Şiddetin her türlüsünü gördüğüm kişiden boşanamıyorum. Yardım eder misiniz?

Merhaba. Senelerdir deyimi yerindeyse kağıt üzerinde evli bir kadınım. Neden öyle söylüyorum çünkü evliliğin gerektirdiği hiç bir sorumluluğu kesinlikle almayan bir eşim var. Cinsel birliktelik senede 5-10 defa anca oluyor o da benim çocuk kavgalarım nedeniyle. Çocuk sahibi olmayı düşündüm bir dönem ama aptalca fikir olduğuna karar verdim çünkü sağlıksız bir evlilikte zorlamayla olmazdı. Psikolojik şiddet her allahın günü yaşıyorum. Yok sayılıyorum, görülmüyorum, önemsenmiyorum. Derdimi anlatmak istediğimde umrunda olmuyor düzeltmiyor. Fiziksel şiddet nadirde olsa yaşadığım bir durum. Bıçak dahi çekmişliği var. Boşanmak istediğimde başlarda güzellikle sözler verip ikna etmeye çalışıyordu şimdi o çabaya bile girmiyor. Çalışmıyorum bazı sıkıntılardan ekonomik özgürlüğüm yok. Ailemin durumu iyi fakat boşanırsam ailemin yanına dönmem gerekir fakat orası burdan daha kabus. Annemle kendimi bildim bileli düşman gibiyiz. Sevmedi beni hiçbir zaman benimde öyle bir çabam artık yok. Annem varken annesizliği kabul ettim. Fakat eşim denen insanı, yaşadıklarımı bildiği halde aşırı çok seviyor annem. Aramızda ses yükselse yanındayken daha konuyu bile bilmeden eşimin yanında beni azarlıyor suçluyor. Hatta eşimin yanında bana bikaç kez vurmuşluğu var. Eşim denen insanda bunu gördükçe cesaret buluyor sanırım. Annesinin sevmediği, sahip çıkmadığı birini o neden sevsin ki. Daha anlatsam roman okur cinsinden. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Evin içi, hayatım, onun varlığı bana cehennem gibi.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ben okumamış bir kadın değilim. İki üniversite mezunuyum sadece sağlık sorunlarımdan kaynaklı çalışamıyorum şu aralar.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ben okumamış bir kadın değilim. İki üniversite mezunuyum sadece sağlık sorunlarımdan kaynaklı çalışamıyorum şu aralar.
Şiddetin her türlüsünü gördüğüm kişiden boşanamıyorum. Yardım eder misiniz?