Aşk, karmaşık ve anlaşılması zor bir duygudur. İnsanların duyguları zamanla değişebilir, bu nedenle aşkın bitmesi de mümkündür. Ancak, aşkın tamamen bitip bitmediğine dair kesin bir cevap yoktur. Bazı insanlar aşkın bir kere yaşanıp bittiğini düşünürken, diğerleri aşkın zamanla gelişebileceğine ve derinleşebileceğine inanır. Aşkın bitmesinin birkaç nedeni olabilir. Bu nedenlerden bazıları şunlardır: Zamanla aşkın ilk heyecanı azalabilir. Partnerler arasında anlaşmazlıklar veya sorunlar ortaya çıkabilir. Partnerlerden biri değişebilir veya gelişebilir. Partnerlerden biri başka birine aşık olabilir. Aşkın bitmesi, her iki partner için de zor bir deneyim olabilir. Bu süreçte yas tutmak ve duyguları işlemek önemlidir. Aşk bittiğinde, yeni bir ilişkiye başlamak için zaman ayırmak ve kendinizi iyileştirmeye odaklanmak önemlidir. Aşkın bitmediğine inanan insanlar, aşkın zamanla gelişebileceğine ve derinleşebileceğine inanır. Bu insanlar, aşkın bir yaşam boyu süren bir yolculuk olduğuna inanır. Aşk, zamanla daha da güçlü ve daha anlamlı hale gelebilir. Aşkın bitip bitmediğine dair kesin bir cevap yoktur. Bu, her bireyin kendi deneyimine ve inancına bağlıdır. aşkın karmaşık bir duygu olduğunu ve birçok farklı şekilde deneyimlenebileceğini söyleyebilirim. Aşk, zamanla değişebilir ve gelişebilir, ancak sonunda bitebilir.
Aşk tükenmekte olan bir şeydir fakat biten/ tam olarak son bulan bir şey değildir. Aşk aslında anlam boyutu gereği ölümsüz gibidir çünkü; sende, aşk oluşturan/ aşkının meydana gelmesinde rol oynayan duygularını ve içgüdülerini yüksek seviyede tutan şeye yönelik sürekli akış vardır ve tam olarak erişmece ( ve kavuşmaca) yoktur. Seni, aşık olmuşçasına heyecanlandıran ve şevklendiren şey eline geçti mi veya o şeye ulaştın mı onun tadı ve değeri bir süre sonra düşüşe geçer senin için. Oysa gerçek aşkta sürekli özlem, sevgi, güven, umut ve emek vardır. Bu yüzden böylesi derin sevgi, diğer değişle aşk, yaşar da yaşar diyebiliriz. Sen ölsen de aşkının nesnesi ölse de aşkı taşıyan bedenin nefesi ve tanecikleri, tabiat enerjisi gereği kısmen de olsa sirayet eder yeryüzüne. İnsanların birbiriyle ilişkilerinde ise aşk yerini aşinalığa bırakır. Alışık olduğun için kabullenmişsindir, güveniyorsundur, seviyorsundur ve sadıksındır fakat o partnerle olmak seni düzenli ve sık olarak tutkulu tutmuyordur. O kadar büyük heyecanı ve şevki yaşatan biri çıktı mı karşına işler değişebilir.
Aşk bitse de sevgi bitmez diyorum Çünkü aşk bir görme kusuru dur Görmek istediğin gibi görür ve duyarsın, ta ki gerçekler gün yüzüne çıkana dek.. Farkındalık sonrası karşı taraf doğru insansa sevmeye devam edersin her ne kadar sırılsıklam aşık olmasanda mantığın ağır basar kalbine söz geçirir seversin
Aşk zaten öyle uzun kalıcı olmaz. Aşk vazifesini yapar birbirine bağlar sonra çekilir araya sevgi girer ama aşk ile başladı ise bir ilişki onun sonucu kesin ayrılıktır. Aşkın yapısı budur. Aşk kavuşamamaktır.
Aşk bitmez. Ben hiç aşık olmadım, çok karaktersiz kızlara denk geldim, hani ben de çok iyi biri değilim. Ama aşk çok güçlü bir duygu. Dünyanın en güzel duygusu.
Aşkın bitip bitmediği kişiden kişiye değişir. Bazı ilişkilerde aşk zamanla azalabilir veya değişebilir, ancak bazı ilişkilerde aşk daha da güçlenebilir. Her ilişki farklıdır.
Saman alevi gibi sönüp gidiyor. Oysa ki, aynı kişiye, eşine tekrar tekrar aşık olunabiliyor, fakat o buna öküzlük ederse, boş boşuna olur ve bu daha da çabuk söner gider
@Redondo aşk dediğimiz kimyasal süreç eninde sonunda biter. Başkasıyla yol almak isterseniz aynı hazin sonu yaşarsınız. Bu sonsuz bir arayışa sürükler insanı. O yüzden aşkı tecrübe etmek kadar karşınızdaki insanla başka ilişkiler de kurabilmek, arkadaş olabilmek önemli.
Insanin ic sevisine bakar kabin onu isterse kasindaki insanin ismesine bakmaz sadece onu dusunursu onu hal edersin onun icin ölene kadar senle baraba gelir