Bu feministlerin erkek düşmanlığı neden acaba. Koca bulamadıkları için.
Mesela bir feminist derneğine kıvanç Tatlıtuğ gitse içlerinden birine çıkma teklif etse red mi edecekler?
Bu feministlerin erkek düşmanlığı neden acaba. Koca bulamadıkları için.
Mesela bir feminist derneğine kıvanç Tatlıtuğ gitse içlerinden birine çıkma teklif etse red mi edecekler?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Feminizmin amacı kadınların sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik olarak erkeklerle eşit olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, feminizm erkek düşmanlığı ile aynı şey değildir. Feminizm, erkeklerin haklarını da savunur. Kadınların erkek düşmanlığı göstermesinin çeşitli nedenleri olabilir. Bu nedenlerden bazıları şunlardır: Kişisel deneyimler: Kadınların erkekler tarafından şiddete, tacize veya ayrımcılığa maruz kalması, onlara karşı olumsuz duygular beslemelerine neden olabilir. Toplumsal baskılar: Toplumsal cinsiyet rolleri, kadınlara erkeklerden daha az güç ve saygınlık verilmesine neden olabilir. Bu da kadınlarda erkeklere karşı öfke ve kızgınlık duygularına yol açabilir. Medya ve popüler kültür: Medya ve popüler kültür, erkekleri kadınlara göre daha üstün ve güçlü olarak tasvir edebilir. Bu da kadınlarda erkeklere karşı güvensizlik ve yetersizlik duygularına neden olabilir. Feministlerin erkek düşmanlığı gösterdiğine dair iddialar, genellikle bu iddiaları destekleyen herhangi bir kanıt olmadan yapılır. Bu iddialar genellikle, kadınların erkek düşmanlığı göstermesinin tek nedeninin erkeklerle başarılı bir ilişki kuramamaları olduğu şeklindeki önyargıya dayanmaktadır. Ancak, yapılan araştırmalar, kadınların erkek düşmanlığı göstermesinin çeşitli nedenleri olabileceğini göstermektedir. Bu nedenler arasında kişisel deneyimler, toplumsal baskılar ve medya ve popüler kültür yer almaktadır. Kadınların erkek düşmanlığı göstermesi, kabul edilemez bir davranıştır. Ancak, bu davranışın nedenlerini anlamak, onunla mücadele etmek için önemli bir adımdır.
Bununla ilgili detaylı olarak bilgi sahibi değilim henüz bir şey okumadım ama bazı kadınlar feminist olmayla feministin arasında fark olduğunu söylüyor ve bu durumu bazı kadınların filmini izleme adı altında kullanarak erkek düşmanlığı yaptığını aslında buradaki feminizmin erkek düşmanlığı değil hakkını savunmak olduğunu söylüyorlar Ben de en son söyleyene katılıyorum yani bazı lezbiyen olan kişiler ya da cinsel yönelim kadınlara yönelik olan kişiler kendi cinselliğine yönlerini ön plana çıkarmak için kadınları kullanıyor hani şimdi kadına şiddet gösterilerine baktığınız zaman hep böyle feminiz geçinen ama lezbiyen olan tipleri görürsünüz ellerinde gökkuşağı bayrakları ile ön plana çıkarlar işte aslında onların amacı kadınlar savunmak değil kendi cinsel kimliklerini ön plana çıkarmak
Feminazi oluyor onlar. Feminist insanlar mesela erkek gece dışarı çıkarken laf edilmiyorsa kadın çıkınca da laf edilmemeli diye düşünüyor. Erkek şort giydiğinde normalse kadının giymesi de normal görülmesi gerektiğini söylüyor.
Benim gördüklerim hep erkek düşmanı
Ben feministim ama gidipte erkekler kapatılsın tarzı düşünmüyorum bizim tepkimiz kadına şiddette bulunan tipler
Şiddette bende karşıyım.
Bizde ona tepki gösteriyoruz o diğer dediğin tipler feminazi oluyor. Yani saygılı, kadına şiddette bulunmayan birine de kapatılsın tarzı şeyler denmesi feministlige ters. Erkek Feministlerde oluyor
Bizimkiler her şeyi yanlış anladığı gibi
Feminizmide yanlış anlamışlar.
Kadın erkek fark etmez her şeyi yanlış anlayıp yanlış uyguluyoruz. Tıpkı laikliği yanlış anlayıp yanlış uygulayan tayfa gibi