Adil Yıldırım: "Türkiye'de aldatılma vakası Aşk-ı Memnu dizisinden sonra arttı. Bu istatistiklerle ortaya çıkmış bir şey. 90'lı yıllarda Süper Baba gibi aile dizileri vardı. Aşk-ı Memnu çok şey değiştirdi. O diziden sonra senaryolar aile içi olaylar ve aldatmalar üzerine yazılmaya başladı, insanlar da buna alıştı. Aşk-ı Memnu dizisi Türkiye'deki aldatılmaları çok artırdı, ülkemizdeki aldatılma vakalarının artışında Aşk-ı Memnu dizisi etkili oldu. " dedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İlişki Uzmanı Adil Yıldırım, Türkiye'de aldatılmaların Aşk-ı Memnu'dan sonra arttığını söyledi! Sizce haklı mı?
Mafya da kurtlar vadisi dizisi sayesinde ortaya çıktı. Arka sokaklar dizisi yüzünden polisiye olaylar büyük oranda artış gösterdi. Sakarya fırat dizisi sayesinde de terör örgütleri yeniden faaliyetlerine hız verdi. Adam da ki mantık aynen bu. Duyduğum en saçma varsayım.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bizim s*lak türk kızları bu tür cahilce dizileri izleyip sanki oradaki entrikaları yaşayacaklarını zannedip boş boş hayaller kuruyorlar bunların yerine gidin bilimsel olarak kitaplar okuyun ilişkilerin temel amaçlarını neden nasıl ilişki kurulacağını arkadaşlık nedir? sevgililik nedir? sevgililik nasıl doğar? arkadaşlık nasıl oluşur? cinsellik arkadaşlık arasında hangi aşamalardan sonra gerçekleşir? bu gibi kavramları araştıracakları yerde gidiyorlar nerede ne kadar cahilce türk dizisi varsa ne kadar bilgisiz kültürsüz insanların sunduğu tartışma programları varsa entrika varsa onları izliyorlar ondan sonra ben evlenemeyeceğim aldatılırım erkek ona baktı buna baktı geçmişi şöyle böyle dokunma bana zekalarını eğitmiyorlar zekalarını eğitmeleri lazım olmaz böyle Avrupa da Amerika da çocuklar ne kadar çok kitap okuyorlar birbirlerinin zekalarını eğitiyorlar cinselliği öğreniyorlar evlilik gibi aptal bir düşüncenin arkasına sığınmıyorlar herkes birey herkes insan herkesin aynı hakları özgürlükleri var ilişki bittikten sonra bitiyor sen benimle yattın evleneceksin diye bir düşünce yapısı yok zekanızı eğitin bilgi kültürünüzü eğitin.
Böyle bir istatistiksel çalışma olduğunu düşünmüyorum 😄kişisel görüştür, katılmıyorum. Aldatmalar artmış olabilir ya da eskiden gizliydi şimdi daha aleni yapılıyor olabilir. Artmış ise bunun pek çok etkeni olabilir. Bu etkenlerden dizi olabilir olmayabilir. Net bir tespit yapılamaz.
Filmle ne ilgisi var acaba dışarda bile her gördüğüne bakan insanlar var o tarz insanlar eşinide kolayca aldatır zihniyeti pis olmasın yeterki. Millet çıplak geziyor dışarda kikirdek erkeği kadını dolmuş ortalık aile terbiyesi eksik kalmış benc söyle insanların.
İnternet kullanımı arttı. Bu dizi ile ilişkilendirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama p*rno sektörünün videolara girişi , CDLER , site filmlerinin yayımı kontrolsüzce hayata girdikten sonra aile yapısı değişmeye başladı. Hızlı bilgi yayılımı ve kontrolsüz oluşu ile Televizyon kanallarında bile +18 içerikler gösteriliyordu. Bu dizi yayın ve bitişi 04 Eylül 2008, Perşembe - 24 Haziran 2010, Perşembe tarihleri arası İki Tarih Arası Toplam Süre 1 Yıl 9 Ay 20 Gün. O yıl içinde Facebook (2008) / X 'Twitter ' 2011 yaygınlaşmaya başlamış.
Link Haber yayımı 23 eylül 2003 olarak geçmekte. Perde önünde bir dizi ismi atılabilir ama perde arkasında birden fazla oyunda dönmüştür o yıllardan bu yılara kadar.
Halit Ziya Uşaklıgil'i mi suçlayalım şimdi, bir yazar bir yazara bunu yapmamalı. Aşkı Memnu dizisinde bir çok öğretici unsur bulunmakta, insana dersler veriyor o dizi. İhanet taaa Halit Ziya Uşaklıgil zamanında yaşanıyordu, taaa o devirlerde, yazarın yazmış oldukları sadece hayal dünyasıyla sınırlı olamaz, kimbilir çevresinde neler gördü de, kimlerden esinlendi de yazdı? İhaneti arttıran durum o dizi değil, insanlar kapalı kapılar ardında bu dizi yayınlanmadan evvel de neler neler yapıyordu. Adil Yıldırım'ı çok seviyorum lakin katılmıyorum kendisine bu hususta ve diğer kitaplarını da almayi düşünüyorum
Adil yıldırım diyorsa vardır bir bildiği. Bana göre ise, ihanetler zaten çoktu sadece sosyal medyanin varlığı bazı şeyleri daha fazla görmemize olanak sağladı
Evet durum vahim millet bihtere yani kocasını aldatan kadına acıyor onun için lokma dağıtanlar mı mezar taşını alıp evine götürenler mi dersin her yıl ölüm yıldönümünde ananlar mı dersin kimse bihteri anlamadı acısını üzüntüsünü görmedi vs vs diye dram yapan insanlar var
Toplumumuzun maks iq seviyesi inanırım. Hayatı medya maymunlarının yaşadığı gibi zanneden saçma sapan bir toplum olduk. Baktığın zaman muhteşem yüzyıl , Alparslan, Diriliş gibi dizilerden sonra evinde kılıç kalkanı görsel olarak duvarında kullanan da kişiler var. Demek ki etkileniyor toplum.
Ben bu tarz görüşleri aşırı saçma buluyorum. Aynı şeyi tvde sansür olayı için de düşünüyorum. Ben, Parliament Sinema Kulübü filmleriyle büyüdüm. Alkol, sigara sansürü yoktu. Ama ben o filmler yüzünden alkolik veya sigara tiryakisi olmadım. Bu da bence aynı şey. Kimse, Aşk-ı Memnu izledi diye etkilenip kocasını/karısını aldatmaz. Kişinin içinde vardır o dürtü ve karaktersizlik.
Gençlere kötü örnek dizilerin bir başlangıcıydı amaçları Reyting uğruna siyasi çıkar uğruna tüm milletin ahlakını yerlebir etmekti. amaçlarına ulaştılar mı tam olarak bilemem ama göründüğü kadarıyla evet.
Peki benim anlamadığım bu dizileri izleyenler neden dizinin sonunda Bihter ile Behlül'ün hayatlarının mahvoluşunu değil de giriş ve gelişmedeki aldatma sahnelerini örnek alıyor?
O zaman cinayet , darp milletin mafya vari takılmasıda kurtlar vadisiyüzünden? Millet akrabasına bile göz koyuyor biraz saçmalamış. Eski yeşilçam yapımlar daha kötü aşkı memnu gibi kitaptan uyarlamada değil.
İnsanlar dizilerden çok etkileniyor. Sadece dizi de değil haberler bile böyle. Üstelik bazı sahnlerin insanların psikolojisini nasıl bozduğu kanıtlanmış bir şey. Bu yüzden haksız değil yani.
Bu tarz dizilerin toplum yapısını bozduğunu düşünüyorum. Aşk adı altında her türlü iğrençliği yapabileceğini düşünüyorlar insanlar. Hani diyorlar ya aşk her şeyi affeder diye buna inanmıyorum
Haklı bihter kah. pesini seven o kadar çok kadın var ki erkekler zaten her zaman aldatıyordu ama kadınlar da aldatma artışı bu diziden sonra oldu yani kısmen katılıyorum
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Anketler > İlişki Uzmanı Adil Yıldırım, Türkiye'de aldatılmaların Aşk-ı Memnu'dan sonra arttığını söyledi! Sizce haklı mı?