Sizce okula dönmek mi mantıklı, Almanya'da evlenmek mi?

Erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladık. Onun için farklı ülkeye geldim. Aramızda 15 yaş var. Çok baskın birisi. Ben o kadar baskın değilim sadece sinirlendiğim birkaç şey var. Ama o, ona bir kez hayır desem bile sinirleniyor. "Ben sinirlensem bile sen sakin kalmak zorundasın" diyor. "Ben erkeğim, benim sinirlenmem normal" diyor. O üzgünken ya da kızgınken hep içini döküyor fakat sonrasında benim bir şeyler söylememe engel oluyor. Normalde aramız çok iyi. Geçen gün bana kötü davranan temizlik görevlisi için şikayet dilekçesi yazdı. Ev işlerini ve temizliği de bana öğretiyor fakat genelde o yapıyor. Bir şeye ihtiyacım olduğunda da alır, para konusunda genelde sıkıntı çıkarmıyor. Fakat azıcık bile sinirlendiğimi fark etse olay uzuyor ve bu ay içinde toplamda 2 kere bana vurdu (koluma, başıma ve göğsüme) ve saçımı çekti. Bunun önemli olmadığını, çünkü belirgin bir hasar oluşmadığını söyledi. Sadece ufak morluklar var. Özellikle cinselliğe hayır demem mümkün değil. Her gün mutlaka en az 3-4 defa olmak zorunda. Gideceğimi söylediğimde ikna ediyor ya da ağlıyor, kendisi beni kovduğunda ve "tamam" diyip gitmeye hazırlandığımda bile dakikalarca ağladı. Hayatımda kimseyi öyle ağlarken görmedim, kendi yaşımdaki bir kızı bile. O da daha önce hiç böyle ağlamamış. Bir anda sinirleniyor fakat sonrasında benim üzgün olduğumu fark edince o da üzülüyor, bütün gün morali bozuk oluyor. En korktuğu şey onu bırakıp gitmem. Bazen vicdan azabı çekiyorum kocaman adamın ağlamasına sebep olduğum için. Ekim ayında üniversite açılacak ve bu sene sınıfta kalırsam okuldan atılırım. Siyaset bilimi okuyorum. Tekrar hazırlık okumam gerekiyor bu sene. O gitmemi istemiyor. Gitmeyi bazen düşünsem de aslında ondan başka kimsem yok. Nasıl yaşarım bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Sizce okula dönmek mi mantıklı, Almanya'da evlenmek mi?