Annem ona şiddet uygulayan babamdan niye boşanmıyor?

Annemle babam 20 yıldır dini nikahlı evli. Babamın bize yaşarmadık acı, çektirmesini zulüm kalmadı. Bizi gece geve kapı dışarı mı atmadı, annemin üzerine çaydanlık mı atmadı, annemin telefonunu üstüne atarak mı kırmadı, ablamı okulundan mı almadı, hepimizi hem düzdü hem sövdü. Bir gün olsun ondan iyi bir şey görmedik. E haliyle ablamda bende ondan nefret ederek büyüdük. Annem hiçbir zaman boşanmadı. Hep “bıktım bu adamdan en kısa zamanda boşanacağım ıvır zıvır” diye söylenirdi. Ben de hep kanardım saf gibi. Bizim yanımızda o adama hep nefret içerikli sözler savururdu. Hep bu sefer son, artık onunla yollarımı keseceğim derdi. Dün de kavga etmişlerdi. Dedim sen bu adamdan boşanmayacak mısın? Niye boşayayım kocamı seviyorum dedi. Öyle bir miden bulandı ki anlatamam. Adam anneme şiddet uyguladı (artık yaşlı olduğu için daha çok küfür ediyor), annemin namusuna laf etti, psikolojisini bozdu. Annem neyinden hoşlanıyor? Nesini seviyor? Niye boşanmıyor ya aklım almıyor. Bize maddi manevi hiçbir yararı da yok. Yakışıklı desen değil, zengin desen değil, karakter desen yok. Niye hala boşanmıyor? Mirasta da payı yok. En son cidden dayanamadım dedim ki “sen bundan sonra başına gelen her şeyi hakkediyorsun”. Cidden anlık sinirle söyledim ama sonra pişman oldum. Niye ya?

Annem ona şiddet uygulayan babamdan niye boşanmıyor?