Sadece güzel ya da yakışıklı birisi midir? Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü birisi midir? İyi niyetli karaktere sahip ve aklı başında olan birisi midir? Cesur birisi midir? Özel anlarda çılgın ve deli dolu olan birisi midir? Nedir aşk ilişkilerinde bu meşhur doğru insan tanımı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
mutlu eden insandır
Yani doğru insan, ilişkide karşısındaki mutlu eden kişidir diyorsunuz. Anlıyorum. Peki bu mutlu etme kavramını biraz açar mısınız? Doğru insan, ne ile ya da nasıl mutlu eder?
Açıklamadakilerden hiçbiri. Doğru tektir, insandan insan değişmez. Sadece bakış açısı ve fıtrat devreye girdiğinden görüşler değişir. Nedendir bilinmez herkeste bir doğru insan arayışı var. Kimse dönüp özüne bakmıyor. Ben doğru muyum da doğru insanı hak edeyim sorusunu kendine soran birini görmedim hiç. Doğru insan şudur, budur diye bir çok görüş mevcut. Doğru insan, biziz aslında. Kendimizi nasıl işte idealimdeki ben diye tanımlayabiliyorsak o doğru kişidir. Kendimize kazandırdığımız özellikler aynı zamanda aradığımız kişidir de.
Bence doğru insan sizi tam anlamıyla tamamlayan kişidir
Yani doğru insan, bir çiftin tamamlayıcısıdır diyorsunuz. Güzel mantık.
Peki doğru insan, bir yarımı nasıl tamamlar?
Bu durumu şöyle açıklayayım iki insan aynı şeyleri sevmeyebilir ve zorunda da değillerdir ancak saygı ve sevgi çerçevesinde bi uyum olmalıdır arada illa güzel yakışıklı ya da aynı şeylerden hoşlanmak değildir tabi bu durum inşallah kendimi doğru ifade edebilmişimdir
Yani karşılıklı sevgi ile karşılıklı saygı her ne olursa olsun önemlidir diyorsun. Çok doğru. O halde sana son bir sorum var:
Doğru insanların birbirini bulması için ne gerekir?
Bunu bilmek çok zor gerçekten. biraz zaman biraz kader ve biraz da çaba gerektirir ama sanırım.
O halde ben tamamlayıcı bir cevap vereyim. Seni zorlamak istemiyorum açıkçası. 🙂
"Doğru insan" tanımı bence görecelidir. Kızlar üzerinden tamamen örnek vermek gerekirse kimileri esmer ve uzun boylu erkekleri doğru kişi olarak nitelendirir. Kimileri kendi ayakları üzerinde duran, cesur ve güçlü erkeği doğru kişi olarak nitelendirir. Kimileri cool, serseri ya da gizemlilik özelliklerinden birini bile barındıran erkeği doğru kişi olarak görür. Buna daha birçok çeşitli örnek sayabilirim. Erkeklere gelince, erkekler mesela fiziği ve yüzü güzel olan kızları doğru kişi olarak görebilir, sarışın ve mavi gözlü bir kızı doğru kişi olarak görebilir, geçmişi temiz ve hiçbir erkekle daha önce yatmamış bir kızı doğru kişi olarak görebilir, hatta kimileri tamamen fiziğe göre değerlendirme yaparak o kişinin doğru kişi olduğunu düşünebilir. Örneğin kimi erkek büyük kalçalı kadın ister, kimisi büyük göğüslü ister, kimisi küçük göğüslü ve minyon tipli olanları da oldukça güzel bulur. Bu durum hep değişir. Yani anlayacağın üzere burada şöyle bir gerçek var: Farkındaysan insanların "doğru insan" dedikleri kişi hep kendi zevklerine göre şekillenen ve hayallerindeki kişi neyse onun vücut bulmuş hali olan bir birey oluyor. Dolayısıyla "doğru insan" kavramını en iyi böyle tanımlarız: Doğru insan, bir bireyin seveceği insan için kendi zevk çerçevesine göre hayalinde kurduğu tip ve kişilik özelliklerinin bir çatı altında toplanmış olduğu model bireydir. 🙂
Çok güzel bi cevap ve bakış açısı. Tatmin edici doğrusu. Haklılık payınız sonuna kadar var ve gerçekten fikrinizi sevdim.🙂
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 🙂
Oldukça fazla🙂