Yaşamak için geç mi kaldım?

31 yaşına gelmiş bulunmaktayım. Evlilik için geç kaldığımı düşünüyorum, çevremdeki yaşıtlarımın koca koca çocukları oldu, elimde büyüyen yiğenlerim evlenmeye başladı. Ben bir kendime bir çevreme bakıyorum. Geç kaldığımı biliyorum ama yapmam gerekenlerde var. şu an kendimi bir evliliğe zihnen hazır hissetmiyorum. Sürekli kavgalı tartışmalı bir ailede büyüdüğüm, tek başıma yaşamaya hayli uzun zaman önce başladığım için tuhaf geliyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıp hukuk kazanmak gibi hedefim var. Gece gündüz onun için çabalıyorum. Gerçi mesleğim var memurum ama istediğim hayat bu değil. Şayet evleneceksemde hani herşeyim tastamam olması gibi sidüşüncem var. İyi bir meslek, iyi bir kariyer ister istemez şart. Acaba geçmi kaldım hayata? Ne biliyim sizce bu yapmaya çalıştığım saçmamı. Ailemde dahil, akrabalarımda dahil herkes boşuna uğraşıyorsun va dedikçe demoralize oluyorum. Lakim hani elimden geleni yapmadanda kabullenesim yok. mücadele ettim onca yı, hep bir şeyleri başarmak için tek başıma çabaladım. Bilmiyorum öyle işte

Yaşamak için geç mi kaldım?