Bana seni yakacağım dedi hayatıma zarar vermek istiyordu ve yakınımdan biri ile işbirliği yapıp bunu zarar vermeye çalışıyor şu an. yıllar boyu duygularımla oynamış sevmemiş bunu bir insana acımadan yaptı bi kadın onu rezil edip bırakmış diye. Sonunda ağır bir kötülük yaptı bu yaptığıyla büyük bir tehlike atlattım Allah korudu beni. ama bi baktım Allah bir kadınla onu mutlu etti ben ağlıyorken. Kuluna bu kadar zarar veren kuluyla oynamış birini ben bu haldeyken neden mutlu ediyor? Bu adam bu dünyada ceza almadığı için almayacağına da emin
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bence geçer zamanla dert etme
"Allah onu kötülüklerine rağmen mutlu ediyor" kaç kez gördüm bilmiyorum Ama alakasını bi anlamadım gitti defalarca açıklandı bu konu Kötülük Allahtan değildir. Allahın kötüyü mutlu felan ettiğide yok kurduğunuz bağlantı alakasız.
Her zman dıyorum kötüler her turlu ıstediği hayata da mutluluga da erisiyor.
Bize çocukluğumuzda öğretilen "iyiler her zaman kazanır" felsefesi dünyanın en büyük yalanı, o yüzden. Aynı zamanda "tanrı" denilen varlık yok, varsada sen veya diğer kişiler gram umurunda değil. Iyi günler.
Tanrı denilen varlık var. Mesele umursamaksa o varlık kimseye acı çekmeyeceği hiç sorun yaşanılmayacağına dair bir beyanı yok
@Skyquaker Tanrı sözde sadece istemesiyle koskoca bir kehaneti oluşturabilecek kadar güçlü bir varlık değil mi? O zaman neden bu canlılar bu derece sefalet içerisinde yaşıyor, yoksa sözde tanrı psikopat bir sadist mi?
İnsan perspektifinden Tanrıyı yargılıyorsun ilk hatan burada ikincisi Kafanda şöyle bir sebep sonuç ilişkine benzer bir bağlam var. Tanrı = Eğer varsa mutlak sürette herkeze yardım etmesi zorunlu hiçbir kötülüğe müsade etmemesi gereken şey gibisinden bir düşünce yapın var. Daha baştan hatalısın olaya bakışın yanlış zaten her şey zıtlıklar içinde olmalı ki İnsan İdrak ve Mükayese içinde olsun sefalete gelmeden önce Örnek vermek gerekirse Karanlık olmadan Aydınlık var diyebilirmisin Karanlık diye bir şey var ki Aydınlıktan bahset bu tip zıtlıklar üzerinden milyonlarca örnek verilebilir. Şimdi sen sefalet niye var diyorsun İyide herkes zengin refah içinde olsa "BAK Bİ DK" zengin mi? Refah mı? nasıl yani O ne demek? Yani fakirlik var ki zenginlik diye bir kavram anlam kazanmış ortaya çıkmış. Bide olaya iyilik kötülük olarak bakalım Ya işte kötülük niye var Tanrı niye buna engel olmuyor. Kötülük NE? o nedemek iyilik var ki Kötülükten bahsedebiliyorsun Kötülüğün berbat bişi olduğunu biliyorsun ki Kötülük yapanın cezalandırılması gerektiği hükmüne varırken İyi olan şeylerin takdir Edilmesi gereken bir şey olduğu sonucuna varıyorsun. Öte yandan Tanrı insanları yargılacağını İnsanların eylemlerine göre Hakedip etmediğine göre Cennet ve Cehenneme gönderileceğini söyler. EEEE bunu şimdi Tüm kötülüklere engel olması gereken bir tanrı düşüncesindeyken Bu insanlar neye göre değerlendirilip Yargılanıp yaptığı iyilikler sonucu Cenneti hak edip gidecek Veya yapılan Kötülüklerden dolayı Kime kim neyin cezasını kesecek. Meseleyi anlamak bu kadar zor mu cidden. Tanrı varsa sen ona uymak zorundasın o sana değil Sen yaratılansın o yaratan Öyle bir tanrı olsun ki ne istiyosam yapsın benim için Tanrı kimsenin keyfinin kahyası değildir. Bakışın başından yanlış bir Yaratıcıya inanmayı onun ne kadar senin için ve diğer insanlar için faydalı olup olmadığı düşüncesine göre karar veriyorsun. Tanrının varlığı bunlar üzerinden ölçülemez.
bir gün mutlaka ondan da çıkar merak etme
“kötüler her turlu ıstediği hayata da mutluluga da erisiyor.” Demiş biri bence gerçekleri görelim hiçbir ceza aldığı yok almayacakta. Ben öbür dünyada alırım diye gülüyordu bile bana o yüzden almayacak o
çoğu bu dünyada da çıkıyor
ilahi adalet tecelli eder
kalbini ferah tut
onuda yakar zaman