İlk buluşmada ne yiyip içiyorsunuz da hesabın lafını ediyorsunuz bilmiyorum ama bir bardak çayın hesabını yapan adamla da ikinci görüşmeye gitmem doğrusu. Parasında değilim. Ben kendi hesabımı kendim de öderim fakat elini cebine atıp bir bardak çayın parasını ödemek istememesi beni biraz düşündürür açıkçası.
Konu şu ki; kimse bir bardak çay parası lafı yapmıyor. Sadece toplumumuzda kadınların işine gelen ataerkil kuralların devam etmesi isteniyor. İşine gelmeyen tüm kurallar ise direkt çöpe 😅
Ben bu "hesabı kim ödemeli" tartışmasının parasal olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi için de öyle. Kurallar beni bağlamaz, kurallara göre şekil almam çoğunlukla. İlle de erkek ödemeli diye bir kuralım yok yani. İsterse ödemesin..
İlk buluşmada en fazla bir çay kahve içilir onu da çoğu erkek sorun etmez. Burada tartışılması gereken konu hesabı erkeğin ödeyip ödememesi değil ilk bulusmada hacimli hesap çıkaracak şeyler yenilip içilmemesi olmalıdır.
İlk hesabı aslında davet eden öder. Fakat ben hesap ödetmeyi sevmiyorum, sorun değil, tüm hesapları ödeyebilirim, yedirmeden içermeden kimse bir şey kaybetmez
Ağzıyla isteyene ya da emrivaki yapana bende gıcık olurum. Seni anlıyorum. Eğer ilk 3 buluşmada bir kız hesabı ödemeyi teklif etmiyorsa bende biter. Niyeti sponsor aramaksa işim olmaz.