Evlenince evden kaçmayı planlıyorum, beni neler bekliyor?

Evlendikten sonra evden kaçmak, ciddi sonuçları olan bir karardır. Bu kararınızın sonuçlarını iyice düşünmeli ve buna hazır olmalısınız.
Evden kaçmanın sizi bekleyen bazı olasılıklar şunlardır:
Ailenizle ilişkiniz bozulabilir. Evden kaçmanız, ailenizle olan ilişkinizi ciddi şekilde zedeleyebilir. Bu, onların size olan güvenini kaybetmelerine ve sizi artık kabul etmemeye yol açabilir.
Maddi zorluklar yaşayabilirsiniz. Evden kaçtıktan sonra, kendi geçiminizi sağlamak zorunda kalacaksınız. Bu, iş bulmak, ev kiralamak ve faturaları ödemek gibi zorlukları da beraberinde getirebilir.
Psikolojik sorunlar yaşayabilirsiniz. Evden kaçmak, büyük bir stres ve travma kaynağı olabilir. Bu durum, depresyon, kaygı gibi psikolojik sorunlara yol açabilir.
Evden kaçmak, hayatınızda radikal bir değişiklik yapma kararıdır. Bu kararı vermeden önce, tüm olasılıkları göz önünde bulundurmalı ve buna hazır olmalısınız.
İşte evden kaçmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
Neden evden kaçmak istediğinizi iyice düşünün. Evden kaçmak için geçerli bir sebebiniz olduğundan emin olun.
Evden kaçtıktan sonra ne yapacağınızı planlayın. Nerede yaşayacağınızı, iş bulacağınızı ve maddi olarak nasıl geçineceğinizi düşünün.
Ailenizle konuşmayı deneyin. Evden kaçmadan önce ailenizle konuşmayı deneyin. Onlara neden böyle bir karar aldığınızı anlatın ve onlardan destek isteyin.
Güvendiğiniz bir arkadaşınızla veya akrabanızla konuşun. Evden kaçmadan önce güvendiğiniz bir arkadaşınızla veya akrabanızla konuşun. Onlardan destek ve tavsiye alın.
Evden kaçmak, sizin için doğru bir karar olup olmadığına karar verirken, tüm bu noktaları göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Öncelikle kaçmak sorun değil kaçınca yapacakların önemli birikim yoksa ve kaçacağın sana evini açan biri vs işin zor bulunma konusu en kolay kısım bulamazlar reşit isen
Ailemin vereceği altınları alacam yanıma onları bozdurup ev tutarım
Okumadım maallesef ortaokul mezunuyum
Ne iş olsa yaparım
Ailem bana hediye olarak ne verecek bilmiyorum.
Tam altın verilir kolye takılır bide çiçek verilir
Canım benim yaşadıkların için çok üzgünüm, umarım her şey yoluna girer ve mutlu olursun. Gerçekten çok duygulandım çaresiz kalmana😢 ama yorumlara baktım da Trabzon'da biri var demişsin sakın ha sakın böyle hemen güvenip gitme. Heleki internet üzerinden tanıştığın birine asla güvenme, kim olduğu belli olmaz. Bi de altınlarla gidicem diyosun çok dikkat et
Cevap
8Cevap
o kadar kızıyorumki böyle ailelere, gencecik kızları soktukları duruma bak. kaçsan nereye gideceksin ne yapacaksın?
Trabzon'a kaçmayı düşünüyorum ailemin vereceği altınları alırım yanıma bende bilmiyorum ama bu durumdan artık kurtulmak istiyorum evlenmek istemiyorum
neden trabzon
orada biri var 3 yıldır tanışıyoruz benide çok seviyor bana yardım edecek elimden tutucak kimse sana burada zarar veremez diyor
anladım
@Yüsraacim onunla kalsa iyi, hadi evlendiler diyelim. ömür boyu yüzüne vururlar kaçarak geldin isteyerek geldin diye. karadenizli kaynanalar da hiç çekilmez
Islamcilik ta 6. 9. ya da 11 yasindaki kizlari evlendiroyorlar
@Murat_murim konuyla alakası ne?
Ne yapiyorsun
Ablacım kaçma, daha kötü olabilir. Ama istemediğin kişiyle evlenme de. Ailene izah ettin mi istemiyorum diye? Nişanlına söyledin mi seni istemiyorum sevmiyorum diye? Gurursuz biri mi ki kendisini sevmeyen biriyle evlenecek? Trabzon’daki kişi de güvenilir değildir sakın güvenme. Aileni ikna etmeye çalış ben kendi ayaklarımın üzerinde durucam diye
Zorla güzellik olmaz, devletin kadın sığınma evlerine git
Yardım al.. evlenme yazık karşıdaki insana da haksızlık
nikah olmadan nasıl evleneceksin, nasıl anneme gidiyorum diyeceksin ki evlenmeden
Evlen belki iyi biridir sonradan seversin kaçsan daha kötü şeyler olacak
Bir kişiden kaçarken bin kişinin kucağına düşersin sakın gidecek yerin yoksa kaçma derim.
Ne alaka ya kız kötü şeyler yaşıyor motive edecek yerde dediğinize bakın ayıp ya
Evleneceğin kişi belki anlayışlı birisidir. Karşına alıp evlenmek istemediğini söyle. İyi biriyse, kendisiyle evlenmek istemeyen kızla evlenmek istemez.
Evlen kurtul yani
Evlenip kurtulacağını nereden bileceğiz. Belki daha beterini yaşatacak kıza. Yağmurdan kaçıp doluya yakalanmasın.
Evlenmekmi istiyorsun
Haklisin evet
Kadın sığınma evine gidebilirsin bilgilerini ailenle bile paylaşmazlar. İstemiyorsan evlenmeden yapmalısın bu işi sonuçta evleneceğin adamında bi gururu var. Kendi hayatının ipini eline al
Nişanlın olacak kişiye açıkça söylesen sevmediğini anlar mı
Söyledim zaten bende babama karşı çıkmamdedi
Peki neyine sevmiyorsun çocuğun ahlak mı tip mi işini mi
Tanımadıgın insanlara fazla güvenme bence kötü niyetli olanlar olabilir:]
Yok ben zaten kendi işimi kendim halledicem
Tecrubelisin
Evlenmeden kaçman daha mantıklı değil mi?
Allah yardımcın olsun
dumdüz kaşar olursun kaçma
sen bi 155 i ara kadin siginmada seni korurlar
Kadın sığınma evine git
Polise başvur gelip seni alırlar
Dedem çok güçlü çok tanındık biri polis olmaz
Polise sığın kimse bir şey yapamaz eğer polisi istemiyorsan jandarmaya git asker herşeyin üstesinden gelir merak etme
ilk günden kaçma
Doğulu musun
trolüne sohuyum
yaşa ve gör
En İyi Cevap