Ayrilik konusunda dogru bir karar mi verdim?

Merhaba.28 yaşındayım ve 9 aydır bir ilişkim var. Bu 9 ay içinde de 2 ay ayri kaldık ve birbirimiz olmadan yapamadığımız icin geri barıştık. Sorun su ki Kendisi evlilik hakkında asla konuşmak istemeyen ve bu zamana kadar hiç konusunu açmayan birisi. Evlilik istemeyen ya da hazır olmayan birini anlayabilirim. Ama benim hayatımdaki insan şu an kesinlikle evlilik istemiyorum, ilerde olabilir ama bunu o zaman konusuruz Şu an konusunu bile konuşmak istemiyorum diyen biri. Soruyorum tamam şu an dusunmuyosun ama ilerde kendini buna hazır hissettiginde bu yolda benimle beraber misin diye bana evet kendimi evliliğe hazır hissettiğimde yola çıkacağım insan sensin demedi, o zaman gelsin konuşuruz bunu dedi. Bunu dememesinin bizi bitirebilecegini bilmesine ragmen cok net bir sekilde ben sana ilerde sen olmani istiyorum, bu insan sen olacaksın diye söylemeyecegim dedi. Bu da bende güvensizlik yarattı. Yani sorun şu an evlilik değilde Bi gün bunun benimle olmasını isteyip istemedigi konusunda hala bir fikri olmamasıydı.9 aydır beraberiz ve beraber olmadığınız zamanlarda nasil oldugunu gördüğün bir ilişki yaşarken o insanin o olup olmadigini hissedersin diye düşünüyorum ben. Çünkü ben duygularimdan cok emindim onunla gelecegim olmasini istediğimden cok emindim. Olur olmaz bunu bilemeyiz, ama hissedebiliriz diye düşündüm. o yüzden ayrıldım uzatmadım kendinden sevgisinden emin olmayan birinin hayatında kalıp acaba bir gün benimle bu yola girmeyi isteyecek mi diye beklemek istemedim, isteyecekti belki bunu da bilmiyorum. Sizce yanlış bir karar mı verdim?

Ayrilik konusunda dogru bir karar mi verdim?