Bir ilişki içindeyken yedek birilerinin olması gerekli mi, günümüz ilişkilerin de yeni moda bu mu?

Bir ilişki içindeyken yedek birilerinin olması gerekli mi, günümüz ilişkilerin de yeni moda bu mu?
Şöyle bir girizgah yapayım. Yaklaşık 10 dakika önce internette TCMB ile yabancı finans kurumlarının ülkemiz ekonomisiyle ilgili yayınladıkları raporları okuyordum. Bir beyin fırtınası içindeler. Diyorlar ki, """Türkiye, politika faizini arttırdığı halde doları yükseltmeyi nasıl başarıyor.🤔""" diye kafa patlatıyorlardı. Tam o sırada KS'ye göz attım ki sorunu gördüm. Okuduğum makaleleri yarıda bıraktım.
Konuya dönecek olursam...
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim.
Çok eşlilik gayrı meşru bir durum olmakla birlikte yedek kişi kavramı cinsellik içermeksizin etrafta alternatifler bulundurmak olup bekar erkekler/kadınlar için nispeten de olsa rasyonel bir tercih, proaktif bir tutumdur.
Şimdi çok eşlilik ve yedek kişi kavramlarının tanımını yapalım.
Yedek kişi dediğimiz kavram, günümüzde cinsel anlamda değil duygusal bağlamda düşünülmüş post-modern bir çok eşlilik olarak adlandırılabilir.
Çok eşlilik ile yedek kişi arasındaki temel farklılıklar. şunlardır. Çok eşlilik, genel olarak orta/büyük burjuva erkeklerinin duygusal olarak karısına bağlı olup diğer taraftan evin hizmetçisi ve şirketin sekreteriyle cinsel çerçevede yürüttüğü eş zamanlı ilişkidir.
Yedek kişi kavramı ise post-modern dönemde çoğunlukla kadınların tercih ettiği bir modeldir. Kadının mevcut durumda ilişki yaşadığı bir erkek vardır. Merkezde olan odur. Çevrede ise söz konusu kadınlarla kanka düzeyinde takılan uydu erkekler vardır. Kadınlar, mevcut ilişkisi sağlam bir şekilde ilerlerken etrafında uydu erkekler ile kankalık mesafesini korur, onlara asla ümit vermez. İlişkisinin selameti açısından bu şekilde davranması akıllıcadır.
Ne zaman ki ilişkide iletişim problemi ve güven sorunu başladıysa kadınlar, artık çevresindeki uydu erkekleri biraz daha yakınında tutarak onlara dert ortağı gözüyle bakar.
Yalnız şunun altını çizmeden geçmek istemiyorum.
Uydu erkekler, sosyal medya literatüründe meriç olarak adlandırdığımız tiplerdir. Bu tipler; hemcinsleriyle oldukça problemli, huysuz, kavgacı, kıskanç ve menfaatçi bir karaktere (karaktersizliğe) sahip oldukları için kadınlarla kanka olmayı bir yaşam tarzı haline getirmişlerdir. Erkek kankadan çok kız kankaları olan, kızlarla oturup kadın programı bile izleyen eril enerjileri düşük tipler olduğu için kadınlar tarafından genellikle sevgili olarak değil uydu erkekler olarak tercih edilecek tiplerdir. Kadınlar, sevgilisiyle kavga ettiği zaman, dert ortağı olarak yakınındaki uydu erkeğe sevgilisiyle yaşadığı sorunları anlatır. Bu söz konusu meriçler de oturup onun ilişki kritiğini yaparlar. Uydu erkekler o kadar şahsiyetsizdir ki eğer kızın sevgilisiyle arası düzelip tekrar biraraya gelirlerse onlara peçete tutacak kadar aşağılık bir karaktere sahiptir.
Sağlam bir ilişkisi olan bir kadın, eğer ilişki yaşadığı erkekten ayrılıp onun muadili bir erkek bulamaz ve yokluğa düşerse ancak o zaman etrafında uydu erkek olarak tuttuğu yedek kişiyle bir ilişki düşünebilir.
Tam bu noktada konunun çerçevesini biraz genişletmek istiyorum izninle.
En dramatik olanı da şudur.
Bazı kadınlar, ilişki konusunda o kadar seçicidir ki ilişki yaşadığı erkeği dünyanın en kusursuz, en günahsız adamı sanır en başta. Muhtemelen o erkek bir badboydur. Badboy erkeğimiz, kadınların dilinden/ruhundan çok iyi anlar. Bir kadın onu ilk gördüğünde """Bu erkek benim kalbimi değil önce aklımı aldı.""" deyip bağlanır. Hiç kimsenin onun yedeği olamayacağını düşünür. Çünkü badboy erkek, kendini hem görüntü hem davranış olarak en iyi şekilde sunup kadınları psikolojik olarak manipüle edebilecek yazılıma/donanıma sahiptir. ""Badboy erkeğe kalbinden önce aklını kaptıran""" talihsiz kadının gözü ne zaman açılır. Tabi ki ihanete uğradıktan sonra...
O günden sonra kalbi ve ruhu yaralanmış mazlum ve mağdur kadın sadece ihanete uğradığı erkeğe değil kategorik olarak tüm erkeklere düşmanlık beslemeye başlar. Ama ihanete uğradığı erkeğe karşı duyduğu nefret, hala sevgi tohumları taşımaktadır.
Hikayenin mağduru kadın, bu ihanetin intikamını bir gün almalıdır. Ya o erkeğin kendisinden ya da o kadına tertemiz duygularla aşık olup karşılıksız bir sevgiyle bağlanmış ""tek hücreli"" başka bir erkek cinsinden. Peki başka erkekten bu intikamı nasıl alır. İki yolla alır.
1. Aşık erkek, fiziksel karizmaya/finansal güce ve bilumum sosyo ekonomik olanaklara sahipse onu maddi olarak sömürerek.
2. Aşık erkek, fakir bir bedbahtsa onu küçümseyerek, onu takıntılı olmakla suçlayarak, onun kalbini/ruhunu yaralayarak. Evet aynen bunu yapar. Çünkü önceki ilişkisinden ağzı öyle yanmıştır ki eğer olur da şans verirse bu erkeğin de kendisine bir gün aynı ihaneti yapacağı yanılsaması içine düşmüştür.
Gelelim hikayenin sonuna...
Kadının dişiliğine hayran kişiliğine aşık olmuş, kör kütük bir sevdayla deli divane olmuş, ölümüne aşkların destanı olmuş, belki de yeryüzünün en masum ve mazlum yüzlü erkeği bir gün en acı gerçekle yüzleşir. O gerçek şudur.
Kendisine yıllarca en ufak bir ışık yakmamış yaralı kadının kalbinin meğerse hala kendisine yıllar önce ihanet etmiş adamın sevgisiyle attığını duyduğu an bütün dünyası başına yıkılır. Tüm yaşam sevinci elinden gider.
Hikayenin finalinde ise yalnızlığı tercih etmiş kalbi yaralı bir kadınla hayat boyu yanlızlığın mağduru olmuş erkeğin gözyaşları ve bedduaları kalır.
Söyleyeceklerim bu kadar... Yine klasına yakışan bir soruydu. Eline, emeğine, yüreğine sağlık.
https://www.youtube.com/embed/oxF1iSOwpYEBazı şeyleri kafanda kurma gibi psikolojik vaka durumlarin mevcut..
Bu anlattığım hikaye tamamen hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur.
Aynen benim cevabım da hayal ürününe karşı verilmiş bir cevaptır. Gerçek kişi ve kurumla alaakasi yohk
Kimse hayır demez ama her şey o kadar net görünüyor ki mesela bir kadın ve erkek normal bir sohbet içine giriyo o sırada ikisininde ilişkisi olduğunu var sayalım ilişkiler bitme noktasına geldiğinde eğer diğer iletişim kurulan kişinin hoşa giden tarafları varsa anında iletişim boyut değiştiriyor aslında bilinç altında zaten o şahıs bir yedekken ısrarla inkar ediliyor ve hatta yükselip, nasıl böyle düşünebilirsin diye vicdan temizliği yaparken, zaman gerçekleri tüm çıplaklığı ile seriyor önümüze yani yedekleme yapmam diyenin bile bir yerlere serpişirdiği kırıntıları var.
Merhaba,
Hayır, arkadaşlarım da sürekli söylüyor, yedekle yedekle bende dört tane var falan filan da canları cehenneme! 😅
Çoğunluk hayırlısı olsun diyor da ben hayırlısını da istemiyorum! 😅
Hayırlı hayırsız iyi ya da kötü hiç fark etmiyor! 😅
Aşkım da aşkım, aşkım da aşkım! 😅
Adamsın 😌
Teşekkürler senin güzelliğin 🌸
Cevap
61Cevap
Düşüncesi bile iğrenç. Umarım yoktur dicem ama bu kadar iyi niyetli düşünmek istemiyorum.
Yok artık erkek orucundayım usanmışke erkeklerden
Hızlı yaşadın djsjdj
Değer bilmiyorlar değmez hiçbirine hepsi boş bir gün felak olacaklar hepsi 😂
Felak ne kız 😂
Lut kavmi şeysi kdjdjd ölüyorlar ya hepsi en son😂😂😂😂
Helak olmasın o ellam çiçemle bizim türkçelere zeval verme daha fazlamsı 🤲😂
Bizim türkçe ölmek zorundadır gurbet ellerde😂
Hayır psikolog tutuyorum sayılır mı😄
Sayılmaz 🌚
Yedek lastiğim yoktur 😂
Stepne 🤓
Zlo yazmişta görüşte , sende yedek lastik diyince hemen ismini yazıim dedim. Ondan öğrenip sana sattım 😄
Hayır tabiki Allah korusun 😒
Bunu yapan kişiler hep kötü kalpli, yalancı, düzenbaz insanlardır sevginin s sini bile bilmezler, kızla vakit geçireyim de ne olursa olsun kafasındalar hep
Kızlarda çok yapıyor bunu
Stepne hiç bir zaman olmadı kişiliğime aykırı
Yedek lastik demek miydi o
Aynen ☺️✌️☺️
Yedeğin amacı nedir?
Bu ne demektir biliyor musun? Bu ilişki zaten bitecek hazırda birileri bulunsun. Bitecek olan ilişkiye niye başlaaysın?
Gönül muhabbetlerinde yedek olmaz yedek te olunmaz! Bu sadece kullanmak / kullanılmak olur!
Günümüzde moda olmayan bir pokum kalmadı her neyi moda ederseler etsinler ben adamlık kitabından ne öğrendiysem onunla devam ederim misal adla yedek plan yapma bir başta yenilgiyi kabul etmiş olursun iki yedeğe verdiğin enerji asıl planı eksik bırakır
Sevmek için seven gönüller yedekleme yapmaz efendim. Ego kaygısı güdenlerin işidir bu. Kadın veya erkek fark etmez. Sevmenin tanımını bilmezler ve güzel olan her şeyi kirletirler. Uzak durunuz. Yakın zamanda ilişkim bitti aşık olduğum kadın haricinde hiç kimse ne çekici geliyor ne güzel. Umarım kader bir gün tekrar buluşturur.
Hayatımda eşyaların dahi yedeğini tutmam onlarla bağ kurarım hal böyleyken sevgili yedeği kadar saçma bir durum yok bu kafada olan hiç kimse ilişkilerinde huzur bulamaz.
Enerjiyi tek kişiye vermek huzurun anahtarıdır.
Parçacıklara bölünüp tam olabilmeyi bekleyen aptallar işte
İnsan dediğimiz şey de bilinç kazanmış bir hayvandır zaten
Ben herkese eşit yaklaşımdan yanayım. Herkes as oyuncu olur. Çoklu oturum gibi.
aslında tutmam bu bana göre iğrenç bir şey ama günümüzde öyle olmak gerekiyor ki kıymetin bilinsin
Benim kıymetimi şerefimi kaybedince bilecekse hiç bilmesin 😄 yalnızlık daha evladır bu durumdan
kaybedilmeden değeri bilinen ne var? değerli olan herşeyin kıymeti ondan sonra gelecek olan kev^şe ve s*rtükler ile belli olur ancak 😀
Ben varım 🤪
vay peee 🥺
Böyle deyince aklıma geldi
Kadınlar için aşk; bir sen bir ben bir de bebek
Erkekler için aşk; bir sen bir ben bir de yedek
Bir sen bir ben bir de yedek 😂👌
Başta bu tutum mevcut ilişkinin güven duygusunu zedeler. Yapan her kimse, karşıdaki kişi bu soğukluğu, sadakatsizliği mutlaka fark edecektir. Odun olmasın kimse yaa bu ne böyle.
Yedek kişi mi? Sadakatsizliğin kendisidir bu. Yürümeyip sorunları cozmeye yonelinmiyorsa ortada ya iletisim bozuklugu ya da sadakatsizlik var. Sorun cozulmeli. Yedek kişi sacmaligi da sadakatsizlik hainliktir.
Mevcut bir ilişkim yokta, olsada tutmam. Empati sahibiyim, şahsen bana yapılsa aşırı değersiz hissederdim. Kendime yapılmasından hoşlanmayacağım hiçbirşeyi karşımdakine yapmam. Yani yalnızlıkta öcü değil sonuçta illa biri olmak zorunda da değil.
Bende 1 tane olmuyor ki yedeği olsun kuzum. Bu arada yazamıyom sana haberin olsun.
Tamam cano hallederim hemen
İlişkinin yedeği olmaz bu düşüncede olan insanlar gerçek anlamda sevemez diye düşünüyorum çünkü onlar katlanmayı bilmez en ufak şeyi bahane bilip ayrılmaya çalışırlar
Bunu yaptım asla yapmam dediğim halde hemde, bir başkasıyla konuşmaya çalıştığını gördüğüm an ruhu bile duymadan başkalarıyla konuştum iğrenç toksik bir ilişkiye döndü ama, sevmeye başlayınca ve herşeyi git gide düzeltmeye başlayınca, yakalanacağım korkusu yüzünden bıraktım, şu an sadigim, ama bırakıp gitse zerre üzülmem çünkü çok yıprandık, buna rağmen ilişkimizi evliliğe taşımak üzereyiz, umarım anladınız 😂😁😁
Bir ilişki sırasında öyle duygusal ve aşık oluyorum ki karşımdaki kişiden başka bir şey düşünemezken bir de yedek listesine geçmek çok ütopik benim için. 😄
Bu yeni moda oldu. Asla böyle işe girişmem. Birini sevmek yıllarımı alırken ayrılık sonrası asrımı alıyor tekrar sevmek zaten. Hatta alamayabiliyor da. 🤔
Asla öyle huylsrim yok. Zaten başkası aynı tadı veremez ki. Eğer veriyorsa ortada aşk sevgi yoktur. Boşuna kendinizi kandırmayın aşk yaşıyoruz diye. Neyin aşkıni yaşayacaksınız?
Hayır, yedek kişiler tutmuyorum. İlişkiye büyük ölçüde zarar verir.
Bence günümüzde de pek ihtiyaç yok. Artık yeni birileriyle tanışmak o kadar kolay hâl aldı ki.
O nasıl bi taktik yaaa 🤦♂️ E o ihtimali hep göz önünde bulundurursan hiç bir ilişkin zaten yürümez hayatın boyunca yedekli gezersin. Sevmedim ben bunu
Bu tamamen çıkar ilişkisi samimi ve içten değil. Ne mevcut ilişki ne de yedekteki aşk ilişkisi asla değil
Kendime yakıştırmadığım bir davranış şekli. Gönlü geniş olanlara yakışır.
Mevcut ilişkimi bile yürütecek vakit bulamıyorum birde yedek mi tutacağım. Keşke kendime ayıracak birazcık vaktim olsaydı offf 🥴
Bunu hiç yapmadım ama yapmam gerekmiş olduğunu düşündüm çoğu an. Yapmayınca da pek kıymetli olmuyor kimse.
İmkanım olsa yedeğin yedeğininin yedeğinin yedeğimin yedeğininin yedeğinin x1500 yedeğini bile yaparım sadakati hakeden kadın yok
O kadar soysuzlaşmadım.
Ama haklısınız insanlar sevgilisi varken hatta evliyken bile yedek kulübesini ağzına kadar dolduruyorlar.
Bence tutulmalı herkesin amacı vakit geçirmek olmuş bağlanmamak adına yedekte birileri olmalı
biz kimseyi yarı yolda bırakıp veya umut verip bırakan biri değiliz.. 1 kişi ile deneriz olursa oluyor olmuyorsa Allaha emanet ol deriz..
İlişki denilen şey tek kişiyle olur. Onun yedeği, ikamesi vs olmaz, olmamalı. Aksi durumda bu bir ilişki sayılmaz
Olmamalı kişiye saygısızlık diye düşünüyorum bunu denersin yürümedi bırakırsın sonra ne yaparsan yap sağlıklı olan bu
Mevcut bir ilişkim yok. Olsa da yedek nedir ya, takım mı kuruyoruz? Midesizlik. Ben ait olduğum yerde mutlu olurum. Kime aitsem onunum. 😊
İnsanların hayal kırıklığı olacak kadar k*hpe değilim çok şükür.
Bazen diyorum yapsam sonra vicdanım el vermiyor yapanlar nasıl yapıyor anlamıyorum ama yapanlar mutlu nedense.
Nerde mutlular koca bir yalanın içinde kaybolmuşlar hepsinin psikolojisi ağır tedavilik..
Hayatımda birisi olduğu zaman yedekte bırak birini tutmayı başka kızla konuşmuyorum ben :D
İlişkim bitmeden asla. İlişkim bitince olur. Kimse kimseninde yedeği olmamalı.
Ne diyoruz? Sen biraz bekle, bizim durum kritik ne olur ne olmaz mı? 😂
Asla yapmadım hatta ilişki Bittiğinde bile yenisine başlamak iyi değildir
Yedek kişiler tutmak ne kadar iğrenç bir olay. İnsan her ortamda her şartta güvenilen biri olmalı
Hayır yedek tutmuyorum futbol takımı mı kuruyorum ki yedek tutayım 😊
bana bak sen soruyu sorduğuna göre kafanda var bisiler sakin yapma bak yedekte biri ne demek ya nasıl hır tabir bu ne iğrenç ve aşağılık bir durum bu ya iki cins de bunu yapmasın bu yüzden insanlar da asla guven ve sevgi olmuy8 mallar sizi
Sorularim benle alakalı olmuyor, genel soru sorarim.
ne güveni ya bu zamanda djdjfjfk
@hastagSUSAMAM evt böyle şeyler olduğu için guvrn olmuyo
O nası bi karaktersizlik, vasıfsızlık, ilişki delisiliği (?) la
Öyle olur mu, o zaman dikkatini birine veremezsin dikiş tutmaz ki
Mevcut bi ilişkim bile olamıyor ki yedeği düşüneyim 🥲
her iki cins de tutuyor malesef😅 hele kadınlar. (erkekler zaten aynanda bir sürü kadınla ilişki yaşar)
Arap atı gibi sonradan açıldı hemcinslerimiz, maşallahları var
Bu biraz saygısızlık olur karakterime yakışmaz diyorum ve noktayı koyuyorum
Hayır tutmam birinciden kurtulmak için dua ediyorum genelde
Bunu yapan bir çok arkadaşım vardı hiç biri mutlu değil. Tavsiye etmem şahsen. Karma diye bir şey var birini seçenek olarak yanında tutarsan yarın sen başkası için seçenek olursun.)
Mevcudiyet tedariğinde aksama var ki yedeğini nereden bulucaz 😸
Akşama ne var 😄
Afiyet olsun 😄
Hayır, biriyle flört ederken bile sadakatimi korurum. Kaldı ki sevgilim varken başka biri yedekte olsun.
Ben karşıyım ama mecburiyet ayrı bı konu bazen onaylarim
Nasıl bir mecburiyet olabilir merak ettim
Biri ile zor uğraşılırken..
Ben o kadar kurnaz değilim. Tek elde 1 den fazla karpuz tutamam.
Öyle oldu mu, nede olsa B planı var diye ilişki yürümez, ilk günde birer
Gelecek görmüyorsam ! Zaten erkeklerin birden çok kişi ile konuşmasının sebeplerinden biri bu gelecek görememek ilişkiler pamuk ipliğine bağlı 2 pideye sevgili olup 1 os-urağa ayrılıyorlar…
Ben ilişkim bitsin diye dua ederim sonra bekarlığa tadını çıkarırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?