bir hal alır gel burada soru sor problemini çözecek onlarca anonim kişi var ama tanıdığın kimseye problemlerini anlatma koz olarak sana geri döner ya da dedikodun yapılır
00 Yorumla
+1 yılGün gelir yüzüne vurur demişler ya doğru. Her şeyde yanımdaymış gibi davranmıştı. Ayrılırken yaşadıklarını hak ediyorsun dedi
00 YorumlaAile sorunlarına girmek çok doğru olduğunu düşünmüyorum ama genel olarak kim kimdir nedir bunlar bilinmelidir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu aranızdaki samimiyete ve güvene de bağlı elbette ancak ailesel sorunları çok uzun uzun anlatmak pek iyi olmuyor.
00 Yorumla Bence anlatma yarın bir gün kavga etmiş olsanız bunları sana koz olarak kullanıp başına kalkar
10 Yorumla
+1 yılÇekirdek ailem dışında kalan her sorunu anlatabilirim ama çekirdeğe inmem, anlatmam. Anlatılmaz da.
10 YorumlaAnlatılmaz tabiki kapıyı kapatınca ailen içerde kalır sevgilin dışarda
10 YorumlaBence hayır. Yarın kötü olduğunuzda yüzüne vurabilir hiç şaşmaz.
10 YorumlaAnlatırım benim bakla ıslanmaz ya😂 içimde tutamam canımı sıkar sonra
11 Yorumla
+1 yılAnlatamazsın. Döner dolaşır zayıf noktan olarak seni vurur her anlattığın.
00 Yorumla
+1 yılHayır belli bı zaman sonra bayar o konular karşı tarafı " yine mi ya " falan der
00 YorumlaHayır. Ancak ve ancak çok güvenirsem, evleneceksem olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bir insan için en güzel dert ortağı sevgilidir. Ben anlatmadım ama çok dinledim
00 Yorumla
+1 yılHayır, anlatma. Günün birinde sen unutursun ama o unutmaz ve bunu yüzüne vurabilir.
08 Yorumla- +1 yıl
Niye vursun? Nasıl vuracak
- +1 yıl
Diyelim ki bir tartışma oldu karşı taraf şöyle diyebilir senin ailen de zaten sana böyle demişti gibisinden bir cümle kullanabilir
- +1 yıl
Her iki taraf da bana göre anlatmaması gerekiyor. Ama arada uzun ve sağlıklı bir ilişki varsa bilemem
- +1 yıl
Nişanlı yakında eşi olacaksa
- +1 yıl
Eğer güzel bir ilişkiyse olabilir.. zaten karşı taraf sana bu güveni vermişse böyle düşünmene gerek yok
- +1 yıl
Anladım öyle zaten
Ben söylemiştim böyle böyle diye kafasına pek yatmadı önce tek kızsın filan ama sonra kendi gözleri ile görünce anladı ailemi zaten o an - +1 yıl
Ondan sonra senin yüzüne vurucak bir şey yaptı mi peki yoksa yanında durararak destek mi oldu
- +1 yıl
Yüzüme hiç vurmadı yanım da durdu
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAnlatma Çünkü seni anlattığın yerden iyi vurmayı bilir
00 Yorumla
+1 yılAnlatılmaz anlatılırsa ileride birgün yüzünüze vurulma garantilidir denendi onaylandı..
00 YorumlaAnlatılmaz çünkü senden çabuk sıkılır özellikle kızlar yapıyor bunu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Güveniyorsanız olabilir ama yine de ilişkinin adı konmadan samimiyetin bir mesafesi olmalı
00 Yorumla
+1 yılArt niyetli değilse, sana bu zamana kadar kötü şeyler ima etmediyse anlatabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAnlatılmamalı.
Yarın öbür gün bir şey olduğunda zaaflarını bilir.
Bilmemesi gerekir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHerkese her şey anlatılmaz ama siz bilirsiniz arkadaşlar keyfiniz bilir dostlar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılSapıklık yoksa anlatılmalı ama ciddi degilsen olur
00 Yorumla
+1 yılBence anlatılmaz. Aile sorunları aile içerisinde halledilmeli. Yarın öbür gün ailenin hakkında yorum yapar üzülürsün
00 YorumlaHayatında kalacağı belli olmayan insanlara özeli anlatmak çok mantıklı gelmiyor. Bazıları zararsızdır ama bazıları vardır ki her şeyi fırsata çevirebiliyor. Bu konuda hassas olmak gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKimseye çocukluğunun geçtiği ailenin özeli anlatılmaz. Evlendikten sonraki ailedeki özelin de aile evine anlatılmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence hayır aile meseleleri biraz özel şahsi düşüncem ailevi meseleleler var dersin üstü kapalı anlatmaya hazır değilim modum düşük dersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnlatılmaz. Yarın birgün bir çatışma halinde o sorunlar koz olarak kullanılabilir. Herkesin kendine ait bir özel alanı olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır, senin anlattığınla seni bir gün gelir yaralar anlatma
10 Yorumla
+1 yılGüveniyorsan anlat da aileden vuranlar da çok yani o yüzden anlatma derim başka konular olur anlat ama aileyi anlatma bence saygılar
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
+1 yılBu dünyada babana bile güvenmeyeceksin, Yarın öbür gün bir kavganın olur seni ailevi mahremiyetini herkese anlatır geri barıştığınızda ama aşkım o zaman ayrıydık der...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnlatilabilir ama anlatma. 1 tanr bile faydasini gormezsin 1000 tane zararini gorursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen evlenene kadar anlatmadım evlendim hala da pek bilmez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence anlatılmaz sonradan bunu suratına vurabilir herkese karşı daha tedbirli olmak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatılmaz silmesi kolay insana anlatmak mantıklı hayatına alacağına değil 🙂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok derinlemesine olmazsa da , yüzeysel bazı şeyleri bilmekte fayda var
00 Yorumla
+1 yılAnlatılmaz ben ilk bipolar teşhisi kondugunda kendisine söylemiştim ve ayrılırken bana "awk bipolari" dedi komik gelebilir ama çok aglamistim
13 Yorumla- +1 yıl
Kimseye güvenmemek lazım
- +1 yıl
seni ağlatanın sunnetcisi olurum. cəzasını Ben keserim
+1 yılAile sorunlarını anlatmak doğru değil aslında yarın senin o sorunlarınla sana laf vurabilir
00 Yorumla
+1 yılBen anlattimda noldu beni ailemle vurdu :) tabii ayrildiktan sonra o yuzden insanlarin gercek yuzu ayrildiktan sonra cikiyor
00 YorumlaAnlatma bence anlattığın şeyle gün gelir seni bıçaklar
10 Yorumla
+1 yılBence anlatılmalı eğer ciddi bir şeyse onu ailesinden biriymiş gibi olduğunu yansıtır
10 YorumlaDaha yeniyse hayır ama uzun süreli birlikteliğiniz varsa yine hayır
10 Yorumla
+1 yılHayır aile özeldir ve anlatilmamali evlenirseniz bile aile sorunları konusulmamali
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı. Hayır anlatılmaz
40 Yorumla
+1 yılSonunda seni vuracak bir konu bulur ayrılırken yüzüne vurur
00 YorumlaSevgilin sana herkesten yakin olmali bence ya evet yani
00 Yorumla
+1 yılİlişki isterse evliliğe gitsin asla anlatma.. ailen kötü veya iyi sende kalsın
00 YorumlaBen anlatmışdım. Ben ce bilmeli, çünki sen o konuda hassassın ve buna dikkat etmeli.
00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat