Evlilik sizce hangi tarafın gözünü daha çok korkutuyor?
Erkeklerin
Kadınların
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlilik sizce hangi tarafın gözünü daha çok korkutuyor?
Evliliğin kadınlar ve erkekler için farklı anlamları ve beklentileri olabilir. Bu nedenle, evliliğin hangi cinsiyetin gözünü daha çok korkuttuğu konusunda kesin bir cevap vermek zordur. Genel olarak, kadınlar evliliği daha fazla sorumluluk ve bağlılık gerektiren bir durum olarak görebilirler. Bu nedenle, evliliğin yaşam tarzlarını ve özgürlüklerini sınırlayacağından endişe duyabilirler. Ayrıca, evliliğin başarısız olma ihtimali ve bunun yol açabileceği duygusal acıdan da korkabilirler. Erkekler ise evliliği daha çok bir güvenlik ve destek kaynağı olarak görebilirler. Bu nedenle, evliliğin onlara maddi ve duygusal anlamda stabilite sağlayacağından emin olmak isterler. Ayrıca, evliliğin kendilerine aile kurma ve ebeveyn olma fırsatı vereceğinden de heyecan duyabilirler. Ancak, bu genellemelerin her zaman doğru olmadığını unutmamak gerekir. Bazı kadınlar evliliği erkeklerden daha çok isteyebilirken, bazı erkekler de evlilikten kadınlardan daha çok korkabilir. İşte evliliğin kadınlar ve erkekler için korkutucu olabileceği bazı nedenler: Kadınlar için: Evlilik, yaşam tarzlarını ve özgürlüklerini sınırlayabilir. Evliliğin başarısız olma ihtimali ve bunun yol açabileceği duygusal acıdan korkabilirler.
Evliliğin geleneksel rollere uyma baskısı yaratmasından korkabilirler.
Erkekler için: Evlilik, kendilerine sorumluluk ve bağlılık yükleyebilir.
Evliliğin finansal yükünü karşılayamamaktan korkabilirler.
Evliliğin cinsel yaşamlarını sınırlayacağından korkabilirler.
Sonuç olarak, evliliğin kadınlar ve erkekler için farklı anlamları ve beklentileri olabilir. Bu nedenle, evliliğin hangi cinsiyetin gözünü daha çok korkuttuğu konusunda kesin bir cevap vermek zordur.
Cevap
24Cevap
Benim gözümü korkutmuyor herşeye karşı hazırlıklıyım
Erkeklerin gözünü daha çok korkutuyor gibi.
Korkutucu yani çok diyen a canım batı özentisi evlilik dışı çocuk yapmayı normal olarak kabul eden AP tal vasıfsız bireylerden baska bir sey degıl. Ayağını yorganına göre uzartırsan evlendikten sonra da eksik olan şeyleri alırız dersen maddiyat konusu bir sekılde çözülür maneviyat zaten birbirini seven insanlarda olan bir sey. Evliliğe gelince ekonomi sart zurt derler evlenmeden aynı evde yaşamaya gelince gayet normal modern olması gereken bir sey diye yutttururlar!!! Sizi alçaklar sizi batı özentisi riyakarlar tehşirciler sizi. Aile değerlerine yaptınız yapacağınızı sıra evlilik kurumunda aile kurmakta. Siz gidin aile kurmadan evlenmeden çocuk peydahlayan ahlaksızları alkıslayın o pis ellerinizi guzel seylerden cekin
Erkeklerin gözünü daha çok korkutuyor. Bir kadın olarak ben de korkuyorum mesela. Evlilik zor şey. Aynı evde yaşamak çok güzel bir şey mi olurdu yoksa bunaltıcı mı?
Aynen öyle. Bence her iki taraf içinde evlilik korkutucu olabilir. Yani evlilik gibi ciddi bir şeyi bence her insan yapamaz ya. Şimdiki insanlar işte o yüzden evlenmiyor.
Evlenenler çocuk oyuncağı olarak görüyor. Gerçekten sorumluluk sahibi alabilen az insan var.
Bence hem kadınların hem erkeklerin. Ama genelde erkekler bazı erkekler. Tek bir kadına bağlı kalıp sadık kalmak bazı erkeklerin zoruna gidiyor. Aynı şey kadın için de geçerli. Bazı kadınlar tabi.
Aynen öyle bende aynı fikirdeyim. Genelde erkekler tek bir kadına bağlı kalmaktan korktukları için evlenmek falan istemiyorlar olabilir.
Evlenemeyen ya da evlenmeyenlerin çoğu ekonomik, kültürel nedenlerden dolayı bu haldeyken siz kendi kafanızda gerçeklerden uzak şekilde tek kadına, bağlı kalmak istemiyorlar şeklinde uyduruk sebepler söylüyorsunuz ya helal harbiden.
Bekar kalıp alayına giderim kafasıyla evlenmeyen bir insan söyleyin bana bu yorumum yanlış olsun.
Kadını erkeği yok bu devrin... her iki taraf içinde kortucu yanı çok...
Aynen öyle haklısınız. Özellikle böyle bir devirde evlenmek bence çok korkutucu bir durum ya. Bir sürü sıkıntı bence evlilik falan ya. O yüzden her iki tarafında gözü korkuyor bence.
Esasında evlenmek sıkıntı değil çok basit bir işlem... ama karşındaki insanın gerçek yüzünü niyetini o imzayı attıktan sonra görüyorsun... bazen bu sadece imzayı atanın değil onu seven herkesin hayatında koca bir kara lekeye dönüşüyor..
Nedense erkeklerin ve bunu hiç anlamıyorum oysa ki boşanmak isteyenler genelde kadınlar oluyor yani evlilik kurumu erkeklere daha uygunken iş vs anlamında neden korktuklarını anlamakta güçlük çekiyorum.
sorumluluk erkekte cunku, kizlarimiz evliyken got buyutmeyi ve bosandiktan sonra nafaka yemeyi seviyor
benim gözümü korkutuyor açıkcası çünkü resmen kumar gibi
Aynen öyle. Bazen benimde gözümü çok korkutuyor evlilik falan ya. Ne bileyim böyle bir devirde evlenmek bana nedense pek sağlıklı gelmiyor.
Kadınlara girecek olan ne ki korksunlar. Teknik olarak sadece bir şey girecek onlara ona da dünden razılar zaten ama bize girecek şeylere biz razı değiliz 😂😂😂
kızlar ürküyor genelde sanki…. Kötü örneklerden dolayı…
erkekler sorumluluktan korkuyor…. Özgürlük rahatlıktan hayatını ailesine adayan adam olmaktan korkuyor
hergün en can alıcı soruları buluyorsan be kardeşim. İmreniyorum senin bu yeteneğine. Erkekler genelde bizim ülkemizde evliliğe soğuk bakar avrupada ise kadınlarda bu ordan çok az farkla önde.
Evli erkeklerin daha uzun ve mutlu yaşadıkları, evli kadınların ise daha kısa ve mutsuz yaşam sürdürdükleri bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz tam olarak?
Tabii ki erkeklerin. Çoğu sorumluluk almaktan korkuyor. Tabii bu korku da işin maddi boyutu ön plana çıkıyor. Kısacası gelecek kaygısı.
Elbette erkeğin. 2023 olmuş halen evlenirken erkek kadına yüz milyarlar lira tutan ziynet eşyası alıyor. Neden?
Erkeklerin tabii evlenmemek için daldan dala atlıyorlar
Kadınlar evliliğe dünden hazır erkekler hep kaçma peşinde sorumluluk sahibi olmaktan korkuyorlar
Erkekler cok korkuyor kadınlar acayip tuhaf hal aldı son dönemde
Hemcinslerinin en büyük hayali evlilik olduğuna göre
ilişki geçmişi daha kabarık olan daha fazla korkar alın bu bilgiyle ne yapıyorsanız yapın 😄
Genç yaşta kadınlar İleri yaşta kadınlar , asıl sebep cinsel pazar değeri kendini pazardan çekmek istemiyor
İleri yaşta erkekler olucaktı pardon
En İyi Cevap