Size göre pasif bir iletişim nedir?

Samimiyetsiz, anlayıp etmeden olan iletişimdir.
Bence samimiyetsiz iletişim olabilir ya da karşısında ki kişiye anlamamak. ben mesela biriyle konuşuyorsam net olmasını isterdim.. ki ben de aynı şekilde dürüst ve net olurum bu şekilde empati yaparak iletişim kurmak daha iyi gelir bana ayrıca dinlemeden de konuşmam.. önce dinlerim sonra cevap verirdim.. mesela Duygu ve düşüncelerini ifade etmekten kaçınır. Kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini başkalarının önüne koyar. Eleştiriye karşı hassastır ve kolayca incinir. Kişisel sınırlarını belirlemekte zorlanır. Çekingen ve özgüvensiz bir tavır sergilerler genellikle..
Teşekkür ederim ✨
Rica ederim 🦋
Cevap
9Cevap
Bana göre isteksiz bir iletişim türüdür. Konuşunca konuşur yazınca yazar insanlar bize pasif iletişim sunmuş olurlar
İlk sevgilimle yaşadıklarım geldi bu soruyu görünce aklıma, zaten 1 sevgilim oldu jsdfh. Onunla lise 3 'te tanışmıştık, sevgili olmuştuk. 12. sınıfın yazında başka şehre taşındılar. İletişimimizi sürdürmeyi çok istedim o da çok istedi ama ikimiz de sınav yılında olduğumuz için sağlıklı bir iletişim kuramadık. Ailem derslere daha iyi odaklanayım diye telefonumu aldı aylarca, sevgilimin olduğunu da biliyorlardı. Özellikle de dikkatim dağılmasın diye aldılar telefonu. Konuşamadık 4-5 ay. Sonra bir ara telefonu aldım bir şekilde, iletişim kurmaya başladık yine ama bana çok soğuk davranıyordu. Sanki benim zorumla konuşuyordu benimle. Aşırı rahatsızdım bu durumdan o sıralar ama YKS öncesi ayrılığı kaldırmazdım. Bundan kısa bir süre önce beni aldattığını öğrendim zaten. orada bütün ipler koptu.
Konuşup görüşüp birbirinden haberdar olmamak diyeyim.
Ya iletişim vardır ya iletişimsizlik pasif bir iletişim yoktur
Durgun ve rutine bağlamış ilişki olarak gözümde canlanıyor
Bence iletişimdizlik demektir
Bence samimiyetsiz iletişim
Ben de merak ettim. Neymiş?
Yan yanasın ama çıt çıkmıyor.
Dumanla haberlesme 😂😂
Sağlıklı olmayan iletişimdir
Samimiyetsiz iletişim
Yüzeysel olandır..
Olaylara sessiz ve umursamaz olmak
Sesin dışa çıkmaması