Nasıl biriyle evlenmek istersiniz?
Hayalinizdeki eş adayı nedir?

Nasıl biriyle evlenmek istersiniz?
Hayalinizdeki eş adayı nedir?
Yani gerçekten kendine de eşine de düşkün olmalı.. Gerçekten boş şeylerle kafasını yormamış.. Doldurup hayata karşı enerjisi bitmemiş olmalı.. Sonuçta bitmiş olursa bizim heyecanımız olmaz hiç bir konuda.. Dürüst saygılı merhametli.. Bide görünce kıyamamak istiyorum ya.. Öyle ki sevdirmeli kendisini...
Hakkında hayırlısı olsun en güzeli nasip olsun
Amin hayırlısı ile..
Hepimize :)
Amin bilmukabele misli size olsun
🙂
evleneceğim kişi: empati kurabilen, kendi sınırları olan, kendi hayatı için çabalayan, orta yola gelmeyi çoğu zaman bilen, güvenli bağlanma stiline sahip, eğlenceli ama bir o kadar da sorumluluklarını bilen, çocuk ruhlu, arkadaş canlısı, samimi, sıcak, şefkatli ve genel anlamda ilişkide beni tatmin edebilecek biri olmasını isterdim.
Hakkında hayırlısı olsun en güzeli nasip olsun.
İlim sahibi, ilmiyle amel eden, olgun, ağırbaşli nerde nasıl davranacağını bilen, edep sahibi, anlayışlı, çabuk öfkelenmeyen, zeki, espirili biriyle evlenmek isterim ama nasip.
Hayalinden daha güzelini daha iyisini Allah nasip etsin seni cennete taşıyacak eş nasip etsin allah
Amin cümlemize teşekkür ederim 🌿
Amin ecmain bilmukabele misli sana olsun rica ederim 🍀
Eig için teşekkür ederim 🌿
Rica ederim 🍀
Cevap
0Cevap
Açıkçası uzuuun uzun yazardim amma velakin evlilik düşüncesinden baya uzağım artık.
Neden ne oldu böyle oldunuz?
Evliliği tamamen mantık çerçevesinde yapacak biri değilim. Sevgi noktasında ise kalbimi kimseye verecek biri değilim kolay kolay. Bekârlıgin rahat ve lüksü de cazip geliyor doğrusu bir kadın olarak.
Hakkında hayırlısı olsun en güzeli nasip olsun... bekarlığa güzel diyen tek insansın 😃
ben evlenirsem hayırlı bir eş olmayabilirim. o yüzden beni alacak adamın iyi düşünmesi lazım
Bu. Nasıl dusunce neden böyle dedin?
biraz umursamaz biriyim. dini hükümleri önemserim ama adam beni aldatsa umrumda olmaz mesela. sinirlendiğim zaman fiziksel şiddet uygulayabilirim. mehiri de bu yüzden kendisine bağışlamayı düşünüyorum. bir de bol bol sadaka vermem lazım. malum bu konuda hadiste de tavsiye var. kocalarına zulmeden kadının sadaka vermesi elzem bir durum
Aklındaki düşünceler Asla gerçek olmaz
Böyle değilsin böyle hisediyorsunuz
Hayır böyleyim.
Ya geçmiş travma ya da yaşadığın olumsuz olaylar etki etmiş
Hayır sadece kendime güvenimi kaybettim.
Yaşadığın bir şey olmuş kafanda olumsuz düşünceler var
Ne yaşadindan böyle oldun?
bir şey yaşamadım sadece farkındalığım arttı.
Nasıl bir farkındalık arttı?
İyi biri olman iyi şeyleri hakettiğin anlamına gelmiyor mesela. Allah'a isyan etmek istemiyorum ama saliha kadın sıfatlarını taşımaya çalışmak bence bu devirde kimseye hitap etmiyor. Hitap eden de sana ulaşamıyor. O yüzden ben saldım artık. Fazla kasmayacagim kendimi. Evlilik olursa olur olmazsa da olmaz.
Ayet inancın var mı?
Nur suresi 26. ayette geçen, "Temiz kadınlar temiz erkeklere, kötü kadınlar kötü erkeklere yakışır."
Sen nasıl olursan Allah da sana saklanmış Salih eş nasip eder
Umudunu taze tut senin isteklerin Allaha ağır gelmez
Ne demek ayet inancın var mı? Ayetlerin birini bile reddedersen kâfir olursun zaten
Ben evleneceğim kişinin temiz olup olmamasından endişe ettiğimi söylemedim. Benim temiz olmam bir işe yaramiyor demeye çalışıyorum. Eğer susluman kapalilardan değilsen temiz olman kimsenin umrunda değil. Ayrıca ahir zamanda bekar kalmanın daha hayırlı olduğuna dair hadisler de var. O yüzden bekar kalsam da umrumda değil artık.
Senin temiz kalman neye göre bir işe yaramıyor nedir sendeki olumsuz düşünceler?
Yazdığım son şeyleri tekrar okursan anlarsin
Anladım ama sen millete göre Müslüman olmuyorsun milletin umrumda olup olmaman sende nasıl etki yaptı onu anlamaya çalışıyorum
Yaşanmış bir olayın var geçmiş travma gibi vesves yapıyorsun açıkça ümitsizlik şeytandan gelir umut allahtan
Umudunu her daim taze tut senin isteklerin Allaha ağır gelmez
Ben bir mucize olmadığı sürece bu düşünceden çıkmayacağım kardeşim. Beklentiye girmemek en güzeli boş ver
Hz Yusufu kuyudan alıp saraya sultan yapan Allah var hz Yusuf ümit kesmedi
Hz İbrahim ateşe atılırken allahtan ümit kesmedi
Allah a güvendi yarı yolda kalmadı Allaha güvenen yarı yolda kalmaz
Hz yunus balığın karnına girdi Allaha güvendi dua etti ben kusurluyum sen kusursuzsun allahim ben nefsime düştü. Dedi
Allaha güvenen yarı yolda kalırmı?
Allah senin için ne sürprizler sağlamıştır dua et kaderi değiştiren dua dir
Senin isteklerin Allaha ağır gelmez
Allah sana hem bu dünyada mutluluğu ahirette cennete taşıyacak eş nasip etsin kader kayrete aşıktır dua et Allah hayalinden daha güzelini nasip etsin
Öyle birinin denk gelmesi mesele değil benim bu saatten sonra ona nasıl olduğum önemli. Ben de diyorum ki bu saatten sonra kimseye verecek sevgim de sefkatim de yok.
Sevgi iyileştirir insanı iyileşirsin doğru kalpte seni yeniden toparlar
Eskisinden daha iyi olursun çünkü sevgi Asla ölmez
Sevgi gelseydi 25 yaşından önce gelirdi. 26 yaşından sonra gelecek sevgiye inanmıyorum.
Yanlış düşünüyorsun 26 evlenene çok mutlu çiftlerde gördüm 27 de gördüm 30 dada gördüm
Ne kadar zorluk varsa nasibin okadar guzelleşiyordur
Beni seven biriyle
Hakkında hayırlısı olsun en güzeli nasip olsun
Hayırlı güzel eşler nasip etsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?