Öğretmenlik okuyorum.. Ama almancam var ve gitmekte istiyorum. Siz olsanız napardınız ya?
Almanya ya git.
burada kal öğretmenlik yap
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Almanya’ya gitmeni doğru karar olarak görüyorum.
Türkiye’den bir eğitim bakanlığı sınavları neticesinde gidersen çok da süper maaş vermeseler de bir kapı açılıyor böylelikle oturum çalışma müsadesi gibi evrakların tamamı onda yardımcı olur.
Kaldı ki Türkiye’nin ekonomik şartlarına ve politik şartlara baktığımızda en doğru karar olarak geleceğinde ufakta bir ışık olsa almaya gelmeyi tavsiye ederim.
1: 15.
Türkiye’de afedersin hayvan gibi çalışıp alınterin karşılığını alamadığın için gelip burada çalışman bu açıdan bakıldığında daha mantıklı.
Hangi şehre gideceğini bilmiyorum.
Ben Stuttgart Şehrindeyim
Sorun ya da bir sıkıntı olursa yazabilirsin.
Biri Almanya'ya nasil gidiyorsun, savastan kacan mültecileri dahi sokmuyorlar, seni neden soksunlar? Yazmış.
Sen ne diyosun buna peki?
Teşekkür ederim yazarım. Daha karar vermedim hangi şehre gideceğime
1. Ben Doğma Büyüme Almanya 🇩🇪
2. Uzun Yıllar Yurtdışındaydım.
3. Türkiyede yaşadım Şirketim vardı.
4. Türkiye de olan Hukuksuzluklar Adaletsizlikler ve Şiddet sebebiyle vede.
5. Ekonomik anlamda Almanyada az koşup çok daha fazla imkanım olacağından.
Almanya ya 100% Taşınma kararı aldım taşınma Sürecimi tamamladım sayılır.
6. Almanyaya her koşulda gelmen Senin kazancın olur.
7. Aile Akraba desen onlarda Açık ve net bir şekilde ortada.
Yani demem o ki neyi düşünüyorsun varsa İmkanın değerlendir.
Türkiye daha çok batacak 100% kesin.
Geleceğinin olmadığı bir ülkede yaşamanın nekadar anlamı var.
Ekonomik Özğürlüğün olduğunda gider gelirsin Türkiyeye en fazla 3.5 Saat uçarsın. Değer verdiğin İnsanlarla birlikte olmak istediğinde.
Birde Şu Soruna Cevap
Sen Mülteci olarak gelmiyorsun.
Sen ya Üniversite aracılığı ile gelirsin
ya da iş
ya da Evlilik
Yasalar farklı
Hmmm. Anladım. Çok haklısın bende öyle yapmayı düşünüyorum ama almanyadan geri dönme ihtimalimde olabilir o zaman naparım mesleksiz?
Almanyaya geldiğinde burada Mesleki Eğitim alma fırsatı yaratılır.
Önçelikli olarak Sen ne yapmak istediğine karar ver kimsenin baskısı altında kalmadan.
Buraya geldiğinde imkanlar var seçilir değerlendirilir ona göre yol alınır.
tamam. sizi takip ediyorum
Selamlar arkadaşım,
Yurtdışında yaşamak herkese cazip geliyor elbette ancak gittiğin yerin kültürüne, disiplinine ve düzenine de ayak sağlayabilecek misin onu da düşün derim.
Hangi bölümü okuyorsun bilmiyorum ama bitirdikten sonra formasyon alabilirsin özellike yabancı dil branş öğretmenleri bu şekilde yurt dışında da çalışabiliyor. Böylece elinde mesleğinle gidersin :)
Önce diplomanı al. Sonra istiyorsan yine gidersin. Belki kurs bir şey alıp orada çalışmaya devam edersin fırsatın nereden geleceği belli olmaz. Ama önce elinde diploman olsun. Baktın olmadı Almanya sarmadı dönmeye karar verdin en azından elinde diploman olur.
Cevap
15Cevap
Almanyaya git diyenlerin hepsi youtubeden almanya videolarini izleyip hayranlik besleyenler oldugu kesin. Hele bazilari birde biliyormus gibi yazmis bir sürü bos yalan dolan seyleri, tam bir komedi.
Ögretmenlik, Tip ve hukuk diplomalari almanyada gecersiz. Diplomani tanittirmak icin eksik dersleri alip sinavlarina gireceksin ve gectikten sonra (sinavlara 2 defa girme hakkin var) en sonunda Türkiyedeki TUS sinavian benzer bir sinava girmen gerekiyor. (bu sinavada sadece 2 defa girebilirsin)
Almanyada unide ögretmenlikler 5 yil. Ayrica tek brans degil 2-3 brans birarada yaparlar. Ve o en sonda girdikleri sinavi gecemeyen ve tüm 5 yili cöpe giden yüzbinlerce orada dogma büyüme orjinal alman var.(Bizzat tanidiklarimda var)
Evet almanyada türkiyeye nazaran bir tik daha iyi yasarsin bunu inkar edemem. Cünkü asgari ücretle orta büyüklükteki bir sehirde ay sonunu getirebilirsin ama ögretmenlik yapamazsin,
ayrica normal bir ise gitsen alacagin maas seni tatmin edermi bilmem fakat para biriktirme sansin olmaz.
Diger bir konu ise türkiyede sayili ünilerden mazun olan bircok kisi vasifsiz isci olarak ya da taksici olarak calisiyor. Belki inanmayacaksin ama bunlarin icinde Odtü mezunu olanlarda var.(Bizzat tanidigim kuryecilik ve taksicilik yapanbirisi var)
Yani türkiyeden geldin uni mezunusun diye kimse sana kapiyi acip ise basla demiyor.
Gidip ya da gitmemek senin elinde.
Sana tavsiyem git bir süre yasa ve oranin sartlarini kendin yasayarak gör.
Memnun kalirsan devam yasarsin kalmazsan geri dönersin. En azindan kendin yasayarak herseyi tecrübe edinmis olursun. En saglikli karari böyle verirsin.
Burdaki yurtdisi sevdalilarinin laflarina bakarak gelecegini belirleme. Kendin yasa kendin karar ver.
Bence hemen gitme orada gecerli olmicak ogretmenligim demissin bu konuda vir sey bilmem ama olurda gidersin islerin kotuye gider ulkeye geri donmek zorunda kalirsin ozaman dondugunde elinde diploman olur ozel ders verirsin en kotu bir sirkete girer calisirsin bence okulu bitir ve gideceksen oyle git
Haklılık payın var, teşekkür ederim..
Birsey degil
Şüphen varsa,
Bu şüphenin nedeni veya nedenleri de vardır.
Bu nedenlerin neler olduğunu düşünmeye çalış.
Kendini anlamak için, kendine biraz zaman ver.
Teşekkür ederim :)
Rica ederim, Allah zihin açıklığı versin.
2+1 daire 1 milyon lira öğretmen maaşıyla 40 yılda alırsın almanyada her yıl gelir istanbuldan bi daire alırsın emekli olduğunda apartman senin olur.
burada kal öğretmenlik yap diyenlerin Almanya daki Türkler olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam :D
Okuyan lar aç genelde sıkıntı yüro uçtu gitti çöpcü bile burada en lük otelde tatilde makarnaya talime gerek yok bence
Paran ve orada yaşayan çevren varsa, almanya'ya git. Durduğun kabahat
Almancan varsa uyum sorunu yaşamazsın, öğretmenlik düşünüyorsan orada düşüncenizde mantıklı olabilir
Bence atanamazsan git. Bizde atanmış olanlar bile 1 yıl ücretsiz izne çıkıp Almanya deniyor
Net bi cevap veriyorum fırsatını bulursam hiç düşünmem
orada öğretmenlik yapsanız bile sizi ne kadar ciddiye alırlar bilmem. sonuçta geri kalmış ülkelerin vatandaşlarına iyi muamele yapılmıyor.
Gitme imkanın varsa bir saniye dusunme git insanca yaşa
ben olsam gitmezdim ya
Niye
Ben olsaydım, giderdim.
Almanya'ya git bura battı iyice
Burada kalan enayidir
Bende öyle düşünüyorum.
Uluslar arası tır şoförü ol 20000 TL maaşın var
Kadın başıma 🤣🤣
Oku öyle git
Niye?
Elinde meslek yok bir şey yok
orada geçerli olmayacakki öğretmenliğim zaten
Tekrar buraya dönersen
Doğru haklısın
Gel bence
Sormana bile gerek yok 1 sn bile düşünme git
Almanyaya gidin
Almanya’ya git
Almanya.
Koş bacım koş git
Hahah tamam :D
Mükemmel bir fırsat
durman hata
Öğretmenlik yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?