Evet, kesinlikle erkek ödemeli
Davet eden öder (cinsiyet fark etmez)
Kim ne yediyse onu öder
Diğer (cevap olarak eklerseniz sevinirim)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şu ana kadar hiç bir kıza hesap ödetmedim. Fakat kizlar yazıyor işte erkek ödemeli falan. Hani nerede eşitlik? Sonra en ufak şeyde feminist olarak çıkıyorsunuz karşımıza kadın hakları diye agliyorsunuz. Kadın da erkekte insan değil mi? Neden erkek ödemeli. Kadının eli ayağı var o da çalışıp para kazanabilir.
Klasik erkek istiyorlarsa klasik kadın olacaklar. Al sana eşitlik
Sorumluluk olarak biz erkekler alacağız işe gideceğiz her gün. Kadınlar biz işteyken kalan işlerimizi adımıza halledecek. Eve dönerken kalan işler ya birlikte yapılır ya da birine bırakılır. Neyse konuya dönecek olursak bir erkek iş sahibi iken para alır sermayesini yönetir lakin kadında muhasebeci gibi bir şey ise o zaman birlikte düşünürsünüz. İki mükellef borcu aralarında ya paylaşır ya da biri öder yani erkek kadın fark etmez. Gerçi kadın çalışmıyor ise mükellef değildir para yönetme işlerini anlayamaz. Bu yüzden harcamaların sorumluluğu erkeklere kalıyor üzücüde olsa.
Hayır tabi ki erkelerin böyle bir sorumluluğu yoktur. Herkes kendi hesabını ödeyebilir kimse kimseye böyle bir sorumluluk yükleyemez. Davet eden kişi ödemek isterse nezaketen , karşı taraf kabul edebilir.
kim ne yediyse onu ödemeli erkek kiz muhabbeti olmamali fakat davet eden taraf ödemekte ısrarcıysa 1 2 seferden sorun çıkmayacağini düşünüyorum ama erkek ödemeli muhabbeti evli degilsek acilmamali bile
Cevap
27Cevap
Ben ödetmem ilk son farketmiyor, kız erkekte farketmiyor. Hesap ödetmeyi falan sevmem nefret ederim hatta.
Seversem öderim. Kadın erkek fark etmez. Ama tanışma gibi ilk buluşmalarda herkes yediğini ödemeli. Veya fakir zengin (en azından o an için) durumu varsa parası olan öder.
Öğrenci çalışan durumu varsa hoşgörü için ödenebilir. Ayrıca yemeği o ödedi diyelim tatlıyı sen ödersin. Aşırı kompleks bir durum yok.
Prensipler sebepsiz değildir.
Ben de sevmem. nasıl olcak
İlk buluşmada herkes kendi yediğini kendi ödemelidir çünkü bakarsın da buluştuğun kişiyi beğenmezsin. ya da o seni beğenmez. Bir daha buluşmak istemeyebilirsin. Karşı taraf benle bir daha buluşmak istemeyecekse benim hesabımı onun ödemesini istemem. Sonradan hak geçer, keşke çağırmasaydım bir de onun hesabını ödedim diye de düşünebilir.
Sonraki buluşmalarda davet eden öder veya aralarındaki ilişkiye göre erkek öder, değişebilir.
Yani kimse kimsenin yediğini içtiğini ödemek zorunda değil. Şahsen ben ilk buluşmada asla kimseye yediğim içtiğim şeyin parasını falan ödettirmem. Sonra tüm bunlar bence laf falan oluyor öyle şeyleri sevmiyorum. O yüzden asla karşımdaki insana beş kuruş para dahi ödetmem ben. Herkes kendi yediğini ödesin ya da ortak şekilde ödeyelim.
Yani ben çok abartılı şeyler içmiyorum 1-2 çay ya da bir kahve filan onda da karşımdaki kişi ödesin bir zahmet bunu yiyicilik anlamında düşünmüyorum çünkü tutsa tutsa 50 TL tutar onu da ödemeyecekse hiç buluşmasın benimle. Bence genel anlamda erkek öedemeli He tabi ki kız abartmadığı sürece
@Aylnyldz paran yoksa buluşmaya gitme kezban kimse senin zıkkımlandığın şeyi ödemek zorunda degil
Erkek dediğin ödemeli kadın dediğin yemeli mı oluyor anlamadım, yediğin şeyleri kendi ödemeli insan içinden gelmiştir ayrı ama hep erkeğin ödemesi, kadınları muhtaç bir duruma düşürür para için bağlanır sevgi için değil ilerde belli etmese de
Davet eden ödemelidir.
İlk buluşma için erkeğin ödemesi büyük bir centilmenlik olsa da buna zorundalık dersek hiçbir anlamı kalmaz. Keza hiç kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda da değildir. Ben ilk buluşmalarda kimseye yük olmamak adına hesabı ortak ödeme teklifini samimiyetle yaparım.
Erkek ödemeli diyen kezbanların ağzına bir tane yapıştıracaksın. Böyle sidiklileri en başta eleyin.
Sayıca fazlalar. Hem erkek hem kadın
Kac yasına geldım bıkez karsımdakıne hesabımı odetmedım gayette ıyı yapmısım ya hepsını odedım ya ortak oldum karsınızdakı kısıyı tanımıyosunuz unutmayın ıkıncı bulusma olmayadabılır o yuzden bıseyler netlesene kdar tanıyana kadar hesabı ortak odeyın
Ben herkesin yediğini, içtiğini ödemesi taraftarıyım. Her zaman ikinci görüşme de olmayabiliyor. İkinci de ödesin erkek. Ha illa ilkinde de ödeyeceğim diyorsa ödesin. Bir şey diyemem. Sağ olsun yani.
Birini bir yere davet ediyorsam en kötü senaryoya hazırlarım kendimi. Sonuç olarak ben komple hesabi ödemeye hazirimdir ancak sonucu karşımdakinin tavrı belirler.
İlk buluşmalarda gerek bir ilişki olsun gerek sosyal bir ortam yaratmak için arkadaş buluşması olsun ya da bir iş yemeği daveti kim yaptıysa hesabı o öder.
yani ilk buluşmada nezaketen ödemeli en azından teklif etmeli sadece ilk buluşmaya mahsus tabii ki
Nezaketen?
yani nezaketen dediğim erkeğin ödemesi veya ödememesi önemli değil çağıran ısmarlar ya da yarı ya ödersin çoğu kız o gözle bakmıyor o yüzden öyle söyledim
benimde hayatımda biri var hayatta ödetmem yemek ısmarlıyorsa bende kahve ısmarlarım parası olmayınca tabii ki veririm ki böyle olması gerekiyor öyle bakmadıkları için öyle söyledim dostum dostum
"Benim de"
Düzelteyim dedim 😅
Sevgili gibi durumlardan bahsetmiyorum o durum ayrı. İlk buluşmadan bahsediyorum. Sevgili baş göz üstüne.
Erkeğin ödemesi önemli bence. İlk buluşmada özellikle erkek ödemeli.
Bunun bir sebebi var mı?
Yazabilir misiniz?
yanı bu yasıma kadar bir kadına çay ısmarlatmadım rajon odur yanı bayanın hesap ödenmesi beklenmez ha evli olursun esınle olabilir
olay daha ilk buluşmada 'parayı kim ödeyecek' kısmına geldiyse, o buluşma hiç olmasın zaten :)
Hiç bir zaman ben hesabı ödemedim ve hiç bir zaman nişanlım izin vermedi. Yani erkek öder. Elbette ki kadında erkeğe hediyye falan alır ama illa hesap konusunda erkek bence.
Ödemiyorsa hesabı ben öder pembe dil dosu ve rujunu da yanına verir evine kadar bırakırım
Hayır abicim öyle bişi yok. herkes kendi ödesin belki kız bir daha aramıcak seni?
o kadar öküz degiliz hesabi ödetelim bayana, kaldiki ilki degil hic birini ödetmem
Bunun cevabını defalarca verdim, ilk buluşma tanışma demektir ve ilk buluşmada ücreti erkek öder
İlk buluşmada kesinlikle erkek ödemeli. Ama İlk buluşma.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevap