Yuva kurmanın maliyeti ortada. Evlik değil sanki Ticaret yapıyorsunuz. Şirketlerin Sermayesi bile bu kadar rakamlar görmüyor. Evlilik anlayışı değişti artık. Evlilik bir konfor alanı değildir. Evlilik bir yaşam tercihi ve yol birlikteliğidir.
Ama artık yol birlikteliği yok. Maddiyat önce geliyor. Sanki erkek her şeyi yapmak gibi bir görevi var karşı taraf bunları istiyor. Kimse bunları yapmak zorunda değil. Bu Evlilik değil olsa olsa benim karşılım bu işine gelirse beni alırsın meselesine dönüyor.
Doğa ana kadınları çoğaltarak vermek üzerine tasarlamış. Sebze veriyorsun, yemek veriyor. Sperm veriyorsun, çocuk veriyor. Ev veriyorsun, yuva veriyor. Kredi kartını veriyorsun, anyayı - Konya'yı ve diğer 80 ilimizi görüyorsun.
Biz erkekler ise vermeyi sevmiyoruz. En çok da tapumuzu vermekten kaçıyoruz.
Özgürlük olmazsa olmazımız çünkü.
Dokuz güncük duş almasak hemen abartıyor kadınlar; 'On gündür duş almıyorsun' diye. Şarkıdaki gibi, donlarımızı bile ütülüyorlar. Gardrobumuza kendi parfümlerini sıkıyor, ne yiyeceğimize ve eve ne zaman geleceğimize karar veriyorlar. Ortalığı dağıtamıyoruz, arkadaşlarla evde maç izleyip, küllüğe uzaktan patlamış mısırın patlamamış olanını tükürmece oynayamıyoruz.
Sehpanın üzerine özenle dizdiğimiz sürrealist bira şişelerinden heykelimiz bile onları rahatsız ediyor, sanat konusunda vandalist bir yaklaşımı var evlendiğimiz kadınların.
Sevgiliyken sevinçten attıkları çığlıklar, evlendikten sonra, ancak nükleer bir patlamada duyulacak alarmların desibeline yükseliyor.
Kırılmaktan ve bükülmekten korkuyoruz.
'Son Özgürlük Bükücü' olmalarından, daha çok korkuyoruz...
Kadınlar maalesef. Çünkü evlendin ve kötü bir şekilde boșandin mi senin hayatin bitti gitti. Ama erkek evlenip boșansa hayatı devam ediyor. 2. Evlilik kolaylikla yapabilir. Ama kadın yapabilir mi öyle bir şey? Hele çocuklu ise?
Bu yüzden evlenmekten en çok korkan kadınlardır diyorum.
Bunun erkek ya da kız ile bir ilgisi yok bence çünkü bazı erkekler de korkup heycan yapar bazı kızlar da öyle ama biraz alıştıktan sonra her şey normal olur
TÜRKİYEDE yaşıyorsanız erkekler daha çok korkuyor.. en aşık olanı bile altına sçıyor.. çünkü size hayatına sıçma yetkisi veriyor erkek.. diyeceksiniz ki tam terside oluyor.. evet ama artık erkeklerin çoğunu premsesleştirdiniz kusura bakmayın.. böyle olunca bi erkeğin evini bakması geçindirmesi g erektiği duygusuna sahip bi erkek bile bu ekonomide korkuyor.. ne açıdan bakarsanız bakın evlilik erkeğin ekonomik olarak altından kalkması zor bi süreç.
Geçenlerde yine buna benzer bir soru cevaplamıştım. Evlenmekten değil boşanmaktan korkarım. Ben ayrıldığım insanı bir daha görmek istemiyorum ama eğer çocuk filan da varsa mecbur görmek zorunda olacağım için korkarım. İşin ekonomik boyutuna girmeye gerek yok nafaka vs bunlara kenara attım. Bir kere evlenip sonsuza kadar sürsün isterim sağlıklı bir aile en çok istediğim şey.
Toplumun bu konudaki tutumu eskiye oranla daha hafif.
Endişenin hakim olduğu taraf genelde erkekler oluyor. Evlilik birlikteliğin kurumsallığıdır. Günümüzde evlilik olmaksızın herhangi bir kapsayıcılığı olmayan dilediğimizde ben caydım oynamıyorum diyebildiğimiz ilişkiler tercih ediliyor.
Korku değil ama ne yapacağım. Arkamda destek yok önümde yol yok. Artık sıkıştım ben bir aralığa ölsem kurtuluş gibi. Yalnızlık icra yaşamak hayat mücadelesi... bilmiyorum bitsin artık her şey.
Erkekler açık ara. Kadınlar direk duyguları ıle pembe rüyalar ıle önünü ardını görmeden direk atlıyor evlılıge erken yaşta ve çoğunluk hüsran yaşıyor halıyle.
Bu devirde iki tarafta korkuyor. Erkekler sorumluluk almaktan korkuyor, kadınlar erkeğe güvenemediğinden korkuyor. Evlendikten sonra değişmesi kötü birisi olması vs...
Bekarlar evliliği daha çok kötülüyor garip şekilde. Sorumluluktan korkan veya bir kişiye ömür boyu sadık kalmak istemeyenler için korkunç olabilir evet ama evlilerin kötülemesine kanmamak lazım
Güven , samimiyet , evlilik kurumunun gerektirdiği sorumluluğu tasiyamamaktan ötürü çekiniyor. Günümüzde erkekler daha çok korkuyor. Doğru insanı bulamamaktan.
Erkekler kadınları, erkeklerle aldatıyor zaten demi, başka bir kadınla aldatıyor, siz erkeğe sahip çıkmıyorsunuz diye yüzde yüz erkek suçlu olmuyor, yıl 2025 insanlar hala aldatmayı cinsiyete bağlıyor, biraz bilim irfan sahibi olun erkek düşmanı olacağıniza
Kadınların çok korkusu var sence doğal degil mi, erkekler ise geçim açısından dertli çünkü maddiyat zayıf kalır korkusu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bence kadınlar. Genel olarak erkeklerden korkuyorum. Hemde sorumluluk almak korkutuyor. Düşunsene evin var her işi sen yapıyorsun insan bir mutsuz olur yani bunu da istemiyorum baba evi daha rahat miss💅🏻