Bugün Twitter'ın öne çıkan tartışmalarından biriydi sizce doğru mu? Bir erkek hayatındaki kadına "Saçını şöyle boyatsan sana çok yakışır. Şöyle giyinsen daha güzel görünürsün." gibi yorumlar yapıyorsa eskiden hayatında olan ya da takıntılı olduğu birine mi benzetmeye çalışıyordur? Ne düşünüyorsunuz?
Hayatındaki kadını fiziksel olarak değiştirmeye çalışan erkek başka bir kadına takıntılı mıdır?
Kocası sarışın seviyor diye saçını sarıya boyayan esmer kadın geldi aklıma😂😂 Adam fantezisini kurguluyor işte😂 kendini oyuncak eden de bunu isteyende ruh hastasıdır🤔 aksi yok benim için
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nişanlısı istedi diye evlenmeden önce kapanan kadınlar da aynı bana göre. Sevap işlemiş mi oluyor yani içinden gelmiyorsa hiçbir anlamı yok bi erkek istedi diye sırf. Hepsi toksik ilişki
Doğru olabilir. Mantıklı cidden yani mantıksız da sebep olarak mantıklı. Zaten karşısındakini değiştirmek isteyen o kişiyi sevmiyordur. Buda haliyle doğru gözüküyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Görmek istediği önceden takıntılı olduğu ya da idealleri deki kişi ama ömür boyu sürmez tabii bu bir yerde dank eder
Cevap sahibi
+1 yıl
Aklıma Adnan Oktar geldi onun içinde böyle bir şey demiştiler ya. Ya zaten birisi birisini değiştirmek istiyorsa net sevmiyordur
şimdi hocam şöyle bir şey var tabii ki de saçına veya fiziksel özelliklerini değiştirmeye çalışmak bence de yapılmaması gereken bir şey ama giyimine karsi tarafı fazla darlama dan karışmaya çok da sorun olacağını düşünmüyorum e tabi bunu medeni yolla ve tatlı bir şekilde söylediğin sürece sevgi fedakarlık gerekir bir insanı olduğu gibi kabullenmek doğrudur fakat düşünün ki sevdiğiniz erkeğin hayatında 100'e yakın sohbet ettiği kız arkadaşı var o zaman da erkek arkadaşınız bu konuda sizden özgürlük ister beni olduğum gibi kabul et bu halimle der yani buda yanlış sonuçta ikili insan ilişkilerinde bence karşılıklı fedakarlık yapılması taraftarıyım her ne kadar özgürlükçü bir düşünce sistemim olsa da ikili insan ilişkilerinde fedakarlıklar olması gerekir
7
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bahsettiğiniz örneklemedeki hayali kişiler zaten karşısındakini sevmemiş demektir bu durumda neyin fedakarlığını gösterecekler? Ayrıca giyim kuşamla aynı anda 100 kişiyle konuşan kişi kıyaslanamaz bile. Olduğu gibi giyinen insanın kime zararı var mesela erkekler bakıyormuş eeee onun sorunu değil ki kimi erkekler istisnasız herkese bakıyor giyimden bağımsız ve yine birine zarar yok. Ama aynı anda 100 kişiyle konuşan biri 100 kişiye direkt çevresine dolaylı yoldan manevi zarar veriyordur kıyası bile kabul edilemez. Ayrıca bir kadın eskort gibi algılacak derecede giyniyorsa ve bundan rahatsız duyuyorsa erkek arkadaşı zaten bu ilişki hiç olmamalıydı. Sokakta rastlayabileceğimiz bir giyim tarzı varsa bunun değiştirilmek istenmesi fedakarlık değil bencilliktir. Hele ki kadın aklı başında ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilen biriyle bu bir hakarettir. Erkek için mini etekten vazgeçen kadınla kadın için konuştuğu 100 kızı 50ye düşüren erkek aynı oranda fedakarlık yapmış olacak bu düşünceye göre. Hiç özgürlükçü bir düşünce yapısı değil bu kavramlar baya karışmış.
Anlattığım şey epey yanlış anlaşılmış.) en üstten başlayayım güzel bir açıdan denklemini yapıyım giyim kuşam muhabbetinde karşı tarafı darlama ve sıkmalar olmadan dedim özellikle 100 civrı erkek arkadaşı olan bir kadın benim şu kadar erkek arkadaşım var bak şöyle böyle bende bu örneği verdim 100 kadınla konuşuyor diye sizi tanımıyorum bilmiyorum yani kızların bir çoğu benim özgürlüğüme karışılmasın ama erkeklerin yanında dişi sinek bile görmeyeyim modunda bu sefer tam olarak özgürlük bunun neresinde kalıyor anlamış değilim yani sen mini eteğini giyiceksin sevgilin tişörtünü giyip az kol kasları gözükünce trip sen erkek arkadaşların olcak ki gayet normal ama erkek arkadaşının 2 kız arkadaşı oldumu kıskançlık bunun adı tam olarak özgürlük mü bu anlayış biçimini eleştiriyorum örnek vermek gerekirse sevgilin mini den rahatsız olduğu zaman bu benim özgürlük alanım sanane mi dersin yarın bir gün bu çocukla beraber tatil gibi durumlara gittiğiniz zaman 4.5 kız bakınca ne diceksin tam olarak hocam o kolları kapatmı veya üstüne tişört giyimi bunu isteyen kızlar olduğu için zaten özgürlük tam anlamıyla yok kendinize duyulan özgürlüğü aynısını erkek tarafında yok görüyorum sitede benimle flört etmek isteyen erkek var ama sevgilim var napmam gerek diyor yani açıkcası aynı özgürlüğü erkek tarafına da verecekseniz yani benim o kadar erkek arkadaşım olduğu gibi onunda kız arkadaşları olabilir oda açıp gayette güzel kaslarını kadınlara gösterebilir veya üstteki flört örneği gibi kız ondan hoşlanmasına rağmen onunla arkadaş kalabilir diyorsanız özgürlük konusunda herhangi bir sorun yoktur zaten.
Beyefendi uzun uzun anlatayım dediğiniz yerden yine farklı bir sonuç çıkmıyor. Ayrıca olay kadın erkek olayı değildi nereden çıktı? Ben bir kadının 100 erkekle konuşmasını savunacak biri gibi mi duruyorum da bana karşı argüman geliştiriyorsunuz? Tabii ki öyle bir şey yapan bir kadının da kıskançlık yapmaya hakkı yoktur ne alaka? Ama sizin söylediğiniz şey özgürlükçü düşünceye teğet bile geçmiyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Kadın ya da erkek birinin kıyafetine, yaşayış tarzına karışma haddine sahip değildir. Rahatsız oluyorsa ayrılabilir. Bunu karşısındakine dile getirip karşısındaki de kabul edip onun istediği gibi giyniyorsa kendine saygısı yoktur kadın erkek fark etmiyor. Ha kendine saygısı olmayan, başkasının aklını kendi aklından üste koyan biriyle beraber olmaktan mutlu olan insana lafım yok. Bu arada benim örneklerim makul derece davranış gösterenler ve ne yaptığının farkında olanlar için. Aşırı davranış gösterenlerle dediğim gibi baştan ilişkiye girmek zaten hatadır. Onun dışında ilişkide saygı içinde fikir alışverişi tabii ki yapılabilir sağlıklı ilişki böyle olmalıdır.
Ben şahsen bana bunkadar çok mudahele eden birniliski istemem ben hangi saçla mutluysam o saçı kullanmak isterim ne tarz kıyafetten rahatsam onu giymek isterim sonsuza kadar bu durum sürmez bir yerde patlak verir
Bir de bir insanı sevmek demek kendinden fedakarlık yapmak kendini değiştirmek demek değil sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen insan sizi üzer çünkü kendiniz gibi olamadığımız her an rahatsız olursunuz mutsuz olursunuz önce kendinizi sevin
Aşk zaten böyle bir şeydir. Kafandaki ideali bir kişiye yüklersin, gerçeklerini görmezsin sonra bir gün gözün açılınca bu kim ya dersin. Çünkü kafandaki kişi o kişi değil.
Bu görseldeki kişi de aynı durumu yaşıyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu pek aynı değil gibi. Daha öncesinde sevgili olduğu ya da takıntılı olduğu birini hala unutamamış ve şu an hayatındaki insana onu uygulamaya çalışıyor gibi