Ben asla paylaşmam. Seni güçsüz görebilir. Kim olduğu fark etmeksizin kimseye ailevi sorunlar anlatılmamalı. Aileniz dışarıdan her zaman sorunsuz görünmeli. Çok mutsuz bile olsanız aile ailedir. Her zaman arkanızdadır ve size öyle gelmese bile her zaman sizin iyiliğinizi düşünür. Mesela annemin çok mutlu bir ailesi varmış, babamın ailesi ise hep kavga, tartışma ve şiddet. Annem babamın böyle bir ailede yetiştiğini bilseydi babamla asla evlenmezdi. Evlendi ve babam ailemizi aynı kendi ailesi gibi kavga, tartışma ve şiddete dönüştürdü. Eğer böyle bir ailen varsa anlatma derim. Ailen neyse sen de öyle olursun. Çok nadiren şaşar bu durum. Sevgilin sorun etmese bile ailesi sorun edebilir. Ben kardeşimin mutsuz bir aileden gelen biri ile evlenmesini istemem mesela. Kendisi mutlu olmayı bilmiyordur, kardeşimi de mutlu edemez.
İyi ki gördüm sorunu arkadaşım.. aynı şey başıma geldi üç yıldır çektim bu durumu.. Sana şöyle izah edeyim. çok ciddi bir durum olmadıkça ailesiyle paylaşma sakın. Ben hep paylaştım anlattım sonra kafalarında bana karşı önyargı oluştu , annesi birlesmemizi istemedi.. sonra lavaş gibi uzadı biz vazgecmedikce.. haklı olduğum halde haksız duruma düştüm defalarca kez, ezildim.. veto verdi ailesi bana başta destek verirken hep.. sakın bsy anlatma çok ciddi bir şey olmadıkça.. bizzat yaşadım cereme çektim resmen.😔
Ailevi sorunları sevgiliye anlatırsa kişi ileride sevgili başına kakabilir. Ha tabii ki sorunlarını anlattığın zaman bunu sana koz olarak kullanacak kişiyle de sevgili olmamak lazım.
Ayrıca ben ilişkide sevgiliyle çok fazla sorun paylaşılmasına da doğru bulmuyorum ya da daha doğrusu her sorunu paylaşmayı. Zamanla çünkü sevgiliyi psikolog olarak görmeye başlıyor insan. Farkında olmadan bir bakıyor sevgiliye sadece derdini sıkıntısını anlatır hale geliyor.
İnsanın öyle anları olur ki, içinde yaşadığı şeyleri birisine anlatmak ister. Hal böyle olunca en yakınında bulunan kişiye ailesi ile yaşadığı sorunları anlatabilir. Bu gayet normal bir durumdur.
Kimse ailesiyle güllük gülistanlık olamaz. Her ailede problemler olabilir. Fakat bazılarını görüyorum ki, şikayet etmek ve ailesini kötülemek için fırsat arıyor... Bu şekilde olmamalı. Sıkıntılar çözülmek için vardır ve fikir alacak kadar ölçülü bir şekilde paylaşılmalı.
Belki o kişiyle ciddi düşünecek ama ailesine karşı cephe aldırmamalı. İlerleyen zamanlarda bu ciddi problemlere yol açabilir.
Ailevi sorunları dışarıya anlatmak konumu ne olursa olsun insanlarda maalesef olumsuz profil oluşturmamıza neden olur. Yaşadığımız birtakım sıkıntıları en önce hayatımızdaki o özel insana anlatma ihtiyacı duyarız doğal olarak ancak olayları tüm şeffaflığıyla anlatmamız hem kendi hem de ailemiz hakkında kötü intiba oluşmasına neden olabilir.
Ben sorunu paylaşmayı, iç dökmem gerekiyorsa yaparım veya bir şekilde konu buraya geliyorsa ve anlatılması gerekiyorsa. Herkes dinleyip dinleyip hiçbir bok yapmıyor çünkü, bu beni daha da sinirlendiriyor. Sevgili ile paylaşsam ne yani, derman olmadıktan sonra? Sonra gözümde üstünü çiziyorum kişinin. Yetersiz ve işe yaramaz insanlara tahammülüm yok. Sevgili ile de paylaşmayı sevmem, bunun arkadaş ile yapılıyor olması gerekir.
Müstakbel hayat esin olacak o kişi , onla paylasmauacaksinda kimle paylaşacaksın ki. Hatta yeri gelecek kimseye anlatamadigini ona anlatacaksın. Gerçekten sevgiden bahsediyorsak bu yasanilmali.
İçine ata ata dertler insanı hasta ediyor çünkü , sevdicekle omuz omuza vermek lazım
Bir yere kadar üstünkörü anlatılabilir tabii ki. Fakat ailede olan biten her şey en ince ayrıntısına kadar anlatmayı doğru bulmuyorum. Sonuçlarına kadar sevgilin olursa olsun aile içi yaşına meselelerde özel meselelerdir. Bunları çok dile getirmek bana göre doğru bir davranış değil.
Paylaşmalı tabiki hani bu işin tatlısı varsa tuzlusu da olmalı. Bir taraf kafasına takip düşünüyorsa diğer taraf da aşması için yardımcı olmalı. Yoksa hep laylaylom konular konuşulacaksa onu herkes ile konuşursun. Karşındaki kişi de dinlemeli tabi. Bazı insanlar da içinde yaşar bu tarz olayları anlatmaz anlatma gereği duymaz. O anlatmıyor diye anlatmamazlik da yapmamalı.
Paylaşılmamalı. Bazen güvendiğimizi düşünüp paylaşıyoruz ama karşı tarafa koz verdiğimizi sonradan fark ediyoruz. O yüzden paylaşılmamalı diye düşünüyorum. Temkinli olmakta fayda var.
Tabi ki paylasmalisin, senin durumunu bilmeli. Bu devirde sorunlar birseyleri saklamakla ortaya cikiyor. Insanlik halidir, kimin basina ne gelecegi belli olmaz. Paylasilmali hersey😊