Eşimin ailesiyle bitmeyen gerilim, kayınvalide ve görümceyle mesafeyi nasıl korurum?

Arkadaşlar 3 yıllık evliyim 1 yaşında kızım var.

özdt geçicem, eşimin ailesi eski kafa oyuzden pek anlaşamadık baştan beri gereksiz çok huzursuz şeyler oldu ama öyle büyük kavgalar olmadı, pasif agresif davranışlar. Bi görumve var 44 yaşında kaç tane çocuğu var kayinvalidrui o yönetir herkesi kendi çıkarlarına oynatmaya çalışır neyse baştan beri böyle bi kıskançlık cekememezlik serdim hep herseye mutlaka bi bakiyosun pasif soğuk bi bakiyosun canim cicim böyle olduğu içinde mesafeli kaldim. Mesela kvyi çok atamıyorum peşlerinden koşmuyorum diye beni befenmiyolar. Eşim hep takma vs derdinde oda ailesine çok düşkün değil ztn sadece eşim beni daha çok korusun isterdin zamanında.
Hamileylen oturulup konuşuldu baya agir oldu ama tüm yapilip esenleri yüzüne söulrdim. Sonra çocuk geldi işte herkes biraz daha iyi olmaya başlar gibi oldu ama yine uzak durdum çünkü bu sefer benim bebekle olan sinitlarima mudahele etmeye basladilar.

2 yıl önce bi elti geldi oda 44 yaşında onlarda çok görüşmüyorum ama aram iyi, görümce beni onla kıskandırmak için türlü türlü davranışlarda bulundu. Hatta onun cocuklarini öz olmayan yegenlerini üstün tutar.

Kizimda zaten bebekliginden beri halasın kucagini asla sevmedi hissediyotmu ne bozuluyor ama yine köyü yine kötü bir insan. İyi olmaya calisiyorum ama mesafeli sekilde. En son 2-3 seder ben yazdım nasılsin vs diye. Ve yılbaşında toplandılar bize sormadılar bile. Esime dedim oda biz uzun durmuyoruz cocuktan dolayi ztn eve 19 da geliyoruz belki o saate toplandılar falan dedi ama yinede hoş olmadı benim için baskalarindan duymak. Ztn koşa koşa gitmezdim. Hala zaten beni sevemediğini falan hissediyorum karşılıklı zaten okadar kötulukten sonra ama eşim için iyi olmaya calisiyorum. Bundan sonra nasıl bi yol almak gerekir? Gelin olarak ne yapsam

nasil olsa boşa :)))

Eşimin ailesiyle bitmeyen gerilim, kayınvalide ve görümceyle mesafeyi nasıl korurum?
Cevapla