Kesinlikle öyle bir durum yok. kendime ve arkadaşlarıma dayanarak söylüyorum:her insanda ne kadar ego varsa bizde de o kadar.
Ne kadar fazla kişiyi bilgilendirdiysem o kadar mutlu bana :)
Tıp okuyan çok zeki olacak diye bir şey yok bence. Tam tersi, bu üniversite giriş sınavıymış, kpssymiş falan filan, o tür sınavlarda üstün başarı gösteren insanların beyni sadece sınav sistemine uygun çalışıyor ve kısıtlı düşünüyorlar. Ben kpssye çalıştığım dönemde, düşünme biçimim de değişmişti ve bundan hoşlanmadığım için sınaca çalışmayı bırakmıştım :) Kısacası sınav sisteminde başarılı olmak zeki olduğunu kanıtlamaz. Tıp, çok fazla teorik düşünme ve yaratıcılık gerektirecek bir alan da değil bence. Dışarıdan bakan biri olarak şöyle düşünüyorum, derslerde öğreniyorlar ama arge yapmıyorlar, sadece ezber ve gereken pratikleri yapıyorlar. Ama biyoloji okuyan birisi bir sürü deney, araştırma falan yapıyor. Benim kuzenim biyoloji okuyor ordan biliyorum. Hangi üniversitede okuduğun da önemli. Okulunda çok imkan varsa kendini daha çok geliştirebiliyorsun. Geçen de tıp okuyan bir kızla biraz sohbet ettim trende gelirkeni, o başlatmıştı :) Kız bana iki dakkada bütün hayatını anlattı. Yok söylemesi ayıpmış ama jinekolog olacakmış, istanbula da sevgilisi için geliyormuş, elazığlıymış da söyleymiş böyleymiş. Ben bir yabancıyım sonuçta. Bence iki dakkada bütün hayatını bir yabancıya anlatan bir kız zeki falan olamaz, benim gözüme manyakmış gibi geldi. Herkes aynı olamaz tabi ama iki örnek verdim sadece. Bir de tıp okuyan kızlarda müthiş ego oluyormuş erkeklerin söylediğine göre :) Bu da hep küçüklükten gelen toplum baskılarından kaynaklanıyor. Toplum hep doktorların, avukatların dünyayı kurtardığını sanıyor ve çocuklarına bunu aşılıyor :) Tiyatrocular, turizmciler, tasarımcılar hiç bir işe yaramıyorlar ne de olsa :) Tabi ki tıp okuyanların egosunun bu kadar yüksek olması normal.
Kuyruk acısı bu kadar da olmaz ya :D
Problem uzun cevap yazmış olmam ve senin bunu okuma zahmetine girmemiş olmansa, bütün sorularda düşüncelerimi uzun uzun belirtmekten hoşlanıyorum. Profilmden bakabilirsin gizli ;)
Biz seninle bir kere daha tartışmıştık galiba :)
Uzun cevap konusundan kıllandım, o zaman da sen gizliydin.
Ayrıca tamamını okudum ama ben o kadar açıklama yapma gereği duymadım. açıklamam güncellemede :)
Eğer o kişi gizlyse ben olduğumdan nasıl bu kadar eminsin? Ben çok fazla gizli kullanıcı olarak takılmıyorum :) Hem de şu an tartışmıyoruz bence. Ben yapıcı sohbetleri, fikir alış verişlerini tartışma olarak görüyorum. Şu an yapıcı bir sohbet ettiğimiz yok. Fikrini belirten benim sadece, bana saldıran sen :) Güncelleme yapmışsan açıklama yapma gereği duymuşsun işte. Bakıyım neymiş :)
Güncellemeni okudum, sende ego olmayabilir. Benim çok fazla tıp okuan tanıdığım falan yok. O yüzden bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bence sen egoist değilsen bile kendini bir sınıfta görmemelisin. Tıp okuyup egoist olan insan da var ya da ne okuduğu önemli değil belki. Ama sen biz tıpçılar, egoist değiliz diyorsun, ben egoist değilim demiyorsun sadece. Bu da kendini sınıflandırdığını gösterir. Sınıflandırmamalısın ve kalıplara girmemelisin. Sadece birey ol. Öylesi daha iyi. Bir şeylerin parçası olmak zorunda değilsin.
Saldırdığım falan yok bişey mi içtin sen? asıl sen bu "Tabi ki tıp okuyanların egosunun bu kadar yüksek olması normal." cümlenle bütün tıpçıları zan altında bırakmışsın.
Gizlilik durumunda ise cümlenin sonundaki galiba sözü sana birşey ifade etmedi sanırım. :)
Güncellememi okursan ne mutlu bana :)
Ben sınıflandırma yapmadım. her insanda ego ne kadar varsa tıpçılarda da o kadar olur dedim. Önce anla sonra açıkla.
1. yorumun bir saldırıydı. Beni tanımıyorsun. Ne iş yapıyorum, okuyor muyum, okuyorsam ne okuyorum bilmiyorsun. Ama hakkımda böyle bir yorum yapabiliyorsun. Bu bir saldırıydı. Şimdi bir şey mi içtin sen demen bile bir saldırı, sözlerine dikkat etmelisin. Hep böyle dikkatsiz yorumlar yapıyorsan işin var seni daha bu hayatta insanlarla :) "Tabi ki" diye başlayan cümlemde öyle bir şey yazmış olmamda, ondan önceki cümlelerime dayanıyorum. Okursan anlarsın. Doktor olacağın için iyi bir analiz yeteneğin vardır diye düşünüyorum. O yüzden nedenini falan anlamışsındır neden öyle yazdığımın diye umuyorum. Ayrıca asıl sen anlamamışsın. Cümlelerimi iyi oku. Neden kendini sınıflandırdığını düşündüğümü de ondan önceki cümlelerimde yazmıştım. Neyse seninle daha fazla tartışacağımı sanmıyorum çünkü yazdıklarımı iyice analiz etmeden cevaplıyorsun. Bu öfkedir. Burada ise en gereksiz şey öfke zaten. Kendini sınıflandırmıyorsan ne mutlu sana :) Hoşçakal.
Hoşçakal :)
Bekar kaliyor iyi bolum okuyan kizlar ne kadar güzel olursa olsun :D
Şıklarda düşüncemi ifade eden bir seçenek yok maalesef. Tıpçı kızlar iyidir gerçekten, üniversitede sevgilim de arkadaşlıklarım da oldu, gayet sosyal, güzel insanlar. İçlerinde ego problemi olanlar yüzünden tamamını karalayamam :)
bir erkek ona bakmaz zekiliğini dikakte alırdı öncelik kızı yönetip yönetemesinde yani şöle davulda tokmakta erkeğin elinde olcak. Bazı konularda tokmak kızın eline verilebilir. Kıza bağlı bir durum
Cevap
27Cevap
hiç biri değil inektir sürekli ders çalışır onun tribiyle ugrasamam ayrıca bana bakmayacak kız daha anasının karnından dogmadı tıp okumayla güzel olunmuyor kezbancıgım
bir kız için okuduğu bölüm yüzünden bir egosu varsa bu tamamen onun karaktersizliği. çok parası olması, veya başka bir özelliği yüzünden götü kalkıklık insan olan tıp okuyan kız arkadaşlarım oldu aslında çok zevklidir. :)
Ben kaportacida calustim 2ay ciraklik yaptim tampon kalkiksa indiririm sorun olmaz
zeki olduklarını düşünmüyorum egoları varsa nasıl doktor olacaklar maddenin tabiatına aykırı hatta çoğu bakımsızdır bile ders çalışmaktan kafayı sıyırmaları an meselesi çünkü
abi normal bir kadın işte. Ego muhabbetine gelince , tıpla alakalı bir durum değil. Kadınlarımızın çoğu biraz o güzel olsun , egoistlik bir yerlerden barındırıyorlar. Not: hepsi demedim
ben saygı duyarım ve tıp okuyan kız arkadaşımın olmasını çok isterdim ego mego boş bunlar neticede onlarda normal öğrenci sonuçta..
Egosu yüksek değilse çok samimi arkadaş olup tartışır takılır eğlenirdik.
Biraz zeki olsun yahu beni çok yormasin :D
Zeki kız candir dedim zaten ;)
B şıkkı ve dolayısı ile D şıkkı. Bakmazsa da bakmasın bana ne onun kariyerinden.
benle işleri olmaz bende yanaşmam gitsinler doktorlar mühendislerden bulsunlar ya da ailesi razı olcak sanki
Zeki kız candır bir tıp doktoru ile evlenmek istiyorum ben
Lego ile oynayan cocuk gibidir seni iki kere sokup takabilir o yuzden sevrtim saygi duyarim :)
Dandik bölüm ama çok tamponları kalkıklar yani selam verilmez
mesleğine göre kadınlara zeka testi uygulamıyorum kuzum. iç ve dış güzelliğini beğenirsem olur bu iş.
Benim anlamadığım tıp okuyunca ne oluyor onlar insan değil mi
Tıpçı kız yıpranmış kız demektir. Benim dr arkadaşlarımın hiçbiri Tıpçı kızla evlenmedi
Tıplarini beenmiyorum. dd I
Evlenmeye vakti olmayan kizdir
bir bakış açım yok biraz egolular.
Egoyla zekayla ne alakasi var
75º lik açıyla bakıyorum
hayatları iş güç olup egolu olurlar halıyle
Zeki kiz her zaman iydir ama bana bakmazlar
zekidirler zeki kızda her zaman iyidir
Tıp okuyanların egosu mu oluyor :Ddf
sizin egonuz bizlere göre biraz fazla :D
egosunu çekemem
aa kanka yapma ^_^
aa bende tıp okuyom ama kanka ben egoistmiyim ama:d
:D:D o açıdan bakarsak haklı olabilisin ama ego konusu dediğim gibi.
tıp tıp tıp kanka:d
bir daha :D
Haha :d
Bana da gelsin sevaplar :D
Evliliğinize vesile oldum ya :)
Ya ben de ne kadar sevinmiştim :D
O benim kankam sadece hakkımızda böyle düşünmesin istedim bu sebeple yazdım.:D
Ilgi duymuyorum
Bulursam kaçırmam
Bana bakmaz :/
egosunu çekemem
Bana bakmaz :)