Nişanlım bedelli askerlik parasını ödememi istedi, ödemek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Benden para istedi kendisinin biraz birikmisi varmış ama eksik kaliyormus. Ve eksik kalmasi da oyle 5-10 bin lira degil. Baya bir eksik. Yani kendinden cok ben tamamlarsam ancak denklesiyor.

Kredi falanda cekmek istemedigini, faizlerin yuksek oldugunu vs söyledi. Ve kendisi benden önce atanmis olmasina ragmen ne kendisinin bu durumlari icin ne de evlilik icin pekte para biriktirmemis.

Kendisine uygun dille yapamayacagimi, benimde o kadar olmadigini, bende evimiz icin ceyiz dizdigimi falan söyledim. Ama biraz bozuldu, triplere girdi. Sen istesen ben verirdim, evlilikte de mi boyle parani esirgeyeceksin benden falan.

Bende bu senin meselen. Benimle ilgisi yok. Benimde seninle beraberken kyk borcum vardı ama bunu senden istemedim. O sira kazancimda yoktu ustelik ama sen atanmıştın ve gelirin vardi. Bu benim meselem, benim borcum oldugu icin sana soylemeyi uygun bulmadim ve seni zor durumda da birakmakta istemedim.

Olur ki ayrilik falan olur niye bu kadar buyuk borcu bir erkege ödeteyim, iki gun sonra ayrilirsak ne olur diye düşündüm ve gururuma da acikcasi yediremezdim sana bu durumumu söylesem ve borcu ödetsem.

Babamla beraber hallettik bir sekilde. Benim meselemdi, benim borcumdu, senden önceki bir durumdu uygun bulmadim ve kendi basima halettim dedim. Sonra deseydin bende yardimci olurdum falan demeye başladı. Evli olsaydik neyse ama şu an beni zor durumda birakiyorsun dedim ve aramiz biraz limoni.

Arkadaslar ödemek sorun degil. Gercekten evli olsaydik tamam ama nişan bir garanti unsuru degil. Benim baska bir kiz arkadasim nisanlisinin kredi kartı borcunu ödedı ve az bir miktarda degildi. Sonrasinda ayrıldılar.

Kiz parasini istemis vermemiş, ödemeseydin, ben mi dedim bana iyilik yap diye karsilik almis. Benimde nisanlim illa boyle olacak demiyorum ama hem para benim bütçeme gore fazla geliyor hemde daha evli değilken boyle buyuk bir borcu odemeyi dogru bulmuyorum.

Dedigim gibi benimde borclarim vardi ama istemedim kimseden. O borcu ya ben kapatacaktim ya da beni okutan, bu noktaya getiren babam ödeyecekti baska bir erkek degil. Millete borc kilitlemek icin beraberlik yasamiyorum sonuçta.

Ve nisanlimin bu tavirlari da beni aşırı soğutuyor. Yani hem vatani gorevini bedelli yapacak olmasina mi yanayim hemde benden bunun icin para istemesine mi bilemedim. Abim gitti aslanlar gibi yapti geldi. Paramız/parasi da vardi üstelik...

Nişanlım bedelli askerlik parasını ödememi istedi, ödemek istemiyorum. Ne yapmalıyım?