Eşim, ailesiyle olan tüm tartışmalarda aradan çekiliyor. Nasıl araya sokarım?

İlişkimizin en başından beri eşimin annesiyle sorunlarım var. Çok büyük sorunlar değil fakat yine de can sıkan gelin-kaynana tiplemeleri. Daha evleneli 1 ay oldu ama ilişkimizin başından beri eşim her annesiyle olan kavgamda beni karıştırmayın siz halledin aranızda diyor. Bende haksızlığa karşı gelemeyen birisi olduğum için annesiyle olan her tartışmada ben konuşuyorum eşimin yerine. O benim hakkımı savunmazsa ben savunurum diyorum. Çok büyük sorunlar olduğu zaman yine biraz da olsa beni savunuyor ailesine karşı ama yine yumuşak bir şekilde. Benim ondan istediğim sert bir dille uyarması, çünkü her konuda bu şekilde yumuşak “annecim annecim” ağzıyla savunursa annesi bundan feyz alip zaten oğlum bişe demiyo mantığıyla yapmaya devam ediyor. Ben özgürlükçü birisi olarak büyüdüm kimseye karşı kendimi asla ezdirmem bu kim olursa olsun. Ama eşim ne olursa olsun kavgada tartışmada hep kenara çekilip konuyu kapatmaya calisiyor bana iyi yapmışsın diyor. Ama kendisinin konuşması gereken yerde ben konuşuyorum hep. Bunun böyle olmasini istemiyorum. Ona bunu her söylediğimde yok yere sorun çıkaran birisi oluyorum. Ben ne yapmaliyim ki eşim artık ailesine karşı olan tartışmamda ailesine karşı konuşsun?
Eşim, ailesiyle olan tüm tartışmalarda aradan çekiliyor. Nasıl araya sokarım?