Bir kere boşanma fikri girdiyse akla bir daha çıkmaz mı?

Bir kere boşanma fikri girdiyse akla bir daha çıkmayacağına dair kesin bir kural yoktur. Bazı durumlarda, boşanma fikri sadece bir geçici fikir olabilir ve ilişki üzerinde çalışarak çözülebilir. Ancak, bazı durumlarda, boşanma fikri daha derin sorunlara işaret ediyor olabilir ve ilişkinin kurtarılması zor olabilir.
Boşanma fikrinin akla tekrar girip girmeyeceği, ilişkinin temelinde yatan sorunlara bağlıdır. Eğer ilişkide temel sorunlar varsa, bu sorunlar çözülmediği sürece boşanma fikri akla tekrar gelebilir. Bu temel sorunlar şunlar olabilir:
İletişim sorunları
Güven sorunları
Saygı sorunları
Farklı değerler
Ekonomik sorunlar
Cinsel uyumsuzluklar
Eğer ilişkinizde bu tür temel sorunlar varsa, boşanma fikrinin akla tekrar girmesini önlemek için bu sorunlar üzerinde çalışmanız önemlidir. Bir ilişki danışmanı veya terapisti ile çalışmak, bu sorunları çözmenize ve ilişkinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.
Ancak, bazı durumlarda, boşanma fikri sadece bir geçici fikir olabilir. Örneğin, eşlerden biri işte veya okulda stresli bir dönemden geçiyor olabilir. Bu dönemde, evliliğiyle ilgili sorunları daha fazla fark edebilir ve boşanma fikri akla gelebilir. Bu durumda, stresli dönemin bitmesiyle birlikte boşanma fikri de ortadan kalkabilir.
Eğer boşanma fikri aklınıza tekrar girdiyse, bu fikri ciddiye almanız önemlidir. Bu fikri neden düşündüğünüzü ve ilişkinizde nelerin yanlış gittiğini anlamanız gerekir. Eğer ilişkinizi kurtarmak istiyorsanız, bu sorunlar üzerinde çalışmak için çaba göstermeniz gerekir.
İşte boşanma fikrini akla tekrar girmesini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler:
Eşinize karşı açık ve dürüst olun. Onunla ilişkinizde nelerin yanlış gittiğini ve boşanma fikrini neden düşündüğünüzü paylaşın.
Eşinizin duygularını anlamaya çalışın. O da sizinle aynı sorunları yaşıyor olabilir.
Bir ilişki danışmanı veya terapisti ile çalışın. Bir profesyonelin yardımıyla, ilişkinizde yatan sorunları çözebilir ve ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.
Unutmamalısınız ki, boşanma her zaman bir çözüm değildir. Eğer ilişkinizi kurtarmak istiyorsanız, çaba göstermeye değer.
Kadın dersini anlatmış, herkes de klasik Türk gibi yediğin önünde yemediğin arkanda , daha ne istiyorsun deyip basmış kalayi. Ya Soran da diyor ki evet bu rahatlığı ben de biliyorum ama biseyler eksik. Aşk eksik , tutku eksik. İyi para kazandığın ama sevmeden yaptığım iş gibi. Mecburen yapıyorsun ama ayakların geri geri gidiyor.
Seni çok iyi anlıyorum ama boyle bir evlilikte onu sevmeye çalışmak boşanmaktan çok daha kolaydır. Yapman gereken onu sevmeye çalışmak.. madem yokz oldurmaya çalış. Ama bunun için boşanmaya değer mi? Asla.
Ben de 25 yıldır çok iyi kazandığım ama hiç sevmediğim, sevemedigim işi yapıyorum. İlk sıkıntıda , ilk problemde ben bu işi neden yapıyorum ki, bıraksam mi diye düşünüyorum. Bazen hayat hep istediğini vermiyor. Ben de işimi sevmesem de öbür alanlarda tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sana da öyle yapmanı tavsiye edebilirim ancak. Bahsettigin şey diğer duyguların yanında çok küçük kalır. Onu düşün.
Yakın zamanda kızımı İtalya'ya üniversite için gönderdim.. Herkes özlem zor, katlanmak zor diyor ama ben elde edeceği güzel şeylerin yanında özlem çok küçük bir duygu kalır, önemsiz diyorum. Böyle düşünürsen en kısa zamanda bu duygudan da kurtulursun diye düşünüyorum.
Umarım başarırsın 🙏
Bu olayı şöyle düşünün. Kesinlikle aynı şey değil ama benzetim diyelim. Mesela evinize yeni bir eşya aldınız ve sadece ihtiyacınıza binaen aldınız. Sonra bu eşyanın başka kolaylaştırıcı özelliklerini de kendiniz keşfettiniz. Başta amacınız bir işi görmesiydi şimdi ise birçok farklı işinizi de görüyor. Dolayısıyla bu sefer bu tercihinizden dolayı daha çok memnun olursunuz. Bazen hayatımızın bir anda değişmesi hoşumuza gitmeyebilir ama süreç içerisinde vuna alışabiliriz. Dahada iyi hale getirebiliriz. Bu hissinizi konuşuyor olabilmeniz. Dile getirmeniz bile önemli bir şey aslında. Ha severek aşık olarak evlenenler de çok mutlu olmuyor. Tabi hepsi öyle değil elbette. Bence anlattığınız kadarıyla evliliğinizde olumlu noktalar daha fazla ve bu noktalara odaklanın. Olumsuzluklarda bile aklınıza olumlu olan şeyleri getirmeye çalışın.
Başka bir nokta ise kendimden örnek vereyim. Bek bekarım ve istesemde nasip olmayınca olmuyor işte ve artık yaşta geçti gitti. Ha ben bu durumu kabullendim. Ama belki doğru örnek değil ama bizim gibi insanlarına göz önüne alın derim😊 bu noktada iyi olabilecek bir durumdasınız. Bence biraz daha şans verin evliliğinize.
Üzme tatlı canını yaşının getirdiği bir durum ben de otuzlarımdayım ama hala bazen aklıma gelir bu duygular zamanla sen de kendini iyi hissedeceksin bir de psikolojik yardım alsan o da çok yardımcı olur ben alıyorum faydasını gördüm kendini üzme hiç bir şey için daha yeni evlisiniz benim gibi on seneyi devirdikten sonra işler değişiyor sakın ama sakın çocuk düşünme ben daha 10. senemde kaldım düşün
Biraz daha yapmasaydım yapamayacaktım hahaha
Neyse işin özü kendine zaman ver kimseyi dinleme herkes senin ne yaşadığını nelerden etkilendiğini çevrendeki insanları bilemez herkesin kendi değer yargıları vardır iyi ve kötü kavramları kişiden kişiye değişir sana iyi davranıp seni üzmüyorsa ne ala devam edersin haa baktın olmadı kendi paranı kazanıp kendini geçindirebiliyorsan ayrılırsın işin sonunda ölüm yok bir kere bu hayatı yaşıyoruz belki karşına çok sevdiğin başka biri çıkar hayat sürprizlerle dolu kendini şartlandırma
Ölüm olmadığı zaman herşeyi bir çaresi var bunu unutma
Kendine iyi bak.
Cevap
43Cevap
Merhabalarr.. Siz boş verin diğer insanların dediğini. Aklınıza devamlı boşanma konusu geliyorsa demek ki kafanızı kurcalayan ama tam emin olamadığınız bir konu var demektir. Size tavsiyem eşiniz evde yokken her şeyi bir kenara bırakıp sessiz bir ortamda bu kafanızı kurcalayan konunun ne olduğunu düşünmeniz. Eğer bunu dikkatlice dikkatinizi bozacak bir durum olmadan yapabilirseniz eminim ki aklınıza takılan o sorunu bulacaksınızdır. Eğer sorun yaşarsanız bir psikoloğa görünebilirsiniz eşinizle beraber. Sonuçta sorunlar çözümsüz değildir. Bazen konuşmak yetmez , harekete de geçmeniz gerekir. Kendinizi sevmeme konusunda biraz kararsızım ama bunu da düşünebilirsiniz. Kendinizde sevmediğiniz bir konu ya da bir özellik var onu düzeltmeye çalışabilirsiniz. Allah sizi hep mutlu etsin hiç ayrılmayın inşallah. Dediklerimi yapmanızda fayda var. Bazen konuşmak çözmeyebilir her durumu ve olayı. Hiç üzülmeyin eminim ki sorunun kaynağını bulup o aklınıza gelen boşanma konusunu tamamiyle sileceksiniz. 😊
Kadınların söylemleri ile hissettikleri asla bir değildir. Bir kadın bir erkeğin yemek yapmasını, ev işi yapmasını çocuğa bakmasını çok över harika bir iş der fakat içten içe erkeğe saygı duymaz çünkü bunlar feminen hareketlerdir ve kadının gözünde erkeğin değeri düşer doğası gereği. Senin kocan bunları yaparak ideal bir profil oluşturarak gözünden düşmüş. Kocan biraz sorunlu bir tip olsa sana hiçbir konuda yardım etmese sana bağırsa biraz maço olsa emin ol buraya yazardın ' Kocamı çok seviyorum fakat bana karşı kaba davranıyor, onu nasıl düzeltebilirim.' diye.
O olmayan şey hep olmayacak , boşanma fikri de hep bı kenarda kalacak. sonu ne olur bilinmez. esinin söylediği bı kısım doğru ama seni sevdiği meselesi karışık. gorucu usulü evlenmissiniz tam tanımadan bu his var içinde surekli onu çözmeye calisiyosun... rahat ol sadece, ben de böyle bı evlilik yaşadım şu an bosandigim için pişmanım.
Kendi kendine vesvese yapmayı bırakman lazım.. olan neyse önce kendini sonra da eşini sevmeye vakit geçirmeye ortak zevklerinize vakit ayır.. boşanma bu kadar kolay değil.. böyle bir adamı bulmussun bosanirsan Emin ol sonra mumla ararssin çok geç olur.. bunu düşün ve olanın keyfini çıkamaya bak
Eğer ortada aşk falan yoksa bence ayrıl. Yani sevmediğin bir insanı sonradan sevemezsin bence ne yaparsan yap. İşte ben sırf bu yüzden aşk evliliğinden yanayım. Aşkın olmadığı yerde bence mutlulukta yoktur diye düşünüyorum. O yüzden sevmediğin etmediğin aşık olmadığın insan ile bende sevmediğin etmediğin halde evli kalmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum
Eşin haklı belki de. Hayatındaki insanın sana kendini değerli hissettirmek gibi bir görevi yok. Değer vermek zorunda, o ayrı. Değer vermiyorsa hayatında olmasın. Ama senin hislerini etkilemek zorunda değil.. hislerinden sen sorumlusun. Kimsenin duygularının sorumluluğunu alma, kimseye de kendi duygularının sorumluluğunu verme. O zaman bağımlı olursun.
Her ne kadar Seviyorum desende , duygusal frekansı tam anlamı ile yakalayamadigin için, demeki sana hitap etmeyen bir durum var, ve bunun farkında değilsin, kendini oraya tam anlamı ile ait hissetmediğin için boşanma fikri geliyor, maalesef böyle devam eder.
Terapiste gidip altta yatan duygunla yüzleşmelisin. Ayrıca sana her kim "bir kere boşanma düşüncesi geldiyse bidaha çıkmaz" dediyse ağır boş yapmış. Her evlilikte boşanma konusu geçer. Bunun süreklilik arz etmesi elbette problem ama anlattığın kadarıyla ikiniz arasında bir iletişimsizlik görünmüyor. Bu yüzden seni bu duruma iten şey nedir, aranızdaki mesafeye ne sebep oluyor bunu anlamanın en temiz yolu profesyonel destek almak
şeytandan geliyor kendini rahat bırak o düşmanın değil beraber yaşamaya aliscaksin iyi günde kötü günde hastalıkda sağlıkta sen ahid verdim seni üzmüyorsa bence kendine dert ariyon
Yeni evliyken boşanma isteği oluyot ve çok basit bir şeymiş gibi düşünüyor ta ki işler ciddiye binene kadar. Şunu asla unutma çok ciddi katlanılamayacak düzelmeyen problemler olmadığı sürece ayrılmak hiç de kolay değil üstelik ideal eşide bulmuşken sana tavsiyem uzman desteği alman çünkü bu his çok yıpratıcı eşini kendinden uzaklaştırdı mutlaka psikologa gitmelisin en kısa zamanda.
Seytanin vesvesesi iste aranizi bozup acmaya calisiyor sende hemen etkilenmissin zaten anlasilan. Aranizda zerre kadar bir sey yok ama kafanda bu dusunce sence cok mu normal. Anla iste vesvese, seytan bu isi bu kabul etmek lazim ama senin de uyanik olup buna karsi gelmen lazim ona gore davranman lazim kulak asma aklina gelenleri bil ki seytanin kafana soktugu dusunce, beynini bulandiriyor sadece iste..
Erkek beğendiği kadının g. tunu kaldırır kendini prenses gibi hissetmesini sağlar. Aynı şekil kadın da beğendiği erkekle olmaktan keyif alir yaptığı herşeyi zevkle yapar. Yani beğeni şart beğenmediği insanı mutlu edemez kimse
Bence zamana birak ve seviyorsan devam et aklına geldiğinde boşalırcasına sonrasinda yasayacagin sıkıntıları dusun bunu bir dul olarak söylüyorum erkek kadın fark etmiyor cok zor ben esimden ayrıldım pişman değilim ama dul olmak zor
dama çok üzüldüm senin gibi bir ruh emiciyle birlikte olduğu için.. keşke boşansan da adam kendine layık birini bulsa seninle hiç yaşamamış gibi olsa...
Vala yuznu gozunu morartsydi görürdün acıyı senin gibilere öyle olmak lazım ilgi haketmeyenlerin elinde be yaizkki boşan kıymetini bilen biri çıksın karisina
Eşiniz için duygusal bir şey hissedemiyorsanız dahi onun karakterini sevmeye çalışın. Yanlış anlamayın ama ondan boşansanız daha iyisini bulmanız çok zor olabilir
Sevmiyorsun ozmn. Sevmeye çalış insan sevdiği adamdan öyle hemen her kolay birşeyde boşanmak istemez. Evlilik emek ister onun güzel taraflarını yakalamaya çalış beraber vakit geçirin
Bence de sen kendini sevmiyosun birakma bence bu adamı huyu iyi birine benziyor anlattığın kadarıyla. Psikolojik destek alabilirsin neden kendini sevmediğini düşün neyinin eksik olduğunu dusunuyosun onun için çözüm bulmaya çalış
Oluyo bazen bendede var o fikir bı kere karar verdim boşanmaya şu an mutlu olsam bile o fikre kayiyo aklım nedensiz.. Ama kendini durdurmayi öğren bu fikri susturmayi.. önemli olan düşünmen değil uygulamaya geçmen..
Tövbe haşa ama abla kocanı sevmiyor olabilir misin
Seviyorum
Senin canın başkasininkini cekiyo bence başka açıklaması yok
En İyi Cevap