Senin için sevgilisinden vazgeçen birini kabul eder misin?

Senin için sevgilisinden vazgeçen birini kabul eder misin?
Ben, benim için sevgilisini terk eden bir kızı tercih etmem. Ben sevgilisi olmayıp da bana teklif eden bir kızla da sevgili olmam artık.
Yakın tarihte böyle bir hatayı yaptım. Bana iki kez yürüyen bir kızı iki sefer reddettim. Üçüncü sefer kabul etmek zorunda kaldım. Sevdiğim için değil sebebini hiçbir şekilde bilmeden duygusal bir zaaf içinde bağlandığım ama karşılık bulamadığım kadını unutmak için. Sırf bu yüzden kızı üçüncü sefer de kabul ettim ama bir hafta sonra kız kendisi ayrıldı benden.
Çünkü kızla flört aşaması dahil olmak üzere kızla 15 günlük muhabbetim boyunca her gün onun adı geçti. Kız o kadar bıktı ki her gün onun ismini terennüm etmemden sıkıldı. Bir hafta sonra kendi başlattığı ilişkiyi kendisi bitirdi.
Ayrıca benim şöyle bir prensibim var. Kadın, erkeğe teklif etmemeli. Doğada erkek avcı, kadın avdır. Kadın tarafından avlanmak, erkeğin avcı ruhuna aykırıdır.
Bir erkek, bekar ve yalnız bir kadına tertemiz ve ciddi duygular içinde ilgi alaka gösterip kendimi sevdirebilirse ne mutlu ona. O alfa bir erkektir. Bır kadının sevgisini, muhabbetini kazanabilecek görsel ve davranışsal niteliklere sahip değilse ya da kendisine karşı muhabbeti olan bir kadına ilk adımı atacak cesareti yoksa o erkek zavallı bir betadır.
Maalesef fizik olarak güçsüz, duygusal olarak zayıf karakterli erkekler, hem bedenen, hem ruhen güçlü olduğu kadar idealist kadınlara bağlanırlar, onlara duygusal zaaf gösterirler. Onlara çok saygı duyarlar. İsteseler de istemeseler de kendilerini onlardan koparamazlar. ÇÜNKÜ İNSANLAR KENDİNDE OLANA DEĞİL OLMAYANA AŞIKTIR, KENDİNDE OLMAYANA MUHTAÇTIR.
Bir de şu konuya değinmek istiyorum. 34 yıllık hayatım şu gerçeği 3 defa yüzüme vurdu. Aşık olmak, erkekte bir beta özelliktir, zayıflıktır. AŞIK OLMUŞ BİR ERKEK, BİR KADININ GÖZÜNDE BİTMİŞ ERKEKTİR. Hiçbir kadın, kendisine aşık erkeği tercih etmez. Her kadın, kızları kendine aşık edebilecek ama asla hiçbir kadına duygusal zaaf geliştirmeyecek yüksek değerli alfa erkeği ister.
Fazla uzatmak istemiyorum. Konuyu hemen toparlayıp bugün bu köşede yazdığım son yazımı şiir demeyeyim şiirimsi bir yazıyla tamamlamak istiyorum.
Artık bu saatten sonra hastalık düzeyinde takıntılı aşk hikayelerimle maşuğa rahatsızlık vermek istemiyorum.
BU KENDİSİNE YAZDIĞIM SON SEVDA MANİFESTOSU, SON AŞK DESTANIMDIR.
Aşkın tezgahında piştim yıllarca.
Yüreğim mangal değil gemi kazanı olmuş. Zihnim gerçekleri görüyor kristal kadar berrak ve net.
Hangi çılgın bana yalan zinciriyle vuracakmış şaşarım. Yalanın da yalancının da alnını karışlarım.
Kükremiş sel gibiyim tüm yalanların bendini yıkarım.
Kurban olayım çehrene ey nazlı hilalim. Senin ışığın doğmasaydı üstüme ben hayattan çok ölümü arardım.
27 Mayıslarda Yassıada versinler infazımı. Senin gönlünde yerim yoksa ebediyyen. Özgürlüğün su tanesi kadar yoktur değeri
12 Martların baharında üç asılmışlar gibi darağacına çıkarsınlar beni. Denizin, Yusufun, Hüseyinin devrim sevdası gibisin gözümde. Bu yolun sonuna varamasam da yeter bana bu yolda ölmenin şerefi.
12 Eylül'ün buz gibi kışındaki işkence kabir azabından beter. Yüreğimde senin sevdanın ateşi varken soğuk serinletir mı sanırsın yüreğimi. Sanır mısın ki işkenceler senin yolundan döndürür beni.
28 Şubatların soğugunda saldırsınlar mukaddesatıma dört koldan. Tüm şehrin ışıklarını yakıp söndürsünler aptalca. Kim kör edebilir beni. Işıl ışıl parlayan bir güneşin etrafında dönerken kim karartabilir günümü. Kim kamaştırabilir gözümü.
Senin umutsuz aşkınla kırdım yıllardır aklıma vurulmuş zincirleri. Senin ölümsüz sevdan ile yıktım yıllarca kalbimin üzerinde postallarla tepinmiş vesayeti.
Sen benim ancak 15 Temmuzların kurşunlar ve bombalarla aydınlattığı gecelerde yazılacak özgürlük ve aşk destanımsın.
Merhaba,
- Sevgilisini terk eden kişinin neden böyle bir karar verdiğini anlamaya çalışın. Bu kararın sizinle ilgisi var mı? Yoksa başka bir sebebi mi var? Bu kararın arkasında yatan duyguları ve motivasyonları ne kadar biliyorsunuz?
- Sevgilisini terk eden kişiyle olan ilişkinizin ne kadar ciddi olduğunu düşünün. Sadece eğlenmek mi istiyorsunuz, yoksa uzun vadeli bir bağlantı mı arıyorsunuz? Bu kişi sizin beklentilerinize uyuyor mu? Sizinle aynı şeyleri mi istiyor?
- Sevgilisini terk eden kişinin eski sevgilisiyle olan ilişkisinin nasıl sona erdiğini öğrenin. Bu kişi eski sevgilisine karşı nasıl hissediyor? Onunla hala iletişim halinde mi? Onunla yeniden bir araya gelme ihtimali var mı? Bu durum sizin ilişkinizi nasıl etkiler?
- Kendinize dürüst olun. Bu kişiyle birlikte olmak sizi mutlu ediyor mu? Sizin için doğru bir seçim mi? Bu kişiye güveniyor musunuz? Bu kişi sizi seviyor mu? Siz bu kişiyi seviyor musunuz?
- Son olarak, kendi duygularınızı ve mantığınızı dinleyin. Kalbiniz ve aklınız size ne söylüyor? Bu kişiyle birlikte olmanın avantajları ve dezavantajları neler? Bu kararın sizin için ne anlama geldiğini düşünün. Bu kararı verirken acele etmeyin, kendinize zaman tanıyın. Bu kararın sadece sizin hayatınızı değil, aynı zamanda sevgilisini terk eden kişinin ve eski sevgilisinin de hayatını etkileyeceğini unutmayın. Bu yüzden, bu kararı verirken hem kendinize hem de diğerlerine karşı sorumlu olmam gerekiyor.
Bu kararı verirken kendi duygularımızı ve ihtiyaçlarımı göz önünde bulundurmam önemlidir. Kendime dürüst olmak gerekirse ben istemezdim.
Duygular karşılı olmalı , güven olmalı. Başka birisine ilgi duyduğu için sevgilisinden ayrılan, bir gün senide terk edebilir. tavsiye etmiyorum.
Benimde duygularım varsa kabul ederim, niye etmeyeyim ki en fazla dener hevesimi alır olmazsa ayrılırım. Daha sonrasında keşke dememek için bir şans veririm. Ayrıca sanki ben mi git sevgilini bırak gel demişim kendisi terk etmiş, o onların sorunu beni ilgilendirmez. Bir başkası için beni terk edecekse de buyursun gitsin dünyanın sonu değil. Ne o tek erkek, ne ben tek kadınım. :D
Cevap
71Cevap
Yarın bir gün de başka birisi için benden ayrılmayacağının garantisini kim verecek.
Hemcinsime yapılan bu hareketin gün gelip aynı şekilde bana da yapılabilir olduğunu kavrayacak seviyede bir kadınım. Bunu kimseye yapmak istemem basit erkekler ondan ona gezerler kalite şart
Sevgisinden ayrılıp gelen yarın bir günde başkası için benden ayrılır
Hayatında birisi varken eğer başka birisini gözüne kestirmiş ve karşılık bulması durumunda da şu an hayatında olan kişiden vazgeçen birisiyse bu zaten onun sadakatsiz ve gözü dışarıda birisi olduğunu gösterir.
Kendimi 3 5 gün mutlu etmek için niye hayatıma karakterinde eksiklik olan birisini dahil edip sonrasında hep o kişi için şüpheyle yaklaşacağım bir hayata sahip olayım ki yani mantıklı bir tarafı yok. Kimileri kullanırım sonra nasılsa ayrılım kafasıyla kabul ederdim diyebilir ama bu benim yapıma ters o yüzden gözü dışarıda olan, güvenilmez bir insan dünyanın en güzeli de olsa o kişiyle işim olmaz.
Hayır kabul etmezdim.. Yarın bir gün başkası için de benden ayrılır.. Böyle adam benden uzak olsun..
Hayır bugün ona benim için yaptığını yarın da bana bir başkası için yapar tabiki , lakin insafsız biri olsam tabiki kabul ederdim sonra da ben onu başkası için terkedip nasıl oluyomuş bunu ona tattırabilirdim lakin insafsız değilim
Etmem ya merhametli bir insanımdır ve her zaman empati kurarım o kızın yerinde olduğumu Düşünürüm çok karaktersiz bir davranış
Başkasından sırf benim için ayrılıyor ise hayır kabul etmem, başkasından ayrılan benden de ayrılır bir başkası için hiç uğraşmam öyle karaktersizler ile
Benden kaçmak için bir hata yapıp pişman olup bana dönmüşse evet. Ben sevgili olduktan sonra başkasına gidip sevgili olursa boşuna ayrılmasın. Bende daha hiç bir yeri olmaz. Çünkü ihanettir
Hayir asla kabul etmem bugun ona yapiyosa yarinda bana yapar aynisini mutlulugu elindekinde arasin bulamiyosa ayrilsin kalbini dinlendirsin sonra arayisa gecsin
Kimsenin benim için birinden vazgeçmesini, onu bırakmasını istemem. Başkasının mutluluğuna gölge düşüren mutlu olamaz. Ki zaten kabul etmiyorum kimseyi de
Bu gün benim için sevgilisini bırakan bir kişi, yarın öbür gün de bir başkası için beni bırakabilir.
Güven duygumu zedelerdi
Bu hareketi ile
Bu sebepten olumlu düşünmezdim
Benim için bunu biri yapmıştı. İzmir'e gelecegimi söylediğim gün sevgilisinden ayrılmış. Kabul eder miyim peki etmem, yarın vazgeçilen olmak istemem çünkü ☺️
Offf güvensiz kadın profili amannnn benden uzak dursun. yarın başkası için de beni sktr eder. Hem ben o çocuğa aşırı üzülürüm , yapamam :D
Hayır etmem çünkü sonra beni de eker hiç düşünmeden çünkü o nun niyeti benim bir şeyimden istifade etmektir..
Millet neleri neleri kabul ediyor yaa bunu mu etmeyecek😂😂 haa ben etmem milletten farkımız o zaten
Etmezdim. Başka birisini terk edip benimle sevgili olacak insan yarın bi gün başkası için beni de terk eder.
Çok keskin bir soru. Bir şey söylemek mümkün değil
Bir şey söylemek neden mümkün değil olsun biraz abarttın sanki 😅
Benden iyisini bulunca da ona gidecektir 😄 güven vermez, kalsın
Mantıklı bir sebebi vardır ki ayrılıyordur diye düşünüyorum. Bence mutlaka aşk bitmiştir bitmese beni sevmezdi sanırım karşıdaki kişi.
Hayır asla kabul etmem, bugün benim için kızı terk eden yarın başkası için de beni terk eder. O riske girmeye değmez :D
"kadın isterse olur" sevgi karşılıklı ise sevmediği birinin yanında durması doğru değil kabul ederdim
Bu konuda keskin yorum yapmam yanlış olur. Kabul etmem demek büyük konuşmak olur eğer o kişiden hoşlanıyorsam.
Hayır, bu ne seviyesizlik? Aldatmakla eşdeğer.
Onunlayken gözü beni gören.. benimleykenn neler neler görür. 🙄
Eeee önüne başkası cıkar o zamanda beni bırakır welcome kısır döngü😅
Sevgilisi varken benimle işi neydi yani böyle birine kimse güvenmez ..
Yarın bir gün başkası içinde benden ayrılacaktır istemem öyle ilişkiyi geltenmem dahi.
Büyük konusmak lazım ama vazgeçen bendende vaz geçer
Sevgilisinden vazgeçen birisi yarın senden vazgeçmeyeceği ne malum?
Bugün benim için yarın başkası için de benden ayrılır
Karsi tarafin ne yapacagina ben karar veremem akilda vermem.
Evli erkeklerle birlikte olan kadınlar ne cevap verdiler acaba 😂
Sevgilisi olan birisine bakmam. İnsanların geçici heveslerini karşılayacak şey yok bende
tabi ki demek benim diğerinden üstünlüğümü keşfetmiş tercih etmiş sorun etmezdim hahahahaha
Hayır başkası için sevgilisinden ayrılan yarın birgün başkasını bulur benden de ayrılır
Etmem. Bugün o kıza yaptığı şeyi yarın başka bir kız için bana da yapacak.
Bunun nedeni ne acaba diye bir düşünürdüm, neden benim için sevgilisinden ayrılıyor?
Hayır, ama zaten herkes bir birinden ayrılıp geliyor.
Hayır etmem onu bırakan bir gün başkası için beni de bırakır
<Günü geldiğinde başkası için beni terkedeceğinin garantisi var mı ozaman?
Kendi duygularından bir haber biriyle olmam.
Hayır bugün başkasından gelen, yarın benden de başkasına gider
bu sevgilisi varken tanismisiz demektir
oleyse ben ona o cesareti asla vermem
Benim O'na karşı olan duygularımın da önemi olmalıdır...
Daha sevgilisi olmayanlar bakmıyor sevgilisi olan benim için sevgilisi bırakmaz
”Unutma; senin için başkasından vazgeçen, bir gün mutlaka başkası için senden vazgeçer.”
- Hz. Mevlana
Bugün benim için başkasını terkeden, yarın başkası için beni terkeder
Başkası için bu bende olsam ihanet eden gün gelir banada ihanet eder.
O tarz serserileri, belki şuursuz bir sıyırtık ancak kabul edebilir...
Beni seviyorsa sevgilisi neden var, B planı olan insan güven vermez hiçbir zaman
Amaç takilmaksa farketmezdi ama sevgili olacaksak kabul etmem.
Yok ya bu gün ondan ayrılan yarın başkası için benden ayrılır.
merhaba bu durumi kendi adima kabul edemem sevgilisini baska biri icin terk eden biri ilerde ayni seyi bana da yapmiyacaginin bir garantisi yok onun icin istemem guzel gunler...
Cinsellik icinse evet diger turlu hayir iliski kaldiracak kafada degilim
Net şekilde hayır derdim
Kabul etmem bunu Yuva yıkamam
Yaşıyor musun @PiLLy_BheBek
Başkasını silip seni hayatına alan biri, seni de siler gün gelir, bi başkası için
Evet ederim. Benim için onu terk ediyorsa eğer, terk edilene iyilik olur bu.
Etmezdim bugün senin icin sevgilisini birakan yarin baskasi icin seni birakir canim …
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?