+1 yılMatta 22:25–30
25 Aramızda yedi kardeş vardı. İlki evlenip ölmüş, çocuğu olmadığı için karısını kardeşine bırakmış. 26 İkinci ve üçüncü kardeşlerden yedinciye kadar aynı şey oldu. 27 Sonunda kadın öldü. 28 Şimdi dirilişte, hepsi onunla evli olduğuna göre bu yedi kişiden kimin karısı olacak?”
29 İsa şöyle cevap verdi: "Kutsal Yazıları ya da Tanrı'nın gücünü bilmediğiniz için yanılıyorsunuz. 30 Dirilişte insanlar ne evlenecek, ne de evlendirilecekler; cennetteki melekler gibi olacaklar.
014 Yorumla- +1 yıl
Ben İslam dini için sormuştum ve İslam’a göre cevap bekledim çünkü müslümanların çoğunlukta olduğu bir site.
- +1 yıl
İslam için sorduğunuzu belirtseymişsiniz keşke
- +1 yıl
Belirtmeme gerek yok ki çünkü herkes İslam için sorduğumu anlar burası müslümanların çoğunlukta olduğu bir site olduğundan dolayı. Siz Hristiyansınız anladığım kadarıyla. Peki Türk müsünüz?
- +1 yıl
Ben sadece cennette birliktelik hakkında bildiklerimi söyledim rahatsız ettiysem özür dilerim, türk değilim.
- +1 yıl
Hayır, rahatsız etmediniz. Hiç sorun değil. Nerelisiniz?
- +1 yıl
Amerikalıyım
- +1 yıl
Çok iyi Türkçe konuşuyorsunuz. Sizi kırdıysam kusura bakmayın.
- +1 yıl
Önemli değil:), Babam türk o çocukken öğretti bende devamını getirdim. Neyse ki yazması kolay bir dil. Önemli olan konuşma değil yazmaktır çünkü.
- +1 yıl
Evet:)
- +1 yıl
Bu arada babanız Türk olduğu için sizin Amerikalı olmadığınızı, Türk olduğunuzu söyleyen Türklerle karşılaşabilirsiniz. Onlara önem vermeyin çünkü annenin gen verdiğini bilmezler. İyi akşamlar.
- +1 yıl
Tamamen doğum yeriyle alakalı aslında, 2 fransız çocuğunu kanada'da doğurursa o çocuk kanada'lı olacak mesela.
- +1 yıl
Genetik olarak Kanadalı olmaz. Sadece babanız Türk olduğu için tam Türk değilsiniz bu yüzden sizin tam Türk olduğunuzu söyleyen olursa dikkate almayın demek istedim. Anne de gen verir bu yüzden Amerikalıyım diyebilirsiniz.
- +1 yıl
Haklısınız ama benim anlatmak istediğim farklı, 2 fransızın çocuğu kanada'da doğarsa ona fransa bile yabancı turist der. Tüm ülkelerin vatandaşlık kanunu budur yani. Annesi ve babası meksikalı ama amerikada doğmuş bir arkadaşım var ve çocuğun id kartının uyruk kısmında usa yazıyor. yani bahsettiğim dünyada işleyen bir düzen, ama evet genetik olarak meksikan genetiği var belli ediyor. 2 mizde haklıyız kısaca:)
- +1 yıl
meleklerin Allah'a kullukları ve hayırlı şeyleri yapmaları, iradeye bağlı olmayan hareketlerdir. Halbuki insan Allah'a kulluğunu ve iyi işleri, kendisini doğru yoldan ayıracak pek çok engeli aşarak yapar. Bu durumda tam manasıyla Allah'a kulluk yapan bir insan melekten üstün olsa gerek. öyle ise cennette melek olması bir ödül olmasa gerek?
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence verilir nede olsa islam kadına ayrıcalık ve değer verir cfvf
10 Yorumla
+1 yılinsanlarda bulunan nefs bu dünyanın imtihanı gereği bulunuyor. cennete ise ancak temiz kimseler girebilir yani insan tamamen temizlenip arınmış bir nefs ile gireceği için dolayısı ile böyle bir istek ve arzuda söz konusu dahi olmayacaktır
022 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlış bilgi. Tamamen temizlenip arınmış nefis şeytani duygulardan ve günahlardan uzaklaşmış nefistir, zevklerden değil. Cennette cinsellik olacak. Nefsin istediği her şey cennette olacak.
- +1 yıl
ee benim söylediğimden farklı ne söyledin şimdi sen? bende temizlenmiş bir nefs olarak girileceğini söylüyorum. çok yanlış olan ne?
- +1 yıl
Çok yanlış olan temizlenmiş nefs hakkında ve cennette cinsellik hakkında dediklerin. Temizlenmiş nefis girmek seks yapmak istememek değil kötülük yapmamak istememek demek. Seks isteği pis bir istek olmadığından dolayı nefisten gitmez ve cennet zevk yeri olduğu için cennette seks vardır. Senin dediğinden farklı dediğim şey cinsellik kötü olmadığı için nefisten arınmaz.
- +1 yıl
Yani sen nefis cinsellikten temizlenecek diyosun ben kötülükten temizlenecek diyorum fark bu ve senin dediğin yanlış
- +1 yıl
Ben cinsellik yok demedim. cinsellik kötü olsa eşlere zaten helal olmaz? daha basit anlatmaya çalışayım, orada sana verilecek eşin ile kalbin tamamen mutmain olacak ve gözün bir başkasını aramayacak istemeyecek. senin şu an ki bu istediğinin nefsi emmareden kaynaklı olduğunu biliyorsun zannediyorum. peki oradada nefsi emmare olmayacağı için? sanırım anlatabildim diye umuyorum
- +1 yıl
“böyle bir istek ve arzuda söz konusu dahi olmayacaktır“ demenden cennette cinselliğin olmadığını söylediğin anlamı çıkıyor. Nefsi emmareyle alakası yok bunun. Cennet nefsin istediği şeylerle doludur.
- +1 yıl
cennet "arındırılmış nefsin istediği şeylerle doludur" biliyorsan orada asla üzüntü keder tasa olmayacağı belirtiliyor ve herkes yararlandığı nimeti en güzeli en sevimlisi diye bilecek yani orada bir başkasını arayacak isteyecek durumun söz konusu olmayacak derken zaten en güzeline sahip olduğunu düşüneceksin. Sen bugün çok sevdiğin aşık olduğun biri ile her konuda senin için en ideali en mükemmeli olsa ona çok bağlı olsan sıradan herhangi biri ile birlikte olmak ister misin kiii?
- +1 yıl
Hayır, en güzeline sahip olduğumuzu düşünmeyeceğiz. Cennette bizden daha yüksek makamda olan yakınlarımızı görünce en iyiye sahip olduğumuzu düşünmeyeceğiz ve daha çok ibadet etmediğimiz için pişman olacağız. Hadiste “cennet arındırılmış nefsin istediği şeylerle doludur” yazmıyor. Arındırılmış geçmiyor, diğerleri yazıyor sadece.
- +1 yıl
cenneti gören her insan keşke diyecekmiş evet ama bu herkes için geçerli Allah dostu alimde olsa o güzellik karşısında keşke Allahı daha çok ansaydım boşa geçirilmiş her vakit için bir keşke diyecekmiş insan. Elbette insanların dereceleri farklı farklıdır. Ancak, Allah kullarının kalplerinden kıskançlık ve hasedi silmiş atmıştır. Bu nedenle, daha düşük derecede olanlar, ileri derecede olanları kıskanıp hased etmezler. öyle ki herkes en güzel nimeti kendine verilmiş sanır.. cehennemde nefsin istediği şeyler ile kuşatılmıştır öyle ki insanı cehenneme götüren zaten nefsi değil midir? illa ki arındırılmış yazacak diye bir şey yok ki Allah aklı insana kullansın diye vermiş bu sonuca çıkmak çokta zor olmasa gerek sankii?
- +1 yıl
Evet, kıskanma olmayacağını biliyorum. Cehennemde nefsin istediği şeyler yok. Nefs ateş istemez ama cehenneme nefse uyarak gidildiğini söylüyorsanız o doğru.
- +1 yıl
Hadiste yazmasına gerek yok tabii. Ben hadisten bahsettiğim için yazmadığını söyledim.
- +1 yıl
Birden fazla eş istemek nefsin isteği olduğundan dolayı herkes isteyebilir. Erkeklere de başka eş verilmeyecek mi?
- +1 yıl
verilecek olduğu bildiriliyor erkekler daha meyilli olduğu için olsa gerek fıtrat gereği onlara o şekilde hitap edildiğini düşünüyorum kadınlar daha çok arzu eden değil arzu edilen olduğu içinde olabilir en doğrusunu Allah bilir.. iş cennete gitmeye kalsın Allah Teâlâ: Ben sâlih kullarım için hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı, hiçbir insanın hatır ve hayal edemediği nimetler hazırladım. buyurmuştur. Bu hadis dünyalık bütün zevklerin oradakiler yanında hatra bile gelmeyecek kadar basit sönük kalacağını bildiriyor aslında anlayana
- +1 yıl
Erkek isterse verilecek Allah haksızlık yapmaz. Kadın isterse kadına da vermesi lâzım. Ben birden çok erkeğin bana aşık olmasını, beni beğenmesini ve arzulamasını istiyorum. İnşaallah hepimiz cennete gideriz. Evet, hadis aynen dediğiniz gibi. Dünyalık zevklerin hepsi cennetlik zevklerin yanında hafif.
- +1 yıl
Birden fazla eş istemenin nefsi emmareyle alakalı olduğunu söylediniz bu yüzden cennette tekeşli olunacağını söylediniz ama erkeklere birden fazla eş verileceğini kabul edip söylediniz. E öyleyse bu nefsi emmareyle alakalı değil eğer verilecekse.
- +1 yıl
istemek başka bir şey ikram farklı şey değil mi kii? Allah kadını farklı erkeği farklı yaratmış fıtraten kadın şefkat, yumuşaklık, teslimiyet, zarafet, letafet vs gibi huylarla süslenmiş iken erkek ise daha çok İrade, güç, cesaret, soğukkanlılık, koruma güdüleri gibi huylarla donatılmışdır yani erkeğe o şekil hitap eden Allah elbette kadınıda noksan bırakacak değil kaldı ki cennet kadınları cenneti süsleyen, cennetin güzelliğine güzellik katanlar, arzu eden değil arzu edilenler olarak daha güzel bir makamda bulunduklarını düşünüyorum. cennet olayına zaten cinsellik penceresinden bakmak başlı başına manzarayı kör noktadan izlemek gibi bir şey olsa gerek. kesin olan şu ki oraya varanlar asla mahzun olacak değillerdir ne bir eksiklik nede bir kusur olmayan bir yerden bahsediyoruz tam manasıyla her soruya net cevaplar verebilmek elbette mümkün olmayabilir. bildiğimiz tek gerçek Allahın vaadi gerçektir haktır. inşaallah girmeye layık bir kul olman dileği ile.. kendi adıma konuşacak olursam cenneti hak ettiğimi düşünmüyorum orası için eksiğim noksanım kusurum çok. Allah dilerde oraya layık görür ise de tüm samimiyetim ile söyleyebilirim ki tek dileğim onun rızası ve sevgisidir başka hiçbir şey değil.. idrak edene elbet en büyük nimet hediye o olsa gerek..)
- +1 yıl
nefsi emmareden dolayı ikinci eş istendiğini söylerken kadın-erkek ayrımı yapmadınız ama sonra erkeklere eş verileceğini söylediniz ya o yüzden öyleyse nefsi emmareyle alakalı değil dedim. Kadınların teslimiyet ve erkeklerin irade özelliğine sahip olduğuna inanmıyorum. Salih bir kul kadın da, erkek de olsa Allah’a teslimiyet gösterir zaten ama her kadının fıtratında teslimiyet yok. Ben teslimiyetten hiç hoşlanmam mesela. Erkekler de mesela kadınlara karşı çok iradesiz ama kadınlar ve erkekler için diğer saydığınız özelliklere katılıyorum. Bu özelliklerin kadına az, erkeğe çok verilmesine sebep olacak şeylerin olduğunu düşünmüyorum. Cennette her istediğimiz olacaksa isteyen herkesin istediği kadar eşi olacak diye düşünüyorum. Kadınlar da isteyebilirler ama erkeğe düşkünlükten değil de beğenilmeye, sevilmeye ve ilgiye düşkün olduklarından dolayı diye düşünüyorum. Evet, mahzun olmayacağız tabii ama ben gidersek verilecek nimetleri merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum bu yüzden araştırıyorum. Açıkçası ben de kesinlikle hakettiğimi düşünmüyorum. Günahlarımın farkındayım ama oraya girmek istediğimden dolayı girmeyi umut ediyor ve merak ediyorum. Amin inşaallah siz de cennete layık bir kul olursunuz. Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanırsak cennete gireceğiz. Evet, tabii ki en büyük nimet Allah rızası. Allah rızası olmadan cennet girmek olmaz. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
- +1 yıl
Ben teslimiyetten hoşlanmam derken Allah’a karşı değil de insanlara karşı teslimiyetten hoşlanmam demek istedim.
- +1 yıl
söylediklerimi genel olaraktan söylüyorum elbette kodlanmış robotlar gibi değiliz herkes her özelliği elbet taşımaz teslimiyetten tam manada ne çıkardın bilmiyorum ama genel olarak kadınlar sevip güvendiği kimselere teslim olurlar onlarla bir ilişki isterlerya ama erkek için öyle değil mesela kendisi ve karşısındaki herhangi bir kişi geniş ise önünü ardını düşünmeden onunla birlikte olabilir bu manada daha doğru anlaşılır diye düşünüyorum bunlar sadece birer örnek elbet. son söz olarak şunu diyeyim tüm sorulara cevap olur diye umuyorum ; Allah'ı bulan neyi kaybeder? Ve O'nu kaybeden neyi kazanır? Yani “O'nu bulan her şeyi bulur. O'nu bulamayan hiçbir şey bulamaz
- +1 yıl
Ben teslimiyetten kadınlar söz dinler, yönlendirilir, yönetilir dediğinizi anlamıştım. Kadın da, erkek de güvendiğini sever, sevip güvendiğiyle ilişki ister. Kimse sevmediğini ve güvenmediğini istemez. İlişkiden kastınız cinsellikse erkekler kadınlardan daha tehlikeli olduğundan dolayı bu konuda evet, kadınlar erkeklerden daha fazla güven arıyor ve önünü ardını düşünüyor bu doğru. Aynen öyle. Önemli olan Allah’ın rızasını kazanmak. Bunun her şeyden önemli olduğunun farkındayım zaten ama ben sadece merak ettiğimi öğrenmek istedim. Cennetin Allah’tan daha değerli olduğunu asla düşünmüyorum ki zaten böyle düşünen kâfir olur. İnşaallah Allah’ın rızasını kazanırız.
- +1 yıl
sorunun cevabını bulabildin mi tam manasında bilemedim ama dediğim gibi cennetle ilgili asıl odaklanmamız gereken nokta ; hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir insanın hatır ve hayal edemediği nimetler hazırladım ayeti olmalıdır. sanırım bu ayet tüm cevaplara anahtar olsa gerek. onun dışında erkeğe şu kadar zevce kadına şu bu vs. sonra ırmaklardan bahsedilir mesela köşklerden falan bilirsin bunlar bizm algı ve ufkumuzun sınırlı olması sebebi ile verilmiş okyanusta bir zerre misali sayılabilecek örneklerdir. sığ düşünmemek lazım kaldı ki Allah adaleti iyiliği ve muhtaca yardımı emrediyor kendisinin adaletsiz bir iş yapması söz konusu olabilir mi? aslaa.. içinden çıkamadığın bir soru ile karşı karşıya kaldığın an Allahın adaleti gelsin aklına kuşkusuz o kullarını esirgeyen gözeten ve sevendir asla zulmedici değildir
- +1 yıl
“Hiçbir kulağın duymadığı, hiçbir gözün görmediği nimetler hazırladım.” demesi vereceği nimetlerin sayısını belirten bir ifade değil vereceği nimetlerin çok ve eşsiz olduğunu belirtiyor. Başka hadislerde ne kadar köşk ve erkeklere ne kadar kadın verileceği yazıyor mesela ama kadınlara ne kadar erkek verileceğiyle ilgili hiç sağlam kaynak bulamadım bu yüzden verilip verilmeyeceğini sormak istedim. Allah bilir en doğrusunu. Sığ düşünmüyorum zaten ama dediğim gibi gitmek istediğim bir yerin nasıl olduğunu ve ne mükafatlar verileceğini merak ediyorum. Dinimizde ahireti araştırmak var ve bu sığlık değil. Evet, Allah zulmedici değil ve adil bu yüzden herkese istediğini verecektir diye düşünüyorum.
+1 yılsen ibadetini aksatma kuranı kerimi ve peygamber efendimizi örnek al sana 1 ülke dolusu hatta dünya dolusu erkek verirler istediğinle sevişirsin
121 Yorumla- +1 yıl
İnşaallah
- +1 yıl
amin
- +1 yıl
o istediğin bu dünyada da var evlimisin bekar mı
- +1 yıl
Hayır, yok. Dünyada tek erkekle evlenebiliriz sadece.
- +1 yıl
Bekarım
- +1 yıl
var mı Sevdiğin ya da Evlenecek biri
- +1 yıl
Yok
- +1 yıl
Hmm Bulursun inşallah birini
- +1 yıl
İnşaallah zamanı gelince bulurum. Daha erken.
- +1 yıl
yaş kaç
- +1 yıl
18 yaşındayım
- +1 yıl
Bence fazla Erteleme Evlilik Önemli bir konu Cinsellik dürtüsü insana gelince gitmeyi bilmiyor maalesef sonra yanlış birşeyler yapmak istemessin Eğer Dinini yaşayan bir insqnsan
- +1 yıl
Kendimi zinadan koruyorum Allah’a şükür. Eğer çok istersem dini nikah kıyıp yaparım sonra boşanırım.
- +1 yıl
o işler öyle kolay değil Evlenmek için Genelde Boşanmış kızları Pek istemiyolar
- +1 yıl
Ben dini nikahtan bahsettim. Dini nikah kıyıp yaparım resmi nikah kıymadan diyorum. Bu çok da evlenmek sayılmaz çünkü resmi nikah yok. Bakire olsun takıntısı eskisi kadar çok değil
- +1 yıl
Evlilik için 4 Şahide 1 Hocaya 1 De Kocaya ihtiyacın var Haberin var mı bilmiyorum Bunları Karşılayabilicekmisin Tabiki Bunların Olabilmesi için para Lazım Birde Cinselliği kimle ve Nerede yaşayacaksın yani varda var Sadece Demek ile olmuyor
- +1 yıl
2 şahit 1 koca lâzım. Hoca olmadan da nikah kıyılıyor. Erkek kadına ben seni karılığa, kadın erkeğe ben de seni kocalığa kabul ettim derse nikah kıyılır. Para şart değil. Ben benimle para karşılığında seks yapacak erkek istemem. İnternet üzerinden bir erkek bulurum. Herkes öyle buluyor zaten. Kendi evimde yaparım.
- +1 yıl
Hocasız nikah kıyılırsa şahit gerekmiyor diye biliyorum ama yaparsam araştıracağım iyice
- +1 yıl
hoca olmadan ve Şahitler getirmeden islam i dışı bir Evlilik olur Her hoca gerçek ve güvenilir değildir hocaya pqra vermezsen ya da benzeri bir şey imqm nikahını kıymaz bile senin isteklerini karşılıyacak diye hoca olmamış hele bu düşünceni duysa Kızım Allah Seni ıslah etsin Sen başka bir hoca bul der
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez Ama Boyun ve kilonu öğrenebilirmiyim Zayıf Şişman yapılı bir Vucudun mu var Hiç merak ettim
- +1 yıl
Hocaya nikah kıydırmak sünnet farz değil. Benim bu düşüncem dine aykırı değil ki öyle desin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılverirler evet
10 Yorumla
+1 yılKesin verilir ya da verilmez demeyeceğim ama cennette haremlik selamlık durumu yoktur ve herkes nefsinin kötü arzularından temizlenmiş bir şekilde girecek cennete. Ona göre düşünebilirsin.
010 Yorumla- +1 yıl
Birden çok erkek istemeyi haremlik selamlıkla ve kötü arzuyla bağdaştıramadım açıkçası.
- +1 yıl
Bu konuda elimizdeki kesin bilgiler bunlar. Kadınlara erkeklere verildiği gibi huriler verilip verilmeyeceği Kuran'da ve hadislerde kesin değildir. Ancak bazı alimler bunun olabileceğini söylemiştir. Kuran'da ve hadislerde bunun olmamasının nedeni olarak kadınlarda daha fazla olan haya duygusu olduğunu söylerler. Bir de gılman vardır ki bunlar huriler gibi değildir. Genç hizmetçilerdir. Yine biz biliyoruz ki dünya kadınları cennette hurilerden üstün olacak. Benim bilgim bu kadar. Haremlik selamlığın olmamasının birden çok erkek meselesinin olabileceğine, kötü duygulardan arınmış olmanın da olamayacağına dair bir düşünce olarak yazdım.
- +1 yıl
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Evet, kadınlarda haya daha fazla olduğundan dolayı bununla ilgili ayet ve hadis olmayabilir. Diğer dediklerinizi biliyorum. Cennette birden fazla erkek istemek kötü bir duygu değil. Zarar vermeyeceği ve kötü bir duygudan kaynaklı olmadığı için bu isteğin kötü olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
- +1 yıl
Rica ederim. Ama bu birden fazla erkeğin ne amaçla istenildiği de önemli. Siz ne amaçla istiyorsunuz mesela?
- +1 yıl
Evlenmek için.
- +1 yıl
Peki dünyada eşinin birden çok kadınla evlenmesine razı olur musun?
- +1 yıl
Eşim yok. Olsa da, ahirette de razı olmam. Eşim olmadığı için empati yapma gereği duymadım. Çünkü hem bekarım, hem evleneceğimin kesinliği yok. Kocamın ahirette benden başka karısı olmazsa ben de istemem o bana sadık diye.
- +1 yıl
Kitaplarım arasından bir kitabı ararken karşıma tevafuken çıkan ve senin sorunun cevabına ulaştığım bir kitap buldum.
100 Soruda Ahiret Hayatı
6. Baskı 62. madde sayfa 79-80
62. "Evlenmemiş Kadınlara Cennette Arkadaş Olacak mı?
Kur'ân-ı Kerim'in birçok âyetinde. Cennete girenlere türlü türlü rızıklar, nimetler ile; inanan kadınlara, tertemiz eşler, arkadaşlar verileceği haber veriliyor.
"İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan Cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele... Onlar, orada herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu, daha önce de rızıklandığımız şeydir, (Dünyada iken de bu rızıktan yemiş-tik.)" derler. (Cennetteki bu rızık), onlara, o (dedikleri) ne ben-zer verilmiştir. Onlar için orada (Cennette) temiz zevceler de onların ve onlar orada ebedî kalacaklardır." (Bakara, 2/25)
Onlar için o Cennetlerde tertemiz pak çiftler, eşler yani er-kekler için hanımlar, hanımlar için kocalar vardır.2 243
"Kendilerine ait sedefte saklı inci gibi Gilmanlar (civanlar) çevrelerinde dolaşır.." (Tur. 52/24) İnanan kadınlar Cennetlerde hanımefendiler gibi yaşayacaklar, dul ve evlenmemiş kadınlar için de arkadaşlar vardır." - +1 yıl
Teşekkür ederim Allah razı olsun. Tevafuk olmuş gerçekten.
Ben bu soruyu sorduktan sonra düşündüm ki cennet her istediğimizin olacağı bir yerse bu isteğim de olacak. - +1 yıl
Rica ederim, cümlemizden.
Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Erkeklere çok sayıda huri varsa kızlarda aynı sayıda nuri olur heralde😂😂 eteğine düşkün imamların saçmalaması insanları öyle kandırıyorlar arkadaşım
00 Yorumlasen islamiyeti hiç anlamamışsın
kadınlar bize verilecek sizin hakkınız yok puhahaha11 Yorumla- +1 yıl
Ben anladım ama belki anladığımdan farklıdır, bilmediğim şeyler vardır diye düşündüm.
+1 yılbu dünyada zaten size beleşe erkekler veriliyor ahirette sıra bizde puhahhaha :D
05 Yorumla- +1 yıl
Beleşe derken? Ayrıca, hiçbir kadına birden fazla erkek yok İslam’da.
- +1 yıl
bir sürü erkek peşinizde istesen hepsiyle yatarsın bu dünyada
- +1 yıl
Ama haram
- +1 yıl
yazık acıdım sana, benimle yatacak kadınlar olsa hiçbirini geri çevirmezdim en güzellerini seçerdim
- +1 yıl
Acınacak bir şey yok
Onun için cehenneme gitmen lazım orada istediğin kadar verirler🙃
01 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Cennet diye bir yerin kesin olduğuna garantin ne sadece bir kitap mı
05 Yorumla- +1 yıl
Hem kitap, hem rüyalar.
- +1 yıl
Ben kafada kurduklarıma değil, Allah’ın dediklerine inanıyorum. Bilimsel şeylere yönelince bir sürü kocam olmayacak. Dinsizler olarak dinlileri aptl görmekten vazgeçin artık.
- +1 yıl
Beyni ve mantığı ile hareket eden insan zaten bir inanca sahip olmaz. Umut sadece fakirin ekmeğidir ve bunu vaad eden de dindir. bak dünyaya bütün fakirler Müslüman çünkü boş hayal gücünden ibaret olan hikayelere inanıp saçma sapan bir kitaba göre yaşıyor. En basiti diyanet denilen bir yerin başkanı bile kafasına göre din üstünde değişikler yapıp buna göre konuşabiliyor. Saçma ve mantık dışı olan tek şey inançtır. İnsanın beyninin algilayamadigi herseye hikayeler sebepler bahaneler uydurmaya yatkındır
- +1 yıl
Ben fakir değilim. Fakir olduğum için değil Allah’ın kendimce kanıtlarını bulduğum için Allah’a inanıyorum. Siz dinsizler olarak devamlı fakirleri motive etmek için dinlerin uydurulduğunu söylüyosunuz. Müslümanlar kitaba göre yaşadıkları ve hayal dünyasında yaşadıkları için değil, gelişmek istemedikleri için fakir. Din hakkında bilgisi olanların diyanetin yanlış yaptığının farkında. Ben dini algılamak istediğim için algılayabiliyorum. Uzatmazsanız sevinirim.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılVerirler ya nolcak sanki de sen napcan o kadar erkeği
022 Yorumla- +1 yıl
beni çok erkeğin sevmesini, beğenmesini ve çok erkekle seks yapmayı istiyorum.
- +1 yıl
O zaman bu dünyada sabredeceksin. orada grup yapacaksın z😂
- +1 yıl
Ben grup istemiyorum hepsiyle ayrı ayrı istiyorum
- +1 yıl
Aynı anda olsa ne değişecek ki
- +1 yıl
Aynı anda tuhaf ve iğrenç olur.
- +1 yıl
Vay be. Sürekli başkalarıyla iğrenç değil mi
- +1 yıl
Yoo
- +1 yıl
Tuhafsın cidden
- +1 yıl
Hayır, değilim.
- +1 yıl
Belli belli
- +1 yıl
Neden tuhafım ki
- +1 yıl
Bir sürü erkekle seks yapmak istiyorsun. Ama aynı anda olmasın diyorsun
- +1 yıl
Aynı anda olması hiç romantik değil çünkü. Bunu istemekte tuhaflık göremiyorum.
- +1 yıl
Pek çok erkekle seks yapmak istemekte romantik değil
- +1 yıl
Aynı anda hepsiyle yapmazsam romantik çünkü baş başayız ve grup gibi iğrenç değil.
- +1 yıl
Ama bir sonraki gün bi başkasıyla yapacaksın sonuçta
- +1 yıl
Bunda kötü bir şey göremiyorum
- +1 yıl
Doğru haklısın.
- +1 yıl
Sonraki gün öbürüyle yapmakla aynı değil hepsiyle aynı anda yapmak
- +1 yıl
Bence bi fark yok
- +1 yıl
Bence fark var çünkü hepsiyle aynı anda yapınca iğrenç oluyor ve romantik olmuyo ama diğer türlü öyle değil
- +1 yıl
Tamam senin dediğin olsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılCennette huri varmış çok güzel karılarmış ben onlardan alacam (bu gidişle zor girerim cennete de çaktırma) tanrı erkeklere torpil geçiyo 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun için cennete gitmene gerek yok dünyada istesen birden fazla erkeği elde edebilirsin
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBurada haramsa cennette de haramdır
Cevap sahibi+1 yılKim diyor sana cennette şarap olacağını tesettürsüzlüğün helal olacağını?
Cevap sahibi+1 yılKur'an'ın neresinde cennette şarap içileceği yazıyor?
Cevap sahibi+1 yılYazdığın yerde ondan içmekle sarhoş olmazlar diyor yani orada bahsedilen içecek bildiğimiz şarap değil
Cevap sahibi+1 yılHani tesettürsüzlük hangi ayette yazıyor?
Cevap sahibi+1 yılŞarap diye bir kelime geçmiyor, tercümesi öyle 😂
Meyve suyu içkidir
Ayran içkidir
Rakı içkidir
Bira içkidir
Bunlardan rakı ve bira haramdır sarhoşluk verdikleri için. Meyve suyu ve ayran helaldir çünkü bunlar sarhoş etmez. Bitti ben kazandım
Cevap sahibi+1 yılArapçada şarap şöyle yazılır
👉 شراب
Cevap sahibi+1 yılSenin verdiğin ayetlerin hiçbirinde böyle bir kelime geçmiyor 😂
Cevap sahibi+1 yılGeçmiyor geçmiyor geçmiyor Arapçasında şarap diye bir kelime geçmiyor
Hamr yazıyor orada
Cevap sahibi+1 yılNe diyorsun sen ya
"Dünyada sarhoş etmeyen bir içkinin ahirette sarhoş etmeyeceğinin Kuran'da yazması çok saçma olur"
Bu ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılHamr ve şarap kelimesinin eş anlamlı olması mümkün değil. İkisi de Arapça kökenli kelime ve eş anlamlı değiller 😅
Cevap sahibi+1 yılGoogle arama sonuçlarında bulduğun şeyi kopyala yapıştır yaparak bir şeyi ispatladığını mı sanıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılŞarap içmekten geliyor şerbet diyoruz ya arapça kökenli kelime
Ben Google'dan yazmadım ispatladım inanmıyorsan Arapça sözlüğe bak
Bilmiyorsan bakmasını ben gösteririm sana
İstersen link atarım
Cevap sahibi+1 yılSenin kopyala yapıştır yaptığını anladım bu yüzden Google'da kontrol ettim
Ben nereyi kopyala yapıştır yaptım? Bir her gösterene? Site linki ver de ki şu yazdığını şuradan kopya çektin
Cevap sahibi+1 yılKopyala yaptığın çok bariz belli
Senin yazdığın cümleyi Google'da aratınca onu nereden kopyaladığını pat diye buldum 😂
Cevap sahibi+1 yılÜstelik ayette geçen bal arıların yaptığı bal değil, süt de aynı şekilde hayvanlardan sağılan süt değil yine aynı şekilde oradaki şarap denilen içecek de insanların yaptığı sarhoşluk veren içki değil
Yani senin argümanın boş çıktı üzgünüm
Ha bu arada bizim bildiğimiz şarabın tadı güzel değildir
O ayette söz konusu içecek ise lezzetli yani içeceğin sıfatları farklı
Tabiki cennet sokağa gideceksin adresi sor gösterirler
00 Yorumla
+1 yılVerilir. Cennette her istediğin olacak.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılverirler canım merak etme
10 Yorumla cennete gıdersen neden olmasın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılTabi tabi harem kurarsın ahsh
10 Yorumla Abartmiyorum ama erkek istersen fazlasiyla ben varim doyurucu olarak
00 Yorumla
+1 yılHarem mi kuracan
15 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Çok iyi kıralicr
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Tebrikler sana kolay gelsin
- +1 yıl
Teşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılSana kaç tane lazim 😂
013 Yorumla- +1 yıl
10 yeter
- +1 yıl
Hepsi aynı anda 🙄
- +1 yıl
Aynı anda değil farklı anlarda
- +1 yıl
Zamanla bikarsin ayol
- +1 yıl
Neyden?
- +1 yıl
Erkekten
- +1 yıl
Aynı erkeklerden sıkılırsam daha çok versinler
- +1 yıl
Cinsellikmi yasican
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Hem cinsellik, hem aşk
- +1 yıl
Sonsuza dek bende cinsellik istiyom ama olur mu bakalim 🤷♂️
- +1 yıl
Cennete gidersek olur
- +1 yıl
Dunyada cenneti yasaya yasaya cehennemlik olcam
Aşk İlişkileri konusunda 885 cevap paylaştı. Hayır maalesef imkansız
04 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Yoo, öyle değil. Kadın dünyadaki hangi eşini isterse cennette onunla beraber olacak. Hadis var bununla ilgili.
+1 yılAyıp etmiş olursun
01 Yorumla- +1 yıl
Kime?
+1 yılstok yok adam başı bi nuri alabiliyorsunuz
05 Yorumla- +1 yıl
Tüh ya😁
- +1 yıl
Artık idare edicen
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Olmadı komşunun nurilerinden ödünç iste)
Sana yok, sen küçükken kazana düştün
01 Yorumla- +1 yıl
Ne diyorsun ya
Aşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. en fazla 3 isteyebilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
3’e de razıyım ama nerden biliyorsun?
- +1 yıl
Ben grup istemiyorum ki
+1 yılHarem kurarsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bence verilir ya form falan doldur talep et
00 Yorumla
+1 yıl1 neyine yetmez zalımın kızı😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçik misin kapali misin
015 Yorumla- +1 yıl
Neden sordun?
Cevap sahibi+1 yılMerak ettim
- +1 yıl
Kapalıyım ama açılacağım
Cevap sahibi+1 yılAçil ablam
Cevap sahibi+1 yılAblam assagida birde sey yazmissin dini nikah kiyip bosanirim yazmissin olmuyor ama oyle mute nikahi sahih degil
- +1 yıl
Muta nikahında erkek kadına para veriyor görüşme bitince. Ben para almazsam olmaz mı?
Cevap sahibi+1 yılYok ablam o kadar mi zordasin
- +1 yıl
Ve bir de süre belirleniyor. Süre belirlemeden sıkılınca boşanırız diye anlaşsak olmaz mı?
Cevap sahibi+1 yılBirini bul evlen
- +1 yıl
Evet :(
Cevap sahibi+1 yılEvinizi ama biraz sehirden uzak bir yere kur millet rahatsız olmasin
- +1 yıl
Neden gizli yazıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılDaha rahat konusmak icin
- +1 yıl
Takip eden sen misin?
Cevap sahibi+1 yılHayir
Gizli Üye(36-45)+1 yılgrup mu yapacaksınız
06 Yorumla- +1 yıl
Hayır, beni çok erkeğin sevmesini, beğenmesini ve çok erkekle seks yapmayı istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılşu anda da yapabilirsin bunları cennete gitmene gerek yok
- +1 yıl
Ama haram
Cevap sahibi+1 yılboş ver yap zevki çok guzel
- +1 yıl
Ahirette daha zevkli olacak cinsellik.
Cevap sahibi+1 yılbeni verecekler sana bak gör
Gizli Üye(36-45)+1 yılha cennet garanti öyle mi
09 Yorumla- +1 yıl
İmanlı ölen herkese garanti.
Cevap sahibi+1 yıldaha ölmedin ama
- +1 yıl
Ahirete gidince bu soruyu soramam ki. Herkes cennete gitmek istediği için cennet hayali kurar ve bu yüzden orayı merak eder ben de bu yüzden sordum. Cennete gitmek istediğim için sordum
Cevap sahibi+1 yılahirette ne isteyeceğinide buradan kimden isteyip alabilirsin ki
- +1 yıl
Ben ahirette isteyeceklerimi burada kimseden istemedim sadece soruma cevap arıyorum
Cevap sahibi+1 yılgidip gelen olmamış ki kim bilecek
- +1 yıl
Ayet, hadis, rivayetlerden bilinir
Cevap sahibi+1 yıloku bakalım varsa bize de söyle
- +1 yıl
Tamam
Aşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Verilir
15 Yorumla- +1 yıl
Cennette her istediğimiz olacak diye mi verilir dediniz
- +1 yıl
Ama burada verilmeyeceği söyleniyor ve ataerkiden kaynaklı kadınlar hakkında yanlış bilgi veriliyor.
- +1 yıl
Verilir dediğiniz için verileceğine dair bir kanıt beklemiştim o yüzden öyle dedim. İyi akşamlar.
Oraya gidebilirsen istersin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 562 cevap paylaştı. Verirler tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılburada da olur zateb
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. Cennete bı gotte tek derdin bu olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılburada verırler ama cennette sanmıyorum
014 Yorumla- +1 yıl
burada yasak
- +1 yıl
Neden cennette sanmıyosunuz
- +1 yıl
oyle bır yer yok :)
- +1 yıl
Bana göre var, size göre yok. Benim dinime göre cevap vermeniz gerekirdi.
- +1 yıl
aynı dıne mensubuz :) ama cennette burası cehennemde burası ıster cennetı yasa ıster cehennemı
- +1 yıl
Hayır, aynı dine mensup değiliz. Sizin dininiz yok. Benim dinime göre cennet ve cehennem öldükten sonraki hayat.
- +1 yıl
benı dınsızlıkle sucluyorsunuz halbukı benı tanımıyorsunuz su an sen kendı dınıne gore benım gunahımı alıyorsun ayrıca sorarım sıze cennetın var olduguna ınanıyorsun ve orada bırden fazla erkek ıstıyorsun :) amacın nedır cennette geup seks mı yapacaksın sen cennetı fuhuş evı mı sanıyorsun benım dınımde sızın gıbılerın cenette yerı yoktur.
- +1 yıl
İslam’a göre cennet vardır ve cennete inanmayan kafir olur kuranda yazdığı için. Cennet zevk yeridir bu yüzden orada cinsellik de var olduğundan dolayı kaç erkekle birlikte olacağımı merak ediyorum. Sen kendi kendine din yaratmışsın. Az önce cennetin olmadığını söylüyodun olmayan bir yer için orada yeri yok demen saçma
- +1 yıl
bak guzelım kulaktan dolma bılgılerler gelme bana gıt kuranı oku ama arapca olarak oku ve arastır cunku turkce meallerı pek dogru degıl. ben umreye gıtmıs hac gorevını yapmıs kuranı arapca ve turkce mealıyle hatım ındırmıs bırı olarak dıyorum kı ınsanın dını vıcdanıdır. vıcdanın yoksa 5 vakıt namazda kılsan dının butun gereklerınıde yerıne getırsen bostur
- +1 yıl
Ben kulaktan dolma bilgilerle gelmiyorum zaten. Asıl sen Kur’an’ı oku. Kur’an’da cennet ve nimetleri apaçık yazar. Sen dini dine göre değil kendine göre yorumladığın için böyle konuşuyosun. “Din insanın vicdanıdır.” lafını ve tüm ibadetlerin boş olduğunu dinsizler söyler.
- +1 yıl
100 kere umreye ve hacca da gitsen dediklerini umursamam çünkü İslam’a zıt.
- +1 yıl
sen kımsın kı umursaman umrumda olsun cennet te cehennemde bu dunyadadır ıster yasamnını cennete cevırırsın ıster cehenneme okudugun kıtabın degıstırılmedıgını dusunuyorsan yanılıyorsun ben Allaha ınanıyorum sen kıme ınanıyorsun
- +1 yıl
Umurunda olması için söylediğim kanısına nerden vardın? Sen gerçekten grizkalısın. Dediğin her şey kuranın zıttı. Kurandaki “cahilden yüz çevirin.” ayetini uygulayıp senle muhatap olmayı bırakıyorum.
Keşke ahahah
11 Yorumla- +1 yıl
Verilir mi sizce?
+1 yılhayır
11 Yorumla- +1 yıl
Neden ki
Bir tane yetmiyormu
013 Yorumla- +1 yıl
Hayır, yapmayacağım. Grup yapmak gerekmiyor çok erkek olunca.
- +1 yıl
Grup yapmayacağımı söyledim
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Sonunda anladın
- +1 yıl
Sağ ol
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada isteyebilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
İstenmez haram
Detaylı bilgi