@canerozkum teşekkür ederim 🤍✨
İkili ilişkilerde aşk mı baskın sizler için, sevgi mi?
@canerozkum teşekkür ederim 🤍✨
Sadece sevgi duyduğunuz biri, partneriniz olabilir mi?
Ben şahsen böyle ilişkilerde Aşkın olduğuna inanmıyorum benim için sevgi ve saygı her şeyden önemlidir herkesin ağzında günümüzde bir aşk kelimesidir gidiyor aşk aşk yani nedir bu aşk neyin aşkı önceden insanlar mesela eski insanlar dinine düşkün evliya olan insanlar Allah aşkı Allah için yaşama böyle sevgiler duyarmış ve gerçekten kendini Allah'a duyarak hareket edermiş ama şimdi günümüzde her insanın ağzında bir aşık oldum bir seviyorum kelimesi samimi değil o yüzden benim için sevgi sadakat ve saygı her şeyden önce geldiğini düşünüyorum.
💫💫
Buldum seni
Zaten burdayım hep
Ben yoktum ama bulamadım
Bihteerr yazsan çıkar büyük ihtimalle adıma sorular açılmıştı önceden ordan bulabilirsin.
Neyse buldum takibindeyim
Sanırım her yaşta aşk başka olsa gerek.
İnsan gençliğinde hiç düşünmeden karşı tarafa aşık olabilir. Ama yaş ilerledikçe insan ilk önce güvenebileceği bir insana bağlı kalmayı ve sonra emin olduktan sonra gerçek gönül kapılarını o zaman karşı tarafa açıyor.
Aşk yolun ilk adımıdır, ilk kez karşı tarafa bir bebek gibi emekleyerek yürümektir. Onu incitmeden, onu üzmeden, onu her şeyden sakınarak yürümektir bu yolda. Aşk ilk boyuttur. Ona sunulan bir bardakta ki ab-ı hâyâttır. Erenler der ya; Aşk gider sevgi kalır.
İster aşk de, istersen sevgi de. Karşında ki insan sana kıymet vermiyorsa sırtında ki Ceket te beş para etmez, kalbinde sana yer ayırmadıkça...
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez...
Ne kadar doğru bir yorum yüreğinize sağlık öncelikle. Evet ben bunu öğrenmeye çalıştım olgun bir sevgiyi daha değerli buluyormuş. Diğer taraftan davranışlar çok önemli size katılıyorum kalbi olmayana bir ömür verilmez.
Estağfurullah...
Öncelikle ilişkiyi taşıyacak yürek olmalı bir insan da. Güven ve Sadâkât birbiri ile karıştırılmamalıdır. İnsan herkese güvenebilir. Karşınızdaki insan da size güven telkinin de bulunabilir. Bu size kıymet verdiğinden değil karakterinin gereğidir. Ama size bunun için asla söz veremez. Her zaman senin yanındayım sözünü de veremez. Yeri gelir sana " sen babamın oğlu değilsin ki" der. Güven çoğul bir kelimedir ve kimseye bağımlı ya da bağlı kalmaz. Sadâkât ise içe dönüktür, kişiye özeldir, kıymet tanesidir. Sadece Gönülde biter ve bir kişiye Pranga vurur ve onun bir parçası gibi onunla bir Kalbin atışları gibi birlikte var olurlar ve can bulurlar. Tek vücut olurlar.
Bir alıntı yapayım yazdığım bir yazıdan size...
Hani derler ya Gemi batarken en son Kaptan terk edermiş ya ben de tam da bundan bahsediyorum aslında. Fırtınalı bir denizde bile, O kabuslu, cehennem dolu anlarda bile insan kendi sağlığını, psikolojisini kaybetmeden, sorumluluğundaki insanların hayatta kalması için sağlıklı, stratejik kararlar alabiliyorsa. Hem gemisini hem de gemi mürettebatını kendinden çok düşünüyorsa işte o Kaptan kendini bu mesleğe adamış demektir.
İşte ilişkide de, evlilik sürecinde de bir Erkek aynen böyle bir Gemi Kaptanı gibi olmalıdır. Sadece sevmek, aşk, hoşlantı, zevklerin renklerin uyuşması yetmez. Sağlam bir irade de gereklidir. Her ne olursa olsun o evliliği kurtarmak için elinden geleni yapmak için psikolojisini kaybetmeden sağlıklı yol gösterici kararlar alabilmelidir.
Evlilikte Bir Kadın her zaman kendini huzurlu ve güvende hissetmek ister. Böyle bir Eşten Kadın her zaman memnuniyet duyar. Çünkü O Geminin Kaptanı, ne o gemiyi batırır ne de terk eder. O yüzden fırtına kopsa da batmayacağını bilir. İşte bir evlilikte Güven ve Sadâkât böyle bir şeydir.
Efsane olmuş kaleminize sağlık 💫💫💫ben de size katılıyorum. İrade çok önemli mesela iradesi zayıf olan biri rüzgar nereden eserse oraya savrulup gidecektir. Ancak kararlı bir insan ve iradesi güçlü biri iki günlük heveslere aldanmayıp sizin alacağınız bir ömür nefesiniz olacaktır.
Çok doğru...
Maalesef günümüz ilişkileri çok sığ. Özetle şunu söyleyebilirim günümüz ilişkileri için. İnsanlar o kadar rahat ki en küçük bir huzursuzlukta " olursa olur, olmaz ise sen yoluna, ben yoluma " demekten kaçınmıyor. Bu konu derinlemesine konuşsak çok satırlar dökülür kaleme. Ama durum bu ve kimse sağlıklı düşünmüyor. O yüzden erken evlilikler sağlıklı yürümüyor. Sanırım 28 yaşından sonra insanlar bir şeyin farkına varıyor.
Ben mesela ilişkilerimde baskın rol deyim. Çünkü karşımdaki insanlar bu tarz olabiliyor. İlişkiyi yöneten ben oluyorum bu durumda. Çünkü ben kararlıyım olgunca yaklaşıyorum. Her şeyin bilincinde davranarak hareket etmeye çalışıyorum. Orta yolu bulmak benim için daha pratik. Pire için yorgan yakmayı sevmem.
Ya karşına senden daha baskın birisi çıkmadı ya da sen böyle birileri ile olmak istemedin. Bu tamamen senin karakterinle alâklı bir durum. Kimisi yönetilmeyi sever kimisi de yönetmeyi. Kimisi de ilişki de istişare ile yol almayı...
Asıl Mesele Aşkı, sevgiyi örselememek, sıkmamak, bezdirmemek dâhi öldürmemektir. Seveceğim derken canını çıkartmamaktır. Niyet halisane arı-duru, pûr-i pak olmalıdır. Herkes için bir yaşam alanı bırakmak gerekir. sağlıklı kararlar almak adına.
Elbette ciddi ilişkilerde Pire için yorgan yakılmamalı. Ama şu da var ki hiç kimse de vaz geçilmez değildir. İnsan Kıymetinin bilindiği yerde olur. Tek taraflı bir ilişki de yürümez. Aynı yolu yürümediğiniz insan size ancak yük olur.
Tek taraflı ilişki elbette yürümez. Değerinin bilinmesi gerekiyor her şeyden önce. Vazgeçilmez değil önemsiz sudan sebeplerden ilişki bitirilmez demek istediğim bu. 🙂
Aşk daha baskın geliyor
Bana da öyle aşkın hissettir miş olduğu duyguyu farklı buluyorum heyecan duymak onu görünce kalp atışının değişimi. Onu önemsemek, özel hissettirmek güzel bir his.
Şair derki en ağır işçi venim 24 saat seni düşünüyorum diye.:-) onun gibi o da :)
benim*
Bir bakıma öyle 😄
Var :)
Amin 🙏😇
Rica ederim 😇
aşk aşk varsa sevgi illa vardır ama sevginin oldugu ger yerde aşk yoktur daha güçlü olması için ilk seçenek diyorum ben
Katılıyorum. Bence de öyle ✨
Cevap
51Cevap
Merhaba,
Önemi yok, hoşlandığımı severim, sevdiğime aşık olurum, aşık olduğumdan hoşlanırım! 😅
Gönüller bir olsun! 😅
farklı😄
Teşekkürler 😅
Aşk baskın olmalı benim için
Benim de düşüncem bu yönde aşkın oluşturduğu heyecanı bir başka olabiliyor.
Kesinlikle
İfade edeceklerimi doğru kelimelerle veya kelimeleri doğru kullanıp dilimin döndüğü ölçüde aktaracağım.
İkili ilişkiden kasıt partner, yahut kastedilen cinsellik diye düşüniyorum. Bilmem yanılıyor muyum?
Aşk ve sevgi için hangi anlamlar yüklenildi tahmin etmek zor. Yakın anlamlı birbirinin yerine kullanılan kelimeler de aynı zamanda.
Ali, Ayşe'yi seviyor ile Ali, Ayşe'ye aşık cümleleri arasında hangi nüansa dikkat etmemiz gerek? Aşık olunca bunu, sevince şunu diye... Diğer versus, Ali ile Ayşe kendi özellerini, cinselliklerini yaşadı... Bunu yaşatan aşk yahut sevgi mi?
Devam ediyorum: Ali, Ayşe'nin yanısıra, Fatma'yla da bunu yaşadı. Ayşe, Ali ile beraber Mehmet'i de idare ediyor ara sıra çılgınlıklar yapıyor...
Önüne gelenle bunu yapana aşık denmez, sevdi denir. Sadece özel olarak gördüğü bir kişiyle sınırlı olan bu cinselliği yaşayana gerçek seven, aşık denir.
Kavramlara yüklediğimiz anlamlar muallakta kalınca işin içinden çıkmak adına çaba gösteriyorum. Daha önce bir kaç cevapta da benzer, aynı şeyleri ifade etmişimdir. 15 yıl öncesinde de düşüncem aynı idi, şimdi de aynı.
İnsan aşık olduğu ile cinselliği yaşaması normaldir. Ya evlidir ya hazırlığındadır ya gönül nikahı vardır, beraber yaşlanacaklardır. Birbirlerine güveni tamdır. Gözler başkasına bakmaz. Cinsellik ancak böyle bir durumda yani aşkta yaşanmalıdır. Nornal olan budur.
Mertebe olarak zirvede aşk, öncesinde sevgi vardır. Bazen insanlar, aşık olmadan da birilerine ilgi duyabilir. Bu ilgi bazen cinsellikle sonuçlabilir. Sonuçta ekmek, su gibi insanların buna da ihtiyacı var. Aşktaki gibi ateşli olmasa da sonuçta bu da bir gerçeğimiz... Anornal de değil bu durum.
İnsanlar, öyle her önüne gelenle bu durumu yaşayamaz. Yaşamamalı da öyle günü birlik. Yaşayacaksa çiftler arasında sevgi olmalı, bağ olmalı arada. Seven kişi, ancsk ayrılırsa, kavuşamasalar bir başkasıyla bunu yaşayabilir. Yaşadığı kişi ile ten elektriği, uyumu oldu mu başkasına ihtiyaç yoktur, bu da aşktır, ölüm ayırana kadar da gider.
Bu yukarıdakilerden hangisini temel alıp düşüneceğiz bilmiyorum. Şairin burada ne anlatmak istediğini bilemiyorum çünkü. İzah edilirse ne ala..
Son olarak ben, konu özelinde ne düşünüyorumdan çok nasıl yaşadım bunu aktarayım. Üniversite yıllarından beri hayatımda iki kadın oldu. İlk kişi ile planlar aşk dahilindeydi. Olmadı. Sonrasında 2005'te birbirimizi tanıdığımız 2009 da evlendiğimiz yakında zamanda biten mazimiz oldu. Geleceğimiz yok mu ortada çocuk varken her şeyi silip atamazsın... Dünyanın en güzel kadını çıksa cinsellik yaşamaya çekindim, çekinirim de hala... Birlikte olduğum kişiye aşık olup, sevdim. Realite bu olunca, aşık olamayacağım, sevemeyeceğim biriyle zaten olmaz bir de ya bir an boşluğa gelir de tutulurum korkusu ile kaçtım... Kalitesi, nitelikleri olduğunu zaman zaman ifade eden, sorumluluğu olan birinin sonunu düşünmeden hareket etmesi bana göre değil.
Enerjimi, sevişmeksizin geçen anların telafisini yurtdışına yerleşinceye bırakıyorum.
İkili ilişkilerde aşk ve sevgi birbirini tamamlayan iki önemli unsurdur. Aşk, genellikle tutku, çekim ve yoğun duygularla ifade edilirken, sevgi daha derin ve kalıcı bir bağlılık anlamına gelir. Benim için aşk, başlangıçta güçlü bir çekim ve heyecan getirir, ama gerçek ve kalıcı bir ilişki için sevgi en önemli unsurdur. Sevgi, karşılıklı destek, anlayış ve güven üzerine kurulu bir temeldir ve zamanla ilişkinin derinleşmesini sağlar. Aşk bir kıvılcım yaratır, ama sevgi bu kıvılcımı sürdüren ve büyüten ateştir. Dolayısıyla, ikili ilişkilerde hem aşkın hem de sevginin önemli olduğunu düşünüyorum; aşk ilişkileri başlatır, sevgi ise onları güçlü ve kalıcı kılar.
katılıyorum , çok güzel yorum yüreğinize sağlık.🎀
Teşekkür ederim 🌸
rica ederim⭐⭐
Sevgi duyduğum biri benim sadece aşık olduğum kişi olabilir
Bence de öyle olunca daha güçlü bağ olışur. Diğer türlü çabuk vazgeçer sizden
Aşk gelip geçici kısa ve öz olan hayatın cilvesini sırtımıza yükleyip kaçan bir olgudur..
Sevgi fedakarlık emek güven sadakat saygı ister aşk gibi vefasız olamaz aşk gibi ürkek olamaz bu sebepten sevgi daha baskın olmalı ki hep güzellikler kazansın..
Aşk daha da ön plandadır benim için. Çünkü sevgi stabil ilerler. Aşkta duygular yoğundur. Yoğun tatları, duyguları severim.
Kesinlikle aşk olmalı. Başka türlüsünü ben kabul etmem, edemem. Sevgide anlaşmak vardır, saygı vardır. Güzel anlaşılır ama aşkta ki gibi yoğun olmayan duygular bana yavan gelir.
Aşk geçicidir sevgi ise tam tersi. Bir ebeveyn sevgisi, bir hayvan sevgisi, bir çocuk sevgisi, bir kitap sevgisi gibi.. İki insan arasında sevgi, güven ve saygı varsa çok sağlıklı bir ilişki kurulabilir diye düşünüyorum.
Sonsuz aşk daha cazip gelmez mi size? her aşk geçici olmaz ki yıllarca birbirine aşkla bakan çiftler de var bu bakımdan düşündürücü olabiliyor sevgi elbet güzel ancak aşkın yarattığı duyguları da ilişkide arayabiliyor insan.
Sevgi daha çok baskın gelir ben de. Bunu önceden daha çok belli eden taraftaydım. Artık ilişkim olursa gerektiği kadar sevgi gösteriyorum
Evet denge çok önemli ikili ilişkilerde. 💫
Kesinlikle katılıyorum
✨🙏
Aşkın olmadığı hiç bir sevgi kalıcı değildir. Aşk ve Sevgi iç içe geçecek, duygular birbirini tamamlayacak.
Haklı olabilirsin. Çünkü insanlar, seviyorum dediği kişiden kolayca vazgeçebiliyorlar hiç düşünmeden. Demek daha güçlü bir bağ ama ihtiyaç var aşk gibi mesela.
Bağa/*
Güzele duyulan ideaların bilgisine götüren yoldur sevgi. Aşk ise ideale duyulan arzudur.
Sence hangisi daha kıymetli?
Ben sevgi ve aşkın beraber olması tarsftarıyım. İlişkide sevgi de arzu da duyulabilmeli yerine göre. İki duygu da kıymetli. Biri olmadan diğerinin eksikliği hissedilir.
Hangisi daha baskın?
Aşk daha baskın çünkü aşka ihtiyacım olduğunu hissediyorum sevgi zaten var. Güçlü bir duygu olarak düşünüyorum aşkı iki kişiyi birbirine görünmez iplerle bağlayan bir ip gibi.
Sevilmeyimi arzuluyorsun daha çok sevmeyi mi?
Ben hem mutlu olmak hem mutlu etmek taraftarıyım. Sadece sevilmek istemeyi düşünmek bencilce bir tutum olur karşımızdaki kişiye sevgiyi hissetirmeliyiz aynı zamanda.
Hangisi daha baskin, yorum yap demedim.
Aşk. 🙂
Aşk baskın da, aşkı baskınmış gibi gösterenlerin oyuncağı oluyor ve kullanılıp atılıyorsunuz. Asıl mesele bu!
Herkes kullanmaz bu duyguları ancak kullanan da olmuyor değil. Sevgi ve aşkla başkalaşım gösterenler özünde samimi ve karakterli değil içten pazarlıkçıdır.
Sevgi fazlası ile yeterli. Evlendiği kişiye aşık olmalı insan ve karşısındaki kişi de böyle düşünmeliki ölümsüz olsun aşk.
Aşık olur evlenirseniz şarkı sözleri bile etkiler o aşkı ve “evlilik aşkı öldürür”.
Aşk bir yükseliş sevgi ise süregelen bir şeydir
kısmen öyle evet.
Sevgi saygı çerçevesinde olsa yeterli, çok beklenti içine girmemeli.
Doğru diyorsunuz.
3. Bir şık olsaydı keşke saygı derdim bu olmayınca maalesef diğerleri geçici oluyor...
Saygısı varsa aşkı yoksa peki ne düşünürsünüz?
Sevgi mi aşk mı saygı konusu çözüldüğünü varsayarsak hangisi baskın olur bu durumda?
Birinin aşkla bakmasını aramaz mısınız hayatınızda sadece sevgi yeterli olabiliyor mu sizce
Kız arkadaşınız uzun süreli ilişkiniz diyelim
Benim de istediğim duygu bu aslında. Aşkla bakılıp sevilmek Özel hissedilmek. Sevgi elbet önemli aşk da arar bir insan.
Yok ki 🧐herkesi düşündürmek istedim bazı konularda, da. 🙂
😄
Güzel bir duygu düşünüp özel hissettirmesi. Keşke söylese bazen bir kadın onu da duymak ister 🙂
Doğuda özellikle bu o kadar baskın ki baba sevgisinden mahrum kaldık 😐
Aynen. Öyle bir bakış açısına sahipler.
Aynen öyle.
Kafamı katıştıran konu ama kimisi başta sevip sonra aşık olabiliyor.
Ben ilk bskışta sevdim mesela 🙂
Hayır evli değilim bekarım henüz.
Evet evli olmuş olsam az çok tahmin edebilirdim.
Öyle yapmsya çalışıyorum. Yoksa her yaşadığımız tartışma çığ gibi büyüyebiliyor
Aşka biraz, daha yakınım.
Aşk belli bir büyüsü olan bir şey zamanla kayboluyor sevgi ve saygı daha önemli.
Her aşk bitmez. Kimisi var ilk anda duyduğu heyecanı onu görünce çarpan kalbini bir ömür üzerinde taşır. Saygı tabiki önemli ama aşkın verdiği o duyguyu veremez bana kalırsa.
İşte önemli olan o aşkı bulabilmek 😊
Aynen öyle 🙂
aşkın bir sonraki evresi kalıcı sevgidir. bu genelde evlilik diyarında oluyor.
Peki aşk hiç oluşmuyorsa heyecan duymuyorsanız sadece sevgiyle sınırlı kalınıyabiliyorsa düşünceniz ne olur
Saygı ben saygıya önem veririm saygı varsa sevgi de oluşuyor bende
Saygı olunca Aşk oluşabiliyor mu peki sizde?
İnşallah 🙏
Sevgi tecrübeyle kalbin birleşimi bana kalirsa. aşksa uzun süre susuz kalıp daha önce asla içmek istemeyecegin bir su markasinin damacanasini kafaya dikmek gibi mecburi, anlık hareket etmek gibi aşk yani kalıcı degil. Ama sevgi çok daha baskin ve kalıcı bana gore..
Ben varsa da aşka inanmıyorum. Sevilmeyi istiyor insan sadece sevmesi kolay
Sevilmek önemli günü birlik değil her günü kaplamalı.
Günü birlik sevilme olmuyor bence o başka bir tür
aynen.
Aşk sevginin deprem halidir
saf sevgş çok değerlidir
Hangisi daha baskın size göre
Asıl olan sevgidir….
Deprem geçici oğlan üstü bir haldir o da tadınd agüzeldir
Teşekkür ederim cevap için. 🙏
Ben size teşekkür ederim çok zarifsiniz 🍀
O güzel bakış açınız sağolun ✨
Hayır o sizin güzelliğiniz ✅
🙏🙏✨✨
"Kavuşursan aşk olmaz" derler :)
Sevgi iyidir, candır. Sevgi herkese yeter
Belki de kavuşunca da aşkı sürdüren çiftler vardır bu sadece bir sözle kalmıştır. Sevgi candır ama aşk da arıyor insan 🙂
Her ikiside önemli sevgi olmazsa aşk olmaz.
Aşk diye birsey yok sevgi diye birseyde yok sadece alışkanlık var :)
Ya varsa 🧐
Belki de siz karşılaşmadığınız için düşünceniz bu yönde.
Evet edebiyat öğretmeniyim🙂 diğer konuya gelecek olursak aşk ve alışkanlık duygusu hep karıştırılır. Onsuz yapamam demek alışkanlık. Ancak onun mutlu olmasını istemek yüzündeki bşr tebessümün sebebi olmak onu görünce kalbinin ilk günkü gibi aynı hızla çarpması. Bazen onun için ondan vazgeçebilmek. Bunu göze alabilmek aşk bence bu.
Estağfurullah🙂 her insanın bakış acısına saygım duyuyorum 🙏
Rica ederim çok teşekkür ederim 😇🙏
Sadece sevgilin olduğu ilişkiyi bir yere kadar gidiyor saygı da olmalı bence bunun için de anlayışlı olmalı özellikle tabii ki sadakat ve dürüstlük de yani hepsi bir bütün
Ciddi ilişkim bitti uzunca bir süre düşünmüyorum bu yüzden sadece f*ck buddy olarak ilişkiye açığım adana-hatay çevresi olursa iyi olur ve gizliliğe önem vermesini isterim. 23 yaşındayım fantezileri olan fanteziye açık biriyim.
Sevgilim olmadı
inşallah bir gün olur doğru zamanda.⭐
Kalbimi sevmesi, benimde kalbini sevmem baskın
Olması gereken. ✨
Günümüzdeki ilişki anlayışı bana çok ters, gördüklerimin hepsi yalancı ve sapıklar kızı erkeği aynı
Bazen ruhumuz bu zamana ait değil. O yüzden bu zamana aşina olamıyor kendi köşemizde oturup belki de anlaşılmak isteği duyuyoruzdur.
Duygularıma tercüman oldun... Uyumsuz diye bir film var ben kendimi o filmde olduğu gibi uyumsuz hissediyorum, filmde insanları gruplara bölmüşler vs. daha fazla spoiler vermeyeyim 😊 harika bir film
Biliyorum o seriyi izledim uyumsuz kuralsız çok iyi. ✨teşekkür ederim ayrıca tercüman oldumsa sadece bundan mutluluk duyarım. 🌠
Ask tabi rasilikli olan hersey guzeldir
Aynen öyle 💫
Aşk varsa var yoksa sahteliğe gerek yok
Sevgi varsa peki
Tabiki sevgi ve sadakat aşk sadece anlık bı duygu
💫💫💫
Her ikisini de kaybedeli yıllar oldu
Umarım olur sizin için 🙏
Olmasın boş ver böyle iyi tek tabanca
Bir yere kadar yalnızlık iyi oluyor sonrası için gerekiyor 🧐
Dediğin de haklı olabilirsin bi yerden sonra gerekebilir kaybedilen şeyler bende kolay geri gelmiyor
Zamanla düşünceniz değişir. Ben de öyleydim bir zamanlar.
Zor gibi bakalım nolcak
Hayırlısı olsun 🙏
Aynen.
Aşk olmadan sevgi olmaz
Kimisi de sevgi olmadan aşk olmadığını yazmış hkk
Aşk daha baskın
Bence de.
Aşk daha baskın
Ben de aynı düşüncedeyim.
Sevmek sevilmek güven
Aşk peki? 🤔
Ask eskisi kadar olmuyor bende , görüp etkilenme okuyor tabi de öyle sırılsıklam değilim
Peki birinin seni sadece sevip aşık olmaması sana olumsuz duygular hissettirir mi
Hayir sevgi dengesiz, ask dengesizlik
🤔
saygı olsun da diğerleri oluyo bi şekilde
Olmuyorsa peki ne düşünürdünüz?
Olmayan şeyin baskısı olmaz
Belki de siz doğru aşkla sevilmediğiniz için aşkın varlığını kabullenemiyorsunuzdur
Umarım sizi inandıracak biri çıkar karşınıza
Hayırlısı olsun 🙏
Bihter evin, Barkın yok mu? Hep sorular soruyorsun. 😂🤣
O dilber olmasın 😄
Anlaşabilmenize göre değişiklik gösterir.
Farklı bir yorum.
Sevgi bence daha önemli
Sevgi baskın olur sevgi aşk içerir
Sevgi bence aşk bu sıra yakınıma yaklaşmıyor
Yaklaşmış olsa yine de sevgi mi derdiniz
Yaşamayınca bilemiyorum ama sevgi olmadan aşk olmaz bence önce sevgi olmalı
Haklısınız.
Aşkın baskın olması dileğiyle
Sevgi🎈
Gerçek sevgi de önemli
Evet
Saygı
Evet çok önemli bir duygu. ✨
Aşk daha sağlıklı sanki 🙃
💫✨
aşk olmalı
Bence aşk da olmalı evet 🙂
Sevgi 🫶🏼
✨✨
✨
Çok asil anlamlı bakışlar 🔥🌹
Teşekkür ederim güzel gören gözler.
sevgi
Birinin size aşkla bakmasını sizi görünce heyecanlanmasını size özel olduğunuzu hissettirsin istemez misiniz?
3 günlük heveslerden hoşlanan birisi değilim
Ömür boyu aşkla bakan yaşlanan çiftler var aşk geçiçi değil özünde yanlış insanlarda heves , doğru insanda kalıcı bir duygudur.
Okuması bile güzelmiş, filmlerde izliyoruz tabi :))))
Gerçekte de var nerde durduğumuz önemli bence.😄
Nerede duralım? :D
Doğru durakta.
hep bir şahibe hep bir muamma, konum atmak yok, ancak falan filan, amaaaaaannnn :)) Aşk işleri boş işler işte hep böyle
Yaşayan yaşıyor genel izleyici kitlesi olmak da bize kalıyor. 🙂🙂
Elbette sevgi
Peki karşınızdski kişinin size aşkla bakmasını aramaz mısınız sadece sevgi yeterli olur heyecan duyması beni görünce nabızının hızla atması bunlar olmasa da olur der mısınız?
😂😂 bana sevgiyle bakan bir adamla beraberm zaten. Sevgi neden yetmiyor? Aşktan daha üstün daha kalıcı
Aşk neden geçiçi olarak geliyor oysaki yıllarca aynı yastığa baş koyup aşkla bakan çiftler var aşk da üstün değil mi
Çok nadir ben sevginin olgun kalıcı halini daha çok seviyorum
Biri size aşık olmadığını sadece sevdiğini söylerse tepkiniz ne olur
Aşk denen hormonal olayı çok abartıyorsunuz 😀
Bence hormonla sınırlı olmayacak kadar özel.
Peki
ikisinin karışımı
Katılıyorum her iki duygu da olmalı. Yoksa eksikliğini arıyorsunuz.
önce sevgi olmalı hissedilmeli
Üçüncü şıkı unutmuşsun 😁
O ne
Bende kalsın :)
Menfaat , dünya menfaat dünyası olmuş
Bilemem ama sevgi herşeyin anahtarıdır
Karakterlere göre değişir
Bence cinsellik
Sevgi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?