Aciliyet gerektiren bir durum değil yazılmış fakat alerji çok önemlidir özellikle dakikalarca şişliğe neden oluyorsa nefesini daraltıyorsa hatta bogazini şişirip nefesi kesiyorsa cok buyuk bir tehlike, bir an once test yapilip o kisinin bunlardan uzak durmasini sağlamalilar asıl böyle seyler aciliyet gerektiriyor, acillerde nefesi kesilen hastalara 1. Oncelik veriliyor kirmizi alan diyorlar direk fakat iş ödeme kısmına gelince insanlars iki yüzlülük yapiyolar
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hiç bilmiyorum kuzum bu benim de sorguladığım bi konu.
Bazı baharatlara alerjim var biliyorum net emin olduklarım var. Ama emin olmadıklarım için geniş kapsamlı test istenmişti geçen sene. Listenin tümü için 57000 istediler 🙄🙄🙄 test başı 3700 gibi bi şeydi. İstanbul Maltepe civarlarında ortalama standartta özel hastaneydi güya.
Onlar da var ya sağlığı iyice ticarete dönüştürmüşler abartmışlar bayağı
30 küsür baharat için teste tabii tutulcaktım bu indirimli (!) hali düşün 125bin falan yapıyordu hesaplamıştım kimbilir şimdi ne kadar 🙄🙄🙄
Ya sende abartion mu ki😅 bu kadar oluyor mu cidden baska bir soruda sordum devlet ucretsiz oluyormus ama özelde yaptiran biri 1000 lira yazmisti
Benden istenilen öyle devlette yapılan testlerden değil kuzum
Evet senin ayrintili birseye benziyor gecmis olsun
Neyseki odemeye gücün yetmis
Belli bir miktar kan alıp alerji düşünülen şeyle 4 5 saat içindeki tepkimesini mi inceliceklermişti o tarz bir test. Sadece özelde oluyordu geçen sene. Hastane hastane fiyat aldım. Faturanın limitini aştım 140₺Lik faturam 487₺ oldu. Bu en uygunuydu.
Yooo yaptırmadım ki
Ha yaptirdin sandım ben
Geçmiş olsun ya
Yok canım zaten balayından yeni gelmiştik düğün borcu bilmem ne dedim si*""Kerim alerjisini de baharatını da. Zaten eşyalarımızın toplu taksidinin tutarı 69 bindi öyle bi para elimde olsa düğün borcunu kapatırdım
Teşekkür ederim canım benim
Yani baharatlı yemezsin olur biter bi tuz yetiyor insana zaten
Aynen öyle de işte bazen insanın canı çekiyo. Kendim yapsam tencerenin başında yemeği pişirirken yıkılıp kalıyorum bazen. Dışarıda bi şey yesen tencere başında yıkılmak daha güvenli. Adam ürünü tükensin diye yalan söylüyor çünkü.
Ay aman dikkat et sagliktan önemli degil nefsine hakim ol
Offf kaşınmaktan uyuyamıyorum 🙄🙄🙄 uykum açıldı
Şehir hastanesinde alerji bölümüne gidip test yaptırmıştım ben geçen yıl
O dediğin alerji olmuyor. Alerjik reaksiyon oluyor ki, o immünolojiye giriyor. Yani iç hastalıklar.
Iste birbirini tetikleyen durumlar
Yok değil. Alerjinin tedavisi olmuyor. Alerjik reaksiyon ise ciddi bir durum hastaneye yatırılmalı düzeyde.
Şöyle netleştireyim. Alerjin varsa İgE seviyen 1000-20000 arası bir şey oluyor. Ama Alerjik reaksiyonda milyonu bulabiliyor bu rakam.
Ben nefessiz kaliyorum
Astım var belki? Baktırdın mı hiç?
Annemde de var onun ki daha kotu toz alerjisi bazen nefessizligi dakikalar sürüyor nefes yolu sisiyor nefes alamiyor
Astim yokmus toz alerjisiymis
Bu sıralar herkese bu teşhisi koyuyorlar. Bence bir de Kulak Burun Boğazcıya bir görünün. Başka bir sorun olabilir.
Normalde alerji kaşıntı, nezle, göz yaşarması, öksürme gibi şeyler gösterir. Boğaz şişmesi nefessiz kalmak falan tehlikeli şeyler. Ve KBB alanına giriyor
Devlet hastanesinde kimse kimseyi onemsemiyor haklisin ama doktorlara guvenmiyorum artik cok rezil ettiler beni bir yildir yanlis ilaclar verdiler 3 doktor da birbirine kizdi arkasindan yanlis ilaclar daha kotu yapmis rahatszligmi zerre inancım yok bilgilerine
Uzmanlara hele hiç guvenmiyorum saglik ocagimizdaki doktorun bir bakmayla anladigi seyi gorustugum 6 tane uzman soyliyemedi bulamadi ama saglik ocağındaki doktor buldu
Herkese toz alerjisi deyip geçiyorlar. Çok saçma bir şey bu. Toz da ne tozu? Nevresim mi kum mu ahşap mı giysi mi bina mı çimento mu.
Bu devirde doktorların tek düşündüğü ameliyat. Hepsi ameliyat düşkünü olmuş durumdalar. Parmağın ağrısa gel kesip tekrar dikelim modundalar.
Cidden umursamiyolar kendi ailesi olsa dibine kadar bakar tum tahlillerde b12 eksikligim cikmis 2 aydir hicbir doktor ne bunu bana soyledi ne ilacini verdi, sagolsun saglik ocagindaki doktor yine ilgilendi yani o doktora iyi denk geldim cidden
Aslında devletteki doktorları çok suçlayamıyorum. Günlük hasta sayısı mesaisindeki dakikalardan fazla. Hangi birine yetişecekler ki 😓
Vala eminol umurlarinda degiliz, cogunun serefi yok benim kansizlik cok fazlaymis d vitamini sifirlanmis b12 sınırda tirodim falan yükselmiş gozum görmüyordu ellerimde boyle kasilma oldu kriz gecirdim otobuste ambulans geldi hastaneye kaldirildim doktorun yaninda yine kriz gecirdim 2 defa epilepsi gbiydi ama bilincim acikti, hicbirsey anlamadi hicbir mudahalede de bulunmadi, sonra bana dikkat cekmek icin yapiyor gbi bir imada bulundu cok kotu oldum, ben yapmadim bunu aci cekiyorum birseyler yapin artk dedim, nöroloji nin bakmasi gerekiyor diye cevirdi sonra hakkim haram zikkim olsun o adama
Özel hastaneler Sigorta kabul ediyorlar. Oralara neden gitmiyorsun?
Sigorta kapsamlari cok dar eminol o işler oyle yürümüyor
Acille giriyosun 3 aylik kredi borcuyla cikiyorsun net
Ben Acıbademdeyken, SGK'lılar gelip bedava muayene oluyorlardı Hematoloji doktorlarına
Tahlile falan çok az ücret alınıyordu. Şaşırıyordum ben de
Bende calistim bizim orada devlet imkani diye cok ayak yaptilar ama aslinda sadece indirim yapiyolardi illaki bir ucret odeniyordu ve yuksek bir meblaydi, ben bi yerde calisrken gordum bunu sadece diger hastanelerin calisma ahlakı duzgundur belki ama işte denk gelmek lazim
Ne kadar aliniyor ki tahlile
Eski zamanlardı ama şöyle söyleyeyim. Ben muayeneye 500 lira ödüyordum. Onlar bedava giriyorlardı. Kan tahlili 121 liraydı bana onlardan 23 lira alındığını hatırlıyorum
Belki şimdi işler değişmiştir, emin değilim